Greitai raugintos morkų juostos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Raugintos morkų juostos
Raugintos morkų juostos
Autorius apie receptą: Taip raugintos morkų juostos - idealus variantas, kai norisi raugintų produktų turėti greitai. Jos gardžiai įrūgsta per 4-5 dienas. Tokiu pačiu receptu rauginu ir burokėlių Taip raugintos morkų juostos - idealus variantas, kai norisi raugintų produktų turėti greitai. Jos gardžiai įrūgsta per 4-5 dienas. Tokiu pačiu receptu rauginu ir burokėlių juostas, jis tinka ir kitokioms šakninėms daržovėms. Beje, suvalgius į tą patį sūrymą galima vėl merkti naujas juostas ir jos įrūgs dar greičiau. O jei į burokėlių juostų sūrymą įmerksite morkų juostas, skonis ir spalva bus dar įdomesni. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas morkų (ilgesnių ir storesnių)
0.5 litro vandens
15 gramų druskos (1 didesnio šaukštelio)
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio prieskonių konservavimui (arba šaldytų krapų žiedynų ar kitų mėgiamų prieskonių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Geriausia rinktis kuo ilgesnes ir storesnes morkas - tada ir juostos bus ilgesnės, dailesnės.
2.
Pirmiausia morkas nusiskutame, o tada ruošiame juostas. Plačiajuosčiu skustuku tiesiai į dubenį pjauname juostas (kaip parodyta video). Rekomenduoju gaminti dubenyje, nes po kurio laiko juostos suminkštės. Jei iškart dėtume į stiklainį, jos galite trupėti.
3.
Vandenyje išmaišome druską ir užpilame ant morkų. Beriame prieskonius ir rankomis išmaišome, jog viskas tolygiai pasiskirstytų. Juostas paslegiame lėkštute ar kitokiu svoriu, jog visos būtų panirusios.
4.
Indą su juostomis padedame šiltoje namų vietoje. Po 1-2 dienų pradės matytis susidarančios putos, kas reikš, jog prasidėjo fermentacija. Kai juostos įrūgs iki norimo skonio, perdadame jas į stiklainį ir laikome šaltai - šaldytuve arba rūsyje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Vida Jordan
2022-12-13 21:05
Sakykite, kai irūgs morkos perdėjus į stiklainį ar tuom pačiu vandeniu užpilti? ATSAKYTI
Lina
2022-12-14 17:09
Tuo pačiu :) ATSAKYTI
Vilija
2022-11-03 15:46
Minėjote pasternoką,ar ir jį taip pat raugti? ATSAKYTI
Dovilė
2022-11-06 17:07
Taip, pastarnoką galima raugti identiškai kaip morkas. Jie yra tos pačios šeimos daržovės. ATSAKYTI
Vilija
2022-11-03 13:50
Nuostabus receptas! Jūsų patarimai man labai patinka, ačiū kad dalinatės ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital