Bulviniai blynai su vištiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Bulviniai blynai su vištiena
Bulviniai blynai su vištiena
Bulviniai blynai su vištiena
Bulviniai blynai su vištiena
Bulviniai blynai su vištiena
Bulviniai blynai su vištiena
Bulviniai blynai su vištiena
Bulviniai blynai su vištiena
Bulviniai blynai su vištiena
Bulviniai blynai su vištiena
Bulviniai blynai su vištiena
Autorius apie receptą: Kai buvau maža, mama dažnai gamindavo bulvinius blynus su mėsos įdaru viduje, tačiau niekad neteko ragauti jų užmaišytų štai šitaip – kai mėsa (šiuo atveju, vištiena) – Kai buvau maža, mama dažnai gamindavo bulvinius blynus su mėsos įdaru viduje, tačiau niekad neteko ragauti jų užmaišytų štai šitaip – kai mėsa (šiuo atveju, vištiena) – yra įmaišoma į pačias bulves. Pabandžiau įsivaizduoti skonį ir nesuabejojau, kad turėtų būti labai gardu. Bulves tarkavau burokine tarka, kad blynai būtų traškesni, turėtų ryškesnę tekstūrą. Pavyko labai gardžiai, o pagaminti – paprasta kaip dukart du. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
500 gramų bulvių
250 gramų vištienos krūtinėlės
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
1 šaukštelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves sutarkuokite burokine tarka.
2.
Sumaišykite su druska, leiskite pastovėti 10-15 minučių ir nuspauskite susidariusį skystį.
3.
Bulvių tarkius sumaišykite su labai smulkiai supjaustyta vištienos krūtinėle, smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu. Įmaišykite miltus.
4.
Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Dėkite po šaukštą paruoštos masės (kad blyneliai būtų taisyklingesni, galite juos formuoti šiek tiek sudrėkintais delnais). Kepkite kelias minutes, kol apskrus, tuomet apverskite ir kepkite dar kelias minutes. Bulvės turi suminkštėti, o vištiena – pilnai iškepti.
5.
Nusausinkite blynus ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
6.
Patiekite blynelius su grietine ar kitais mėgstamais priedais.
Patarimai:
Kepkite lėtai, kad iškeptų ir bulvės, ir mėsa, o blynai kepant pernelyg nesuskrustų.
Vos iškeptus blynus išimkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusausintumėte perteklinį riebalų kiekį.
Galite naudoti ir maltą vištieną ar kitą mėsą – ją lygiai taip pat sumaišykite su tarkuotomis bulvėmis.
Į masę galite įmaišyti smulkintų krapų ar svogūnų laiškų.
Gardžiausi blynai bus vos iškepti, dar karšti. Patiekite su riebia grietine ar spirgučių padažu.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital