Mėsos kukuliukai kreminiame pievagrybių ir agurkėlių padaže

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Mėsos kukuliukai kreminiame pievagrybių ir agurkėlių padaže
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Skanutėliai kukuliai, kurie maudosi puikiame kreminiame padaže. Ar galima tokiam patiekalui atsispirti? Tikrai sunkiai. O ir nereikia - paruošti paprasta, ilgai netruks, bet Skanutėliai kukuliai, kurie maudosi puikiame kreminiame padaže. Ar galima tokiam patiekalui atsispirti? Tikrai sunkiai. O ir nereikia - paruošti paprasta, ilgai netruks, bet gardžiais pietumis ar vakariene mėgausis visa šeima. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
400 gramų   kiaulienos faršo  (arba kalakutienos, vištienos ar kito mėgiamo)
1 vienetas   svogūnų  (nedidelio)
2 skiltelės   česnako
30 gramų   džiūvėsėlių
1 vienetas   kiaušinių  (naudojau M dydžio)
1 šaukštelis   saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio   druskos  (arba pagal skonį)
1 žiupsnis   maltų juodųjų pipirų
Padažui:
250 gramų   pievagrybių  (naudojau ruduosius, tinka ir balti arba galima keisti apvirtais miško grybais)
200 mililitrų   vištienos sultinio  (arba daržovių, kito mėgiamo)
1 vienetas   raudonosios paprikos  (mažos arba 0.5 didelės)
100 mililitrų   grietinėlės, 30% riebumo  (arba 1 kupino šaukšto grietinės)
2 vienetai   raugintų agurkų  (vidutinio dydžio, galima keisti marinuotais)
1 vienetas   svogūnų
1.5 šaukšto   kvietinių miltų
1 šaukštas   pomidorų pastos  (arba pagal skonį mėgiamo pomidorų padažo)
1 šaukštelis   saldžiosios paprikos miltelių
2 skiltelės   česnako
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį   alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kukuliams svogūną smulkiai susmulkinti ir suberti į dubenį. Berti džiūvėsėlius, druską ir pipirus, saldžios paprikos miltelius, įspausti česnaką ir sudėti mėsą. Gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinį, dar kartą gerai išmaišyti.
2.
Iš paruoštos masės formuoti nedidelius kukuliukus. Aš formavau maždaug iš 1.5 šaukšto mėsos.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti kukulius ir kepti iš visų pusių po kelias minutes iki gražiai apskrus. Tuomet perdėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatvėstų.
4.
Padažui svogūną smulkiai supjaustyti, pievagrybius supjaustyti griežinėliais arba mėgiamais gabaliukais, papriką supjaustyti mažais kubeliais, agurkus taip pat supjaustyti kubeliais.
5.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti. Suberti svogūnus, maišant pakepti 3-4 min iki suminkštės, tuomet įspausti česnako ir maišant pakepti kelias 20-30 s iki pasklis česnakų kvapas. Sudėti smulkintą papriką ir maišant pakepti apie 3 min iki šiek tiek suminkštės. Sudėti pievagrybius ir kepti iki pievagrybiai sukris ir skystis nugaruos.
6.
Į keptuvę ant daržovių užberti miltus ir greitai gerai išmaišyti, kad baltų miltų nebesimatytų. Tuomet supilti sultinį, dėti pomidorų pastą, berti druską, pipirus, saldžiosios paprikos miltelius ir pavirti iki padažas pradės tirštėti.
7.
Supilti grietinėlę, sudėti mažais kubeliais pjaustytus agurkus, išmaišyti. Sudėti kukulius ir dar kelias minutes patroškinti ant nedidelės kaitros.
8.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais - petražolėmis, čiobreliais ar svogūnų laiškais.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital