Vištiena su pomidorais keptuvėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Porcijų skaičius: 3
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Vištiena su pomidorais keptuvėje
Autorius apie receptą: Pomidorų padažas pavyksta tirštas, aromatingas ir gardus, vištiena iškepa sultinga, o patiekalui tiesiog sunku atsispirti. Geriausia, kad ir taip paprasta pagaminti! Idėja Pomidorų padažas pavyksta tirštas, aromatingas ir gardus, vištiena iškepa sultinga, o patiekalui tiesiog sunku atsispirti. Geriausia, kad ir taip paprasta pagaminti! Idėja pietums ar vakarienei tikrai nuostabi, o jei norisi, galima koreguoti prieskonius, daržoves, pridėti mėgiamo sūrio, pvz. patiekiant labai tiktų pabarstyti feta. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų vištienos filė (naudojau krūtinėlę, bet tinka ir šlaunelių mėsa)
4 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio arba 400g konservuotų)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį, nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Jei vištienos krūtinėlės storos ir didelės, jas perpjauti išilgai pusiau. Jei mažesnės (kaip mano atveju, perpjauti nebūtina. Įtrinti druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais ir česnako milteliais.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti vištienos kepsnelius ir apkepti iš abiejų pusių iki kol bus beveik iškepę (bet dar ne visiškai). Atidėti.
3.
Kol kepa krūtinė;lė, pasiruošti kitus ingredientus: svogūną supjaustyti kubeliais, česnaką sukapoti, papriką supjaustyti maždaug 2 cm ilgio plonomis juostelėmis, pomidorus supjaustyti kubeliais.
4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti. Suberti svogūnus ir maišant kepti 4-5 min, suberti česnaką ir pakepti apie minutę iki česnakai paskleis aromatą. Sudėti papriką, pakepti 2-3 min iki kol paprika suminkštės. Sudėti pomidorus, berti rūkytos paprikos miltelius, kuminą, raudonėlį, aitriosios paprikos miltelius. Išmaišyti ir ant vidutinės ugnies troškinti apie 7-10 min iki padažas sutirštės. Pagal skonį jį pagardinti druska ir pipirais.
5.
Vištienos kepsnelius dėti į padažą ir dar šiek tiek patroškinti iki bus galutinai iškepę.
6.
Tiekiant galima pabarstyti kalendra, bazilikais ar kitais mėgstamais žalumynais. Taip pat tinka pagardinti fetos sūriu ar smulkintais avokadais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital