Minkšti virtų bulvių ir varškės kukuliai

AUTORIUS:
Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Minkšti virtų bulvių ir varškės kukuliai
Autorius apie receptą: Tokie skanūs, kad sunku atsispirti! Skanu tiekti su sviesto, grietinės ir džiovintų bazilikų padažu. Tokie skanūs, kad sunku atsispirti! Skanu tiekti su sviesto, grietinės ir džiovintų bazilikų padažu. Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų bulvių (apytikriai, virtų)
200 gramų varškės (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai krakmolo (apytikriai)
2 šaukštai manų kruopų
pagal skonį druskos
pagal skonį kietojo sūrio (naudojau parmezano)
pagal skonį česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves sutrinti arba sumalti. Varškę pertrinti ir sudėti į dubenį su bulvėmis.
2.
Į dubenį su bulvių ir varškės mase įmušti kiaušinį, bert krakmolą, tikslus krakmolo kiekis priklauso nuo naudojamų bulvių krakmolingumo, tad suminkius masę, žiūrėkite, koks sukibimas. Tuomet berti druską, manų kruopas, įtarkuoti sūrį, įspausti česnaką, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės, atidėti apie 20-30 minučių.
3.
Į puodą pilti vandenį, berti druskos, užvirti.
4.
Rankomis formuoti kukulius ir dėti į puodą su verdančiu vandeniu. Kai kukuliukai iškils, pavirti dar 7 minutes.
Patarimai:
Padažui į keptuvę dedu sviesto, grietinės, džiovintų bazilikų ir maišydama kaitinu iki kol masė tampa vientisa.
AUTORIUS: Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital