Močiutės cepelinai su mėsa

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Močiutės cepelinai su mėsa
Močiutės cepelinai su mėsa
Autorius apie receptą: Skaniausi močiutės cepelinai, kuriuos ypatingai gardu skanauti su Skaniausi močiutės cepelinai, kuriuos ypatingai gardu skanauti su spirgučių ir svogūnų padažu. (...daugiau) Močiutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2 ir 1/4 kilogramo bulvių (nevirtų ir nevalytų svoris)
1/3 kilogramo bulvių (virtų)
1.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
Įdarui:
500 gramų kiaulienos (maltos)
1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustytas)
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio pipirų
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Virtas bulves sumalkite mėsmale arba sutarkuokite kuo smulkesne tarka.
2.
Nevirtas bulves švariai nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Tarkius nusunkite (sunkdami per smarkiai nespauskite), bet skysčio neišpilkite - palaukite, kol jame nusistovės kramolas.
3.
Virtas bulves sumaišykite su nevirtomis. Dėkite nusistovėjusį krakmolą, druską ir kruopščiai išmaišykite.
4.
Įdarui smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite ant šiek tiek aliejaus ir sumaišykite su malta kiauliena, džiovintu baziliku, pipirais bei druska.
5.
Atgnybkite tešlos ir paskleiskite ją delne. Į vidurį dėkite mėsos, “uždarykite” cepeliną ir pavoliokite tarp delnų.
6.
Į verdantį vandenį įberkite druskos ir šiek tiek krakmolo (prieš tai jį ištirpinkite nedideliame kiekyje šalto vandens). Krakmolas yra nebūtinas, tačiau jis išlygina cepelinų paviršių.
7.
Dėkite cepelinus ir virkite juos ant vidutinės ugnies maždaug 25–30 minučių.
8.
Cepelinus mums labai skanu valgyti su šiuo spirgučių ir svogūnų padažubei grietine.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Formuodami cepelinus drėkinkite rankas vandeniu, kad tešla neliptų prie rankų. Taip pat vandeniu sudrėkinkite indą, į kurį dedate suformuotus cepelinus.
Jeigu nėmėgstate mėsos, visus ar dalį cepelinų galite ruošti su varškės įdaru - vienam cepelinui skaičiuokite daugmaž 40-50 g varškės. Ją geriausia rinkitės riebesnę, sausesnę. Varškę pagardinkite trupučiu džiovintų krapų, žiupsneliu druskos ir su šiuo įdaru formuokite bei virkite cepelinus lygiai taip pat kaip mėsiškus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital