Tortilijų suktinukai su mėsa (taquitos) karšto oro gruzdintuvėje arba orkaitėje

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tortilijų suktinukai su mėsa taquitos
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Taquitos, tai tortilijos suktinukai, kurių viduje dažniausiai būna vištiena arba malta jautiena, sūris ir prieskoniai. Bet žinoma, drąsiai galima eksperimentuoti ir Taquitos, tai tortilijos suktinukai, kurių viduje dažniausiai būna vištiena arba malta jautiena, sūris ir prieskoniai. Bet žinoma, drąsiai galima eksperimentuoti ir pagardinti kreminiu sūriu, kukurūzais pupelėmis ar kuo tik norisi. Bet labiausiai žavi, kad tai yra užkandis (ar net patiekalas), kuriam paruošti reikia vos kelių ingredientų ir itin mažai laiko! Tobulas patiekalas, kuris ne tik labai skanus, bet ir juo patogu gardžiuotis. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
400 gramų maltos jautienos (arba vištienos ar kitos mėsos)
6 vienetai tortilijų (mažų, skirtų takams)
150 gramų čederio sūrio (arba fermentinio, mocarelos)
50 gramų džiūvėsėlių
2 šaukštai tako prieskonių mišinys (arba atskirtų prieskonių, žr. patarimus)
1 vienetas kiaušinis (naudojau M dydžio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį berti džiūvėsėlius, prieskonius, įmušti kiaušinį, sudėti mėsą ir gerai išmaišyti.
2.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka.
3.
Ant kiekvienos tortilijos krašto dėti po maždaug 1.5 šaukšto mėsos ir paskirstyti per visą tortilijos ilgį taip su formuojant volelį. Tuomet pabarstyti sūriu. Tvirtai susukti į ritinuką.
4.
Į gruzdintuvės indą vienu sluoksniu dėti suktinukus (krašteliu į apačią, kad neiširtų) man tilpo po tris.
5.
Kepti 180 C laipsnių temperatūros gruzdintuvėje apie 12 minučių iki apskrus ir iškeps. Arba kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje (funkcija su vėjeliu) apie 15-20 min.
6.
Skanu tiekti su pomidorų padažu, jogurtu, gvakamole ar kitais mėgiamais pagardais.
Patarimai:
Mažos tortilijos. Mažas naudojau tam, kad tilptų į gruzdintuvės indą. Jei tokių nerandate, galima apipjaustyti tortilijas pagal reikalingą dydį. O jei kepsite orkaitėje, galite naudoti ir vidutines tortilijas.
Taco prieskoniai. Prieskonius galima keisti atskirais prieskoniais, dubenėlyje sumaišykite žiupsnį aitriosios paprikos (jei mėgstate aštriau, galima daugiau), 1 a.š. malto kumino, 1 a.š. saldžios arba rūkytos paprikos miltelių, 1 a.š. česnako miltelių, 0.5 a.š. džiovinto raudonėlio ir druskos pagal skonį.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital