Paprastas kriaušių pyragas

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Paprastas kriaušių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Purus, drėgnas, tobulai subalansuoto saldumo ir išvaizdus. Tokį pyragą man pavyko išsikepti su kriaušėmis. Taip patiko, kad tikrai gaminsiu dar kartą! Jei mėgstate, galite Purus, drėgnas, tobulai subalansuoto saldumo ir išvaizdus. Tokį pyragą man pavyko išsikepti su kriaušėmis. Taip patiko, kad tikrai gaminsiu dar kartą! Jei mėgstate, galite pabarstyti cukraus pudra, kai šis iškeps. (...daugiau) Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
250 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra" 405D)
200 gramų sviesto
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 vienetai kriaušių (vidutinio dydžio)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti. Kriaušes perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir vanilinį cukrų, plakti iki kol masė pabals ir jos tūris padidės apie 2 - 3 kartus, tuomet supilti atvėsusį sviestą, paplakti iki vientisos masės.
3.
Į kitą dubenį suberti miltus, kepimo miltelius. Šį mišinį per kelis kartus įsijoti į dubenį su kiaušinių plakiniu kaskart švelniais judesiais šaukštu arba mentele išmaišant, jog neliktų sausų miltų. Į tešlą sudėti dalį kriaušių ir atsargiai išmaišyti, stengiantis per daug tešlos nepermaišyti.
4.
Kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, sukrėsti tešlą, išlyginti per visą plotį, tuomet sudėlioti likusias kriaušes ir šiek tiek įspausti.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 45 minutes, iki kol viršus gražiai parus. Ar pyragas iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus, jei dar aplipęs tešla, kepti dar 5-7 minutes ir vėl patikrinti.
6.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės, leisti jam truputį atvėsti, tuomet pjaustyti ir gardžiuotis.
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Kristina
2023-11-06 20:25
Keliai vakar, tai galiu pasakyti, kad skanesnis antrą dieną. Labai patiko visiems. Ačiū už receptą ATSAKYTI
kepeja
2023-09-21 22:43
kepiau, tikrai labai skanus. dejau tris dideles saldzias kriauses, cukraus dejau 100gr ir buvo tikrai saldu, kita karta deciau cukraus dar maziau ATSAKYTI
tulip
2023-08-20 15:35
Labai gardus pyragas <3 ATSAKYTI
Asta
2023-02-02 12:41
Tobulas ATSAKYTI
Rasa
2022-10-14 18:52
O jei dedant miltus be glitimo ar reikia ka koreguoti? ATSAKYTI
Justė
2022-10-25 15:24
Žiūrint, kokius būtent miltus naudosite. Šiame straipsnyje galėsite paskaityti būtent apie savo naudojamus miltus ir patarimus, kaip jais keisti įprastus miltus :) O šiame straipsnyje rasite puikių idėjų be glitimo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital