Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Šilkiniai bulvių ir varškės kukuliai su špinatais ir šoninės padažu
Autorius apie receptą: Šilkinio švelnumo bulvių ir varškės kukuliukai patinka dideliems ir mažiems – tai mėgstamas šeimos vakarienių valgis, kurį paruošite visai nesudėtingai. Kol kukuliukai Šilkinio švelnumo bulvių ir varškės kukuliukai patinka dideliems ir mažiems – tai mėgstamas šeimos vakarienių valgis, kurį paruošite visai nesudėtingai. Kol kukuliukai virs, būtinai pagaminkite ir padažo. Šoninė suteiks pikantiškumo, o grietinėlė – kremiškumo. Galutinis rezultatas bus ne tik fantastiškai skanus, bet ir nostalgiškas, jaukus. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
6 vienetai bulvių (vidutinio dydžio, su lupena virtų )
180 gramų varškės 9%
1 vienetas kiaušinių (didelio)
30 gramų špinatų (šviežių arba šaldytų ir atitirpintų)
3 šaukštai bulvių krakmolo
2 šaukštai kvietinių miltų
0.5 šaukštelio druskos
Padažui:
190 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves sutrinkite bulvių grūstuvu.
2.
Į dubenį su bulvėmis sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą ir miltus. Pagardinkite druska. Visus produktus gerai išmaišykite.
3.
Suberkite smulkiai kapotus špinatų lapelius ir dar kartą kruopščiai permaišykite.
4.
Semkite po šaukštą masės ir formuokite apvalius kukuliukus.
5.
Kukuliukus virkite pasūdytame vandenyje. Dėkite į jau verdantį vandenį, virkite dalimis – vienu kartu puode virkite tiek kukuliukų, kad jie turėtų erdvės ir nesiliestų. Kukuliukams iškilus į vandens paviršių, virkite dar 5 minutes, tuomet išgriebkite.
6.
Padažui keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies pakepinkite nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę, svogūną ir smulkiai kapotus česnakus, kol šoninė apskrus ir svogūnai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
7.
Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite, kol užvirs.
8.
Virtus kukuliukus patiekite su dar karštu šoninės padažu.
Patarimai:
Nors tokie šilkiniai bulvių kukuliai ruošiami ir vien iš virtų bulvių, varškė jiems suteikia papildomo glotnumo, švelnumo ir minkštumo.
Špinatų galite ir nenaudoti arba juos keisti krapais, petražolėmis, kitais žalėsiais. Žalumynai suteikia kukuliukams ir žaismingumo, ir papildomo gardaus skonio.
Kelias saujas pasmulkintų špinatų galite įmaišyti ir į šoninės padažą.
Stenkitės visus reikiamus ingredientus pasiruošti iš anksto ir tiek kukuliukus, tiek padažą gaminti lygiagrečiai – kad kukuliukams išvirus, padažas būtų karštas, ir galėtumėte nedelsiant viską patiekti.
Kukuliukus galite pasiruošti iš anksto: suformuotus rutuliukus uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir laikykite šaldytuve, kol virsite. Galite ir užšaldyti – tuomet virkite neatšildytus.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Renata
2023-10-05 18:39
Labai skanūs kukuliukai.Duodu didžiausią įvertinimą. ATSAKYTI
Lina
2023-03-02 10:41
Ir man prasti gavosi,ištižę. ATSAKYTI
As
2023-01-31 21:30
Mano visi kukuliai vandeni suvire ATSAKYTI
Justė
2023-02-01 09:27
Išsileido? Tuomet galbūt bulvės buvo mažai krakmolingos ir reikėtų krakmolo naudoti daugiau. ATSAKYTI
Vaida
2023-01-28 12:10
Kiek meilės ir rūpesčio įdėta į recepto aprašymą! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital