Bulvių "pica" su lašiša

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bulvių "pica" su lašiša
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Bulvių "pica" su lašiša
Bulvių "pica" su lašiša
Autorius apie receptą: Pica gal ir per skambus pavadinimas, nes tai lyg didelis bulvinis blynas, patiektas su lašiša, tačiau valgomas pjaustant kaip picą :-) Labai skanus, sotus ir aromatingas patiekalas. Pica gal ir per skambus pavadinimas, nes tai lyg didelis bulvinis blynas, patiektas su lašiša, tačiau valgomas pjaustant kaip picą :-) Labai skanus, sotus ir aromatingas patiekalas. Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
3 vienetai   bulvių  (didesnių)
100 gramų   šaltai rūkytos lašišos  (arba sūdytos)
pagal skonį   grietinės  (arba graikiško jogurto ar tepamo sūrelio)
2 šaukšteliai   kaparėlių
1 sauja   krapų
pagal skonį   rausvųjų svogūnų
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
pagal skonį   laiškinių česnakų
Kepimui:
2 šaukštai   aliejaus  (arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nulupti, išplauti, sutarkuoti per burokinę tarką, dėti į dubenį.
2.
Iš tarkuotų bulvių išspausti kiek įmanoma daugiau vandens.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti tarkuotas bulves taip, kad šios susijungtų į vieną didelį blyną.
4.
Pagrindą švelniai paspausti su mentele ir kepti ant vidutinės kaitros apie 5-7 min arba tol, kol gražiai apskrus. Pagrindą apversti uždėjus lėkštę ant keptuvės arba su didesne mentele. Tada apkepti, kol apskrus ir iš kitos pusės.
5.
Iškepusį pagrindą perkelti ant lėkštės, aptepti grietine ar jogurtu, berti kaparėlius, laiškinius česnakus, krapus, dėti lašišą, pabarstyti krapais, kaparėliais, laiškiniais česnakais, pusžiedžiais pjaustytais svogūnais.
6.
Valgant supjaustyti kaip picą.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital