Kaprio vištiena orkaitėje su pomidorais ir mocarela

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kaprio vištiena orkaitėje su pomidorais ir mocarela
Kaprio vištiena orkaitėje su pomidorais ir mocarela
Kaprio vištiena orkaitėje su pomidorais ir mocarela
Autorius apie receptą: Ši vištiena puiki tuo, kad atrodo įspūdingai, yra beprotiškai skani, tačiau paruošimas super paprastas. Idealus patiekalas, kai norisi nustebinti nesugaištant daug laiko Ši vištiena puiki tuo, kad atrodo įspūdingai, yra beprotiškai skani, tačiau paruošimas super paprastas. Idealus patiekalas, kai norisi nustebinti nesugaištant daug laiko virtuvėje. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų vištienos krūtinėlės (2-3 gabalėlių)
500 gramų vyšninių pomidorų
100 gramų mocarela sūrio
1 vienetas pomidorų
1 sauja baziliko
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis itališkų žolelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Į kepimo formą dėti perpjautus per pusę pomidoriukus, berti smulkintą baziliką (keletą lapelių pasilikti krūtinėlei įdaryti), druską, pipirus, pilti aliejų, balzaminį actą ir išmaišyti.
3.
Vištienos krūtinėlėse peiliu padaryti įstrižas įpjovas (neperpjaunant visos krūtinėlės).
4.
Į indelį berti česnako miltelius, rūkytos paprikos miltelius, itališkas žoleles, druską, pipirus, išmaiyti. Paruoštu mišiniu įtrinti vištienos krūtinėles iš abiejų pusių.
5.
Pomidorą ir mocarelą supjaustyti griežinėliais.
6.
Į tarpelius vištienoje dėti pomidorus, mocarelą, baziliko lapelius.
7.
Vištieną dėti į paruoštą kepimo formą su pomidoriukais.
8.
Kepti įkaitintos iki 200 C laipsnių orkaitės viduryje 30-35 minutes (arba iki vištiena bus iškepusi, žr. patarimus).
Patarimai:
Marinavimas. Jei turite laiko, įtrintą prieskoniais vištieną galite palikti pasimarinuoti šaldytuve iš vakaro (ar bent 2-3 valandas) - taip skoniai giliau įsigers.
Kepimo laikas. Tiksli vištienos kepimo trukmė labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, pradėkite juo matuoti daugmaž po 25 kepimo minučių. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Laura
2023-10-06 17:35
O kur reikėtų naudoti recepte įrašytą balzaminį actą? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2023-10-06 17:44
Dėkojame už pastebėjimą, receptą papildėme. Balzaminį actą reikėtų pilti kartu su aliejumi ant pomidorų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital