Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
Autorius apie receptą: Ar kada bandėte iš bulvių kepti vaflius? Belgiškų vaflių keptuvėje jie iškepa nuostabūs! Viskas paprasta: virtas bulves sutrinkite grūstuvu, sumaišykite su pienu, sviestu Ar kada bandėte iš bulvių kepti vaflius? Belgiškų vaflių keptuvėje jie iškepa nuostabūs! Viskas paprasta: virtas bulves sutrinkite grūstuvu, sumaišykite su pienu, sviestu ir kiaušiniais, pagardinkite tarkuotu mocarelos sūriu, svogūnų laiškais ir krapais. Įmaišykite miltus, prieskonius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, pateptoje gabalėliu sviesto, kol apskrus iki auksinės spalvos ir gardaus traškumo. Tokius vaflius paruošite greitai ir paprastai, o jie bus išties skanūs ir sotūs. Puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet ir pietų dėžutei ar užkandžiui. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
500 gramų bulvių (virtų, sutrintų)
2 vienetai kiaušinių (didelių)
125 mililitrai pieno
125 gramai mocarela sūrio
105 gramai kvietinių miltų
50 gramų sviesto (tirpinto)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis krapų
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio prieskoninių žolelių (džiovintų)
0.5 šaukštelio česnako granulės
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
Padažui:
3 šaukštai rikotos sūrio (arba varškės)
3 šaukštai graikiško jogurto
1 šaukštas citrinų sulčių
1 pundelis krapų (smulkintų, šviežių)
1 žiupsnis druskos
1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį kiaušinių (keptų)
pagal poreikį avokadų
pagal poreikį kanapių sėklų (lukštentų)
pagal poreikį grūstų juodųjų pipirų
pagal poreikį jūros druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vafliams trintas virtas bulves sumaišykite su pienu, tirpintu sviestu ir lengvai išplaktais kiaušiniais.
2.
Sudėkite tarkuotą mocarelos sūrį, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus. Išmaišykite.
3.
Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, prieskonines žoleles ir džiovintus česnakus. Išmaišykite lipnią tešlą.
4.
Belgiškų vaflių keptuvę įkaitinkite pagal instrukcijas. Ištepkite sviestu ir dėkite šaukštą bulvių masės.
5.
Kepkite apie 2-3 minutes (jei reikia, pakoreguokite kepimo laiką pagal turimos vaflinės galingumą), atidarykite vaflinę ir išimkite gražiai apskrudusį bulvinį vaflį.
6.
Padažui sumaišykite visus ingredientus.
7.
Patiekite vaflius su padažu ir mėgstamais priedais, pavyzdžiui, su skystai keptu kiaušiniu ir riekelėmis pjaustytais avokadais. Pagardinkite lukštentomis kanapių sėklomis, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, jūros druskos dribsniais.
Patarimai:
Vietoje trintų bulvių galite naudoti bulvių košės likučius.
Mocarelos sūrį galite keisti tarkuotu čederio ar mėgstamu fermentiniu sūriu. Jei norite šiek tiek pikantiškesnio skonio, įmaišykite saujelę smulkiai tarkuoto ilgai brandinto kietojo sūrio.
Į vaflių tešlą galite įmaišyti nedidelių kumpio gabalėlių.
Tikslus vaflių kepimo laikas priklausys nuo turimos vaflių keptuvės – vienos yra galingos ir vafliai iškepa per porą minučių, tuo tarpu su kitomis tenka kepti ilgiau.
Vėsdami vafliai suminkštėja, tačiau atšviežinti juos galite pašildydami orkaitėje.
Patiekti vaflius galite su įvairiausiais pagardais. Prie čia siūlomo derinio puikiai tiktų ir riekelė skrudintos šoninės arba sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital