Drėgnas morkų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Drėgnas morkų pyragas
Drėgnas morkų pyragas
Drėgnas morkų pyragas
Drėgnas morkų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Biskvitui:
240 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
4 vienetai kiaušinių
210 gramų morkų (tarkuotų, šviežių)
180 gramų aliejaus
160 gramų graikinių riešutų
140 gramų cukraus (baltojo)
100 gramų rudojo cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų kreminio sūrio
200 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
50 gramų cukraus pudros
pagal poreikį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui paruošti paskrudiname riešutus orkaitėje. Apie 10 min. 160C temperatūroje.
2.
Paskrudintus riešutus sukapojame peiliu.
3.
Sutarkuojame morkas.
4.
Išplakame kiaušinius su baltuoju ir ruduoju cukrumi.
5.
Supilame aliejų, dedame druską, morkas, riešutus. Prasijojame miltus su kepimo milteliais ir cinamonu.
6.
Viską gerai išmaišome mentele.
7.
Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame apie 1h. 170C temp.
8.
Patikriname mediniu pagaliuku ar iškepęs.
9.
Kremo paruošimui visus ingredientus atšaldome.
10.
Viską sudedame į dubenį ir plakame plakikliu iki kol kremas bus standus.
11.
Vanilinį sūrio kremą tepame ant iškepusio ir atvėsusio pyrago. Apibarstome kepintais graikiškais riešutais. Skanaus!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Elena
2022-11-06 07:18
Ar aliejų tinka keisti sviestu? ATSAKYTI
Ket
2022-11-27 18:55
Žinoma. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital