Spaliui atriedėjus, skubame dalintis įdėjomis, kurios tikrai pradžiugins rudens dienomis. Gardūs desertai, gražuoliai tortai, sušildantys troškiniai, aromatingos sriubos ir dar daugiau puikių idėjų pietums, užkandžiams ar desertui.
Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Trinta, tiršta, kvapni ir kremiškos tekstūros moliūgų sriuba yra neatsiejama nuo jaukių rudens dienų. Šiam sriubos receptui reikės vienintelio puodo ir paruošite itin paprstai. Jei taip jau nutiktų, kad lydyto sūrelio neturėtumėt, galite jį keisti puse stiklinės grietinėlės ar kokosų pieno, bet kai tik rasit progą – išbandykit ir su lydytu sūreliu!
Receptą
rasite čia.
Be galo gardus, sušildantis patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartojimo. Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei, o šalia tiks patiekti virtas bulves ar bulvių košę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Tikrai nuostabaus skonio obuolių pyragas. Sodraus skonio, drėgnas, pagardintas tobulai kremišku įdaru. Šį pyragą norisi valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tikra priklausomybė!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Skanutėliai kukuliai, kurie maudosi puikiame kreminiame padaže. Ar galima tokiam patiekalui atsispirti? Tikrai sunkiai. O ir nereikia - paruošti paprasta, ilgai netruks, bet gardžiais pietumis ar vakariene mėgausis visa šeima.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Aromatinga, sušildanti ir laaabai skani sriuba. Tokia tobula rudeniui, virtuvėje sukiotis ilgai nereikės, o ir ingredientai vos keli ir tokie paprasti. Receptas įkvėptas ispaniškos bulvių ir chorizo sriubos.
Receptą
rasite čia.
Jei mėgstate makaronus, šie daugiau nei patiks! Labai rudeniškas, jaukus, skanus, sotus patiekalas, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Paruošite nesunkiai, o puikūs pietūs ar vakarienė su šeima bus užtikrinti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Aromatinga, sušildanti ir laaabai skani sriuba. Tokia tobula rudeniui, virtuvėje sukiotis ilgai nereikės, o ir ingredientai vos keli ir tokie paprasti. Receptas įkvėptas ispaniškos bulvių ir chorizo sriubos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nuostabaus skonio, labai kremiškas ir aromatingas patiekalas, pagardintas sušildančiais prieskoniais. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis pyragas kažkuo labai primena vaikystėje ragautus pyragus, kurių skonį šiais laikais jau sunku atrasti. Labai lengvai paruošiamas, neužims daug jūsų laiko, o mėgausitės ne tik jūs, bet ir šeima ar draugai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Puikus patiekalas savaitgalio pietums. Įdarą drąsiai galima koreguoti pagal savo skonį. Gaminamas su vištiena, tačiau galima dėti ir mėgstamą maltą mėsytę ar visai nedėti mėsos, o pagardinti daugiau įvairių daržovių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis išsinešimui. Skanus obuolių pyrago įdaras, apvoliotas duonos riekelės viduje, apkeptas iki auksinės rudos spalvos ir apteptas cinamono-cukraus mišiniu! Tobulas pasirinkimas ir skonių derinys. Patiekti šiltus ir, jei norite, apliekite klevų sirupu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Tikras rudeniškas patiekalas visai šeimai. Itin sotus, gardus ir kupinas švelnaus skonio. Gaminamas su vištiena, tačiau galite ją pakeisti kita mėgstama mėsa ar dėti kitų mėgstamų daržovių. Pvz. vietoje brokolio labai tinka šparaginės pupelės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ruošiami be miltų, ir be kiaušinių. Skonis labai primena šilkinius bulvinius kukulius, tik greičiau ir paprasčiau paruošiami.
Receptą
rasite čia.
Obuoliai ir cinamonu kvepiantys minkšti pyragai – neatsiejama rudens dalis. Mylimiausių sąrašo viršuje rikiuojasi minkštučiai, saldūs mieliniai kepiniai. Ar įmanoma jiems atsispirti? Niekaip! Ši mielinė pynė – nuostabi. Gausiai cinamonu pagardintas obuolių įdaras slepiasi minkštoje, burnoje sutirpstančioje cinamoninėje mielinėje tešloje.
Receptą
rasite čia.
Tai tortilijų suktinukai, kurių viduje dažniausiai būna vištiena arba malta jautiena, sūris ir prieskoniai. Bet žinoma, drąsiai galima eksperimentuoti ir pagardinti kreminiu sūriu, kukurūzais pupelėmis ar kuo tik norisi. Bet labiausiai žavi, kad tai yra užkandis (ar net patiekalas), kuriam paruošti reikia vos kelių ingredientų ir itin mažai laiko! Tobulas patiekalas, kuris ne tik labai skanus, bet ir juo patogu gardžiuotis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šios gaivios, tačiau drauge ir sočios salotos ruošiamos iš paprastų ingredientų, patiks mėgstantiems saldžiarūgščius skonius. Jos be galo skanios ir šventiškai atrodančios.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Toks troškinys paprastai patiekiamas su makaronais, papuošiamas susmulkintomis petražolėmis. Labai skanus, nesudėtingai paruošiamas.
Receptą
rasite čia.
Purus, drėgnas, tobulai subalansuoto saldumo ir išvaizdus, o pagaminamas itin paprastai ir iš neįmantrių ingredientų, kurių turbūt kiekvienas turime spintelėse bei šaldytuve.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Ši vištiena puiki tuo, kad atrodo įspūdingai, yra beprotiškai skani, tačiau paruošimas super paprastas. Idealus patiekalas, kai norisi nustebinti nesugaištant daug laiko virtuvėje.
Receptą
rasite čia.
Karamele bei graikiniais riešutais kvepiantys biskvitai, cinamonu gardinti obuoliai, bei švelnus it pūkelis maskarponės kremas - visa tai sukuria neužmirštamą rudeninį desertą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy kitchen
Labai greitai ir paprastai paruošiami, išorėje traškūs, o viduje aksominio minkštumo kąsneliai.
Receptą
rasite čia.
Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kreminių ir sūriu gausiai gardintų makaronų mėgėjams šis rudeniškai sotus receptas tikrai patiks! Tiek kremiškumo, jaukumo ir skonio viename inde - na tiesiog neįmanoma atsisakyti!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai rudeniškas, gardus daržovių apkepas. Labai puiki idėja pietums ar vakarienei. Sotus ir paprastai paruošiamas.
Receptą
rasite čia.
Moliūgų tyrė, įmaišyta į sūrio kremą drauge su prieskoniais ir kava, sukuria nuostabų aromatą ir su niekuo nesumaišomą skonį. Neverta jaudintis dėl to, kad moliūgas yra daržovė, nes desertuose jis atsiskleidžia visiškai kitomis spalvomis ir poskoniais. Kaip ir daugelis kepinių su moliūgais, taip ir šis pyragas – švelnus, rudeniškas ir labai jaukus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė
Jei mėgstate bulves ir švelnius, kremiškus padažus, tai šios bulvės tiesiog puikus pasirinkimas garnyrui prie vištienos ar kitų mėsos patiekalų arba tiesiog pietums, kai nesinori nieko kito, tik puikių bulvyčių... Paruošimas labai paprastas, o skonis toks puikus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Pomidorų padažas pavyksta tirštas, aromatingas ir gardus, vištiena iškepa sultinga, o patiekalui tiesiog sunku atsispirti. Geriausia, kad ir taip paprasta pagaminti! Idėja pietums ar vakarienei tikrai nuostabi, o jei norisi, galima koreguoti prieskonius, daržoves, pridėti mėgiamo sūrio, pvz. patiekiant labai tiktų pabarstyti feta.
Receptą
rasite čia.
Rudenėlis atskubėjo, obuoliukai atriedėjo, kurie puikiai tinka patiems skaniausiems pyragams. Šis pyragas ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas, belieka laukti, kol iškeps.
Receptą
rasite čia.
Jei mėgstate sūrio pyragus, šis keksas tikrai patiks! Iškepa labai skanus, minkštutis ir drėgnas, toks rudeniškai jaukus. Puikiai tiks gardžiuotis prie popietinės kavos ar arbatos. Beje, jei mėgstate kremiškiau, galite dvigubinti įdaro ingredientų kiekį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kai norisi sotaus ir jaukaus, šiek tiek nostalgiško maisto, šie kotletukai puikiai tiks. Gardūs, aromatingi, tokie kaip tik pietums, kai atvėsta orai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Šis receptas puikus tuo, kad ne tik pomidorai pavyksta labai skanūs, bet ir likęs marinatas yra be galo aromatingas, tad idealiai tinka marinuoti vištienai ar kitokiai mėgiamai mėsai ar šašlykui.
Receptą
rasite čia.
Paprastai paruošiamas, iš paprastų ingredientų, labai skanus pyragėlis, kuris nuostabiai tiks rudens popietei prie kavos ar arbatos puodelio.
Receptą
rasite čia.
Tokie greiti receptai tikras išsigelbėjimas, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. O geriausia, kad įdarą galima tobulinti pagal savo skonį - avokadą pakeisti smulkiomis juostelėmis pjaustyta paprika, pagardinti aitriąja paprika, įdėti saliamio ar kitos mėgiamos mėsos, panaudoti kitus turimus namie likučius taip pat labai tiks.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Skonis labai neįprastas, turbūt retas yra valgęs burokėlių su fermentiniu sūriu, bet pabandyti verta, oi verta. Tiesiog būtina išbandyti. Neatsivalgomai skani.
Receptą
rasite čia.
Gaminant šiuos sausainius namai pakvipo tikru rudeniu ir jaukumu. Minkšti, puikaus, subalansuoto skonio, labai tiktų vežtis į svečius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi paprastai, bet labai skaniai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Patikėkite, šios naminės garstyčios, ruošiamos su obuoliais, tikrai nustebins kiekvieną savo paprastu pagaminimu, tačiau puikiai subalansuotu skoniu ir lengvu, ne per intensyviu aštrumu. Jomis labai tinka gardinti kepsnius, žuvį, naminius dešrainius, mėsainius, tortilijas, sriubas ar tiekti prie užkandžių stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Ši lazanija su moliūgais nereali - kreminė, švelni, kvapni, kiekvienas jos kąsnis tarsi sutirpsta burnoje. Moliūgų sezonui įsibėgėjant ji be galo tiks rudeniškiems pietums ar vakarienei. Jeigu šaldytuve ar šaldiklyje jau turite moliūgų tyrės, šią lazaniją pagaminsite beveik akimirksniu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ruduo atskubėjo, obuoliukai atriedėjo į virtuvę, o iš jų pavyksta nuostabus pyragas. O kad būtų dar ryškiau, pagardinta uogomis, bet labai gardu ir be jų.
Receptą
rasite čia.
Kai aplanko netikėti svečiai, norisi gardaus užkandžio vakarojant ar ieškote idėjų švenčių stalui - visoms progoms puikiai tiks ši užtepėlė. Paprasta paruošti, vos iš kelių neįmantrių ingredientų ir super skani. Tinka tepti ant duonos riekelių, prancūziško batono, krekerių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Šioms salotoms reikės vos kelių ingredientų, o ir ruošimas užtrunka vos 10 minučių. Prieš patiekiant skanu pabarstyti smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus.
Receptą
rasite čia.
Labai sotus, skanus ir jaukus patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartoti.
Receptą
rasite čia.
Filo tešla, kuri kepiniui suteikia ypatingo traškumo. Graikinių riešutų bei cinamonu gardintų karamelizuotų obuolių sluoksniai ir, žinoma, ypatingai švelnus ir kreminis sūrio sluoksnis sukuria tiesiog neužmirštamą rudeninį desertą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy kitchen
Tokie pyragėliai tikra klasika ant užkandžių stalo, kai aplanko svečiai ar teisiog norisi gardžiuotis sočiais užkandžiais su šeimyna. Greitai paruošiami, labai skanūs, o įdaro ingredientus galima keisti pagal savo skonį.
Receptą
rasite čia.
Greitos salotos tiek šventiniam stalui, tiek gardiems pietums ar vakarienei. Skubantiems tai puiki idėja. Labai skanios, sočios, šiek tiek pikantiškos. O jei mėgstate aštriau, galima įberti aitriosios paprikos miltelių į padažą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tobulas patiekalas, kai norisi greitai, tačiau sočiai ir skaniai. Šis troškinys pavyksta toks jaukus ir aromatingas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, kiaulieną galima keisti vištiena ar kita mėgstama mėsa.
Receptą
rasite čia.
Jaukus, rudeniškas ir labai sušildantis patiekalas, kurį nėra sunku pasigaminti, o pavyksta labai skanus, aromatingas ir sotus! Tiesa, jei norite kiek skystesnės, papildomai galite įpilti sultinio, o pasigardinti labai skanu su grietine.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis pyragas pavyksta neįtikėtinai gardus - po vieno gabalėlio norisi antro ir trečio. Idealus kepinys mėgstantiems saldžius, bet ne per daug, tirpstančius burnoje ir išskirtinius gardumynus. O geriausia, kad nors šis pyragas atrodo žavingai, jį paruošite labai paprastai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Koks gardus, nesudėtingai paruošiamas ir sotus troškinys. Nesudėtingai paruošiamas, be jokių įmantrybių troškinys puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei.
Receptą
rasite čia.