Spalvingieji burokėliai ne tik dailiai nudažys sriubą, bet ir puikiai tiks pagardinti blynelius ar net... išsikepti pyragą! Taip, teisingai, kepame saldų pyragą su burokėliais ir mėgaujamės kiekvienu burnoje tirpstančių kąsneliu.
Šios salotos ruošiamos iš nevirtų burokėlių, tad yra traškios ir labai gardžios. Jos ne tik puikaus skonio, bet ir spalvingos, tad puikiai papuoš šventinį stalą ar bus tobulas garnyras prie mėgiamų patiekalų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai gardi, sušildanti, soti ir tokia neįmantri. Laiko patikrintas receptas, kuris nepaliks abejingų žiemos popietę ir vakarą. Puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei.
Receptą
rasite čia.
Nuostabiai skanūs orkaitėje kepti burokėliai. Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei, pagardinus fetos ar ožkos sūriu. Galima naudoti ir atvėsusius gurmaniškoms salotoms! Kepti galima šviežius arba, norint sutaupyti laiko, virtus burokėlius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@ Shutterstock
Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Legendinių Kaprio salotų įkvėptas derinukas, tik pomidorus keičiau burokėliais ir viską pagardinau balzamiku. Skonis pavyksta beprotiškai geras, ingredientai paprastučiai, o vaizdas tikrai papuoš kiekvieną stalą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Mėgstantiems pagardus prie mėsytės ar užkandžių, šis burokėlių čatnis paliks įspūdį. Labai skanus, spalvingas, nesunkiai paruošiamas ir tikrai sužavintis kiekvieną.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Šie silkės sumuštinukai tobulai tinka rudeniui, kai šakninių daržovių derlius pats gausiausias. Šįkart jiems gaminti naudojoma burokėlius ir morkas, bet jei norite įdomiau, galite išbandyti ir burokėlių bei sviestinių (arba muskatinių) moliūgų derinį. Jei turite laiko, duonos riekeles galite paskrudinti (skrudintuve ar orkaitėje ar sausoje keptuvėje) - bus dar skaniau.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Tikrai labai labai skani konservuota burokėlių mišrainė žiemai, kurios galite pasigaminti daug vienu kartu ir suvalgyti kad ir per kelis mėnesius. Nors paprastai ji iš spintelės dingsta daug greičiau! Mišrainė puikiai dera kaip pagrindas barščiams virti, kaip užtepėlė ant duonos riekės ar skrebučio ar tiesiog garnyras prie kitų patiekalų.
Receptą
rasite čia.
Taip, iš burokėlių galima iškepti net ir pyragą smaližiams! Ir net nuostabiai skanų! Viename torto gabalėlyje puikiai dera visi skoniai, o burokėlių jame net neatpažinsite. Beje, iškepusį burokėlių biskvitą galite perpjauti perpus ir pertepti uogiene, tuomet turėsite nuostabų tortą!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Nuostabi klasikinė ukrainietiška barščių sriuba! Labai soti, labai skani ir labai kvapni sriuba! Virti ją galite iš liesesnės ar riebesnės mėsos, kaip labiau mėgstate. O tiekiame, žinoma, su grietine.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Užkandžiai tikrai gali būti labai žavūs, bet paruošiami greitai ir be galo paprastai. Būtent tokia yra ir ši užkandėlė - pagaminama iš paprastų ingredientų, bet tikrai papuoš kiekvieną stalą sodriomis spalvomis ir pradžiugins puikiu skoniu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Taip paruošti burokėliai puikiai tinka kaip mišrainė, gardinti sriubas ar kaip tik sugalvosite! Burokėlius galima sutarkuoti burokine tarka, ar virtuviniu kombainu supjaustyti šiaudeliais, tuomet burokėliai bus traškesni.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai skanios, gaivios ir lengvai pagaminamos salotos, tinkamos ir šventei, ir kasdienai. Salotas galima ruošti su aliejumi arba su naminiu majonezu be kiaušinių ir pieno, kurio receptas čia. O dar joms puikiai tinka jogurto ar majonezo padažas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Vaikystėje labai mėgome burokėlių sriubą, ypač kai ją paruošdavo močiutė! Laikui bėgant ir patys pradėjome ją gaminti - ir pagal tradicinį receptą, ir trintą, su mėsos kukuliais. Na, o šį kartą ruošėme su avinžirniais, kuriuos be galo mėgstame. Paprasta, tačiau labai skani sriuba, kuri primins, jog paprastume slypi geriausi, skaniausi ir maloniausi dalykai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ypatingai gardžios salotos - aštrios, traškios ir jos puikiai tiks prie mėsos patiekalų. Šaldytuve galima saugoti net kelias dienas, bet jos tokios gardžios, kad tikriausiai suvalgysite daug greičiau.
Receptą
rasite čia.
Šie kepti burokėliai tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei. Jie taip pat puikiai dera salotose, pvz. sumaišykite juos su špinatais (ar kitokiais žalumynais), fetos sūriu bei skrudintomis moliūgų sėklomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kvapni, gardi ir sušildanti sriuba, kurią visai nesudėtinga paruošti ir labai skanu ragauti! Jei nemėgstate pupelių, jas recepte galima keisti bulvėmis, kad sriuba išliktų soti. Tiekiame su grietine!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai greita ir gardi silkės užkandėlė su burokėliais ir puikia, kremiška pupelių užtepėle. Puošiame daigais, bet jie nebūtini, bus labai skanu ir be jų!
Receptą
rasite čia.
Receptas paprastas kaip dukart du. Taip rauginti galima tiek virtus, tiek nevirtus burokėlius, galima rinktis nepjaustytus ar į vos į kelias dalis supjaustytus burokėlius. Jei nutarsite išbandyti šį receptą, būtinai perskaitykite visus jame esančius patarimus, jie tikrai atsakys į daugybę klausimų. Jei norėsite saugoti žiemai, kai jau įrūgs, stiklainius perkelkite į vėsų rūsį, kad tolimesnis rūgimas vyktų lėčiau.
Receptą
rasite čia.
Gaivi ir labai skani burokėlių mišrainė lengvai vakarienei be mėsos! Salotų skonis priklausys nuo pasirinktų obuolių rūšies, o jei norite įdomiau, obuolius galite pakeisti kriaušėmis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šie iš Danijos kilę pusryčių sumuštiniai (ten vadinami Smorrebrod) yra spalvingi, sotūs ir itin paprastai pagaminami. Danijoje jų sutiksite su pačiu įvairiausiu viršumi, o šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausia variacija su burokėliais, virtais kiaušiniais, silke ir agurkais. Duoną galima paskrudinti ir tiesiog skrudintuve arba nekepinti visai, o vietoje virtų kiaušinių tinka ir maistingi konservuoti avinžirniai ar pupelės, o galima jų ir tiesiog nedėti. Kaparėlių galima ir nedėti, o vietoje šviežių agurkų tinka ir rauginti ar marinuoti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tai tradicinės ukrainietiškos burokėlių sriubos, kuri dažniausiai yra verdama su mėsa, vegetariška versija. Sriuba gausi daržovėmis, soti, gardi ir lengvai pagaminama. Ši sriuba tradiciškai patiekiama kartu su grietine ir juoda duona. Rekomenduočiau juodos duonos riekelę paskrudinti aliejuje, pabarstyti druska ir įtrinti česnaku. Barščiai puikiai tiks pietums ar vakarienei.
Receptą
rasite čia.
Šias salotas paruošti užtruksite vos 10 minučių, tad puikiai tinka kai norisi greitų, lengvų pietų ar puikaus garnyro prie kepsnelių, mėsos patiekalų ar troškinių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Puikus burokėlių humusas, kurį labai skanu ragauti su daržovių lazdelėmis, kitais mėgstamais priedais arba tiesiog tepti ant duonelės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Labai skanios, greitai marinuotos burokėlių ir kopūstų salotos! Traškios, puikiai tinka prie kotletų, troškinių, bulvių košės ir kitų jaukių ir sušildančių patiekalų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Skanutėlės, greitai pagaminamos ir sočios silkės salotos, kurios puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip lengva vakarieneė. Jeigu mėgstate pikantiškiau, papildomai galite dėti smulkinto svogūno ar svogūno laiškų, o jeigu norisi dar sočiau ir maistigiau - įdėkite saujelę saulėgrąžų ar smulkintų graikinių riešutų. Burokėlius kepinti galima tiesiog su mėgstamais prieskoniais, trupučiu druskos ir pipirų, citrinų sulčių, obuolių acto ar kitokiu mėgstamu, rūgštelės suteikiančiu ingredientu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Labai gardūs barščiai, kurių paruošimas išieškotas, išbandytas ir puikiai pasitvirtinęs! Idealus pasirinkimas pietums ar vakarienei su riekele mėgstamos duonos.
Receptą
rasite čia.
Kokios nors šių salotų variacijos tikriausiai yra ragavę daugelis, rekomenduojame išbandyti ir tokį burokėlių salotų derinį su slyvomis ir riešutais. Tai puikus garnyras prie mėsos patiekalų ar tiesiog su bulvytėmis, tiekti galima iš karto paruoštas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gardi burokėlių sriuba su šonkauliukais. Labai soti, skani, o svarbiausia, kad tikrai neįmantri. Kaip gardu skanauti su šaukštu grietinės.
Receptą
rasite čia.
Linksmesni bulvių virtinukai darganam rudeniui - rožiniai! Tokie ne tik patiks mažiesiems valgytojams, bet pakels nuotaiką ir suaugusiems. Dalies virtinukų galite nespalvinti burokėliais, o dalį ruošti žalius - su špinatais, tuomet lėkštėje bus visa vaivorykštė!
Receptą
rasite čia.
Skanus, gardus užkandis, su burokėliais, avokadais ir lašiša. Lašiša tinka tiek sūdyta, tiek šaltai rūkyta, o taupesniam variantui galite rinktis ir sūdytą silkę!
Receptą
rasite čia.
Tikrai taip - burokėliai puikiai dera ir saldiems kepiniams. Burokėliai keksiukams suteikia drėgnumo ir sodrumo, o ką jau kalbėti apie tiesiog užburiančiai dailią spalvą. Puikus gardėsis smaližiams!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Be galo sočios ir labai skanios salotos, kurias labai tinka ruošti įprastomis dienomis ir ant šventinio stalo!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Burokėlių galite išsivirti iš vakaro arba nusipikrti jau virtų, tuomet beliks kelios minutės darbo virtuvėje ir galėsite mėgautis puikiu užkandžiu ar juo stebinti svečius! O jei majonezą pakeisite graikišku jogurtu, sumaišytu su trupučiu garstyčių, paruošite ne tik greitą ir labai skanų, bet ir sveikuolišką užkandį!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šios Vokiškos salotos labai greitai pagaminamos, o ir skanios, ir sočios. Galima tiekti su bulvėmis ar ant baltos duonos riekės, labai skanu. Kiek gaminau, visiems patiko. Tikimės, patiks ir Jums.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Traškūs kopūstėliai, pilni vitaminų burokėliai ir gaivūs obuoliais... Salotos gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. O padažas... labai paprastas, bet tiesiog pasakiškai gardus! Jis, beje, tiks ir kitokioms salotoms, išbandykite.
Receptą
rasite čia.
Skani mišrainė, puikiausias garnyras prie mėsos kepsnio žiemai su maloniai juntamu česnako poskoniu. Kai vasaros ir rudens skoniai sugula į stiklainius, jais mėgautis galime visus metus. Iš normos išeina 5 – 0,7 l ir 3 – 0,5 l stiklainiai.
Receptą
rasite čia.
Skani, kvapni sriuba. Puikiai tinka pasninkui. Beje, šiai sriubai tinka ir džiovinti, ir švieži baravykai.
Receptą
rasite čia.
Tikriausiai daugelis mėgsta gardžius burokėlius, ypač žiemą. O ši nuostabaus skonio burokėlių mišrainė žiemai - be acto! Malonios rūgštelės mišrainei suteikia obuoliai, o papildomo skonio - morkos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Puikus klasikinis silkės pataluose receptas, kurio paragavus turbūt ne vienas prisiminsite vaikystę. Šią silkę aš dažniausiai sluoksniuoju torto formoje nuimamais kraštais, bet galite ruošti ir kitokioje formoje ar tiesiog dubenyje. Majonezo kiekį galite padidinti/pamažinti pagal savo skonį ir jo mėgimą. Virdami daržoves nepamirškite, kad jas visas reikėtų virti su lupenomis, o nulupti tik jau išvirusias ir atvėsusias. Taip daržovių skonis liks sodresnis. Jeigu nemėgstate žalių svogūnų skonio, galite jų nedėti arba mišrainę gaminti su pakepintais svogūnais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Gal kam tai bus ir ne naujiena, bet burokėlių sriuba su pupelėmis tikras naujų skonių atradimas. Kiek neįprastas, bet labai skanus būdas paruošti gardžią ir sočią sriubytę šeimos pietums.
Receptą
rasite čia.
Derinys gali pasirodyti kiek neįprastas, bet šių salotos skonis tiesiog puikus. Ingredientų reikės nedaug, o svečiai garantuotai nustebs. Rekomenduojame išbandyti!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Tikriausiai visi žino ir yra ragavę bulvinių blynų, daugelio jau nenustebins ir cukinijų blynelių, o ar esate ragavę burokėlių blynų? Mes juos kepėme, ragavome ir buvome sužavėti, patariame išbandyti ir Jums!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Jeigu mėgstate sūdytą ar rūkytą lašišos, ruošti su ja sumuštinius, gardinti blynelius, vynioti lavašus ar tiekti prie makaronų, siūlau išbandyti šį labai skanų būdą, kaip pamarinuoti lašišą! Beje, taip paruošta atrodo ypač puošniai. Jei mėgstate, papildomai tinka dėti kalendrų sėklų ar kitų džiovintų žolelių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Sočios, labai paprastai paruošiamos, bet nepaprastai skanios burokėlių salotos. Lęšiai salotoms suteikia maistingumo, tad salotos tiks ir lengviems, bet gana sotiems pietums ar vakarienei.
Receptą
rasite čia.
Silkė ir burokėliai - puikaus skonio derinys, tuo įsitikinsite paragavę šių sočių, gaivių ir tiesiog gardžių silkės salotų be majonezo, su lengvu užpilu. Puošiame žalumynais - puikiai tiks krapais, petražolės ar kitokie mėgstami.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Burokėlių ir raugintų agurkų sriuba su vištienos kukuliais - rauginti agurkai labai tinka burokėlių sriubai gardinti. Jie suteikia pikantiškumo, nuima burokėlių saldumą, todėl jokio acto net ir nereikia. Taigi, vos pusvalandis ir ant jūsų stalo garuos gardi, aromatinga burokėlių ir raugintų agurkų sriuba su kukuliais.
Receptą
rasite čia.
Nuostabus, renesansą išgyvenančio, burokėlio ir gardžiojo tuno derinys susipina šiose bene gurmaniškose salotose. Recepte salotos gardinamos majonezu, tačiau, jei naudosite tuną aliejuje, papildomas padažas nėra būtinas, nes visiškai pakaks ir aliejaus!
Receptą
rasite čia.
Užtepėlė iš Egipto, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui. Ji sodrios spalvos ir skonio, labai skanu užsitepti tiesiog ant duonos riekelės. Jei norite dar ypatingiau, tepkite ant baltos duonos, o ant viršaus dėkite be lukšto virtą kiaušinį ar gabalėlį sūdytos ar rūkytos lašišos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Tradicinė burokėlių mišrainė, kurią kiekvienas ruošia vis kitaip ir visuomet gardžiai! Jeigu Jūsų šeima dar neturi tradicinio burokėlių mišrainės recepto, kviečiame išbandyti! Recepto autorė mėgstantiems lengvesnes salotas pataria majonezą keisti lengvu jogurtu, o aštresnes - majonezą maišyti su trupučiu garstyčių!
Receptą
rasite čia.
Labai skanus patiekalas tiems, kas nori "silkės", bet nevalgo gyvūlinės kilmės produktų. Skonis, žinoma, nėra toks pats kaip tikrosios "Silkės pataluose", bet šios salotos labai skanios!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock