Scenoje burokėliai - 42 puikūs burokėlių receptai, iš kurių tikrai išsirinksite!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-10-01
Burokėlių receptai
@Shutterstock

Spalvingieji burokėliai ne tik dailiai nudažys sriubą, bet ir puikiai tiks pagardinti blynelius ar net... išsikepti pyragą! Taip, teisingai, kepame saldų pyragą su burokėliais ir mėgaujamės kiekvienu burnoje tirpstančių kąsneliu.

Ne tik mėgaujamės, bet ir su Jumis dalinamės! Pristatome net 42 nuostabius LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptus, kuriuos verta išbandyti.

 

Kvapni, gardi ir sušildanti sriuba, kurią visai nesudėtinga paruošti ir labai skanu ragauti!  Jei nemėgstate pupelių, jas recepte galima keisti bulvėmis, kad sriuba išliktų soti. Tiekiame su grietine!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai skanūs orkaitėje kepti burokėliai. Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei, pagardinus fetos ar ožkos sūriu. Galima naudoti ir atvėsusius gurmaniškoms salotoms! Kepti galima šviežius arba, norint sutaupyti laiko, virtus burokėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai skani ir lengvai paruošiama mišrainė žiemai, iš kurios akimirksniu išvirsite labai skanią sriubą. Tik patarimas pomidorų padažą naudoti tikrai kokybišką, kuriame daugiau pomidorų, nes nuo to priklauso ir mišrainės skanumas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai labai labai skani konservuota burokėlių mišrainė žiemai, kurios galite pasigaminti daug vienu kartu ir suvalgyti kad ir per kelis mėnesius. Nors paprastai ji iš spintelės dingsta daug greičiau! Mišrainė puikiai dera kaip pagrindas barščiams virti, kaip užtepėlė ant duonos riekės ar skrebučio ar tiesiog garnyras prie kitų patiekalų.

Receptą rasite čia.

Taip, iš burokėlių galima iškepti net ir pyragą smaližiams! Ir net nuostabiai skanų! Viename torto gabalėlyje puikiai dera visi skoniai, o burokėlių jame net neatpažinsite. Beje, iškepusį burokėlių biskvitą galite perpjauti perpus ir pertepti uogiene, tuomet turėsite nuostabų tortą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai labai labai skani konservuota burokėlių mišrainė žiemai, kurios galite pasigaminti daug vienu kartu ir suvalgyti kad ir per kelis mėnesius. Nors paprastai ji iš spintelės dingsta daug greičiau! Mišrainė puikiai dera kaip pagrindas barščiams virti, kaip užtepėlė ant duonos riekės ar skrebučio ar tiesiog garnyras prie kitų patiekalų.

Receptą rasite čia.

Burokėliai, silkė ir skrebučiai - laiko patikrintas derinys. O juk būtent klasikinis skonių derinys dažniausiai būna tai, kas tiesiog negali nuvilti. Paprasta, nieko įmantraus, bet be galo gardu - užkandukai su burokėliais ir silke.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios, gaivios ir lengvai pagaminamos salotos, tinkamos ir šventei, ir kasdienai.  Salotas galima ruošti su aliejumi arba su naminiu majonezu be kiaušinių ir pieno, kurio receptas čia. O dar joms puikiai tinka jogurto ar majonezo padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošti burokėliai puikiai tinka kaip mišrainė, gardinti sriubas ar kaip tik sugalvosite! Burokėlius galima sutarkuoti burokine tarka, ar virtuviniu kombainu supjaustyti šiaudeliais, tuomet burokėliai bus traškesni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greita ir gardi silkės užkandėlė su burokėliais ir puikia, kremiška pupelių užtepėle. Puošiame daigais, bet jie nebūtini, bus labai skanu ir be jų!

Receptą rasite čia.

Gaivi ir labai skani burokėlių mišrainė lengvai vakarienei be mėsos! Salotų skonis priklausys nuo pasirinktų obuolių rūšies, o jei norite įdomiau, obuolius galite pakeisti kriaušėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai gardžios salotos - aštrios, traškios ir jos puikiai tiks prie mėsos patiekalų. Šaldytuve galima saugoti net kelias dienas, bet jos tokios gardžios, kad tikriausiai suvalgysite daug greičiau.

Receptą rasite čia.

Puiki burokėlių mišrainė žiemai, tinka valgyti ir kaip garnyras ir kaip pagrindinis patiekalas su virtomis bulvėmis. Švelnesniam skoniui galite paprastą actą pakeisti obuolių actu, tik tada jo gali reikėti pilti kiek daugiau - tiesiog ragaukite ir žiūrėkite, ar patinka skonis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Silkės pataluose skonis tikrai primins vaikystę... Tik ši silkė kiek įmantresnė ir labai puošni. Beje, ją galima paruošti ir be majonezo? Kaip? Atsakymą rasite recepte.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabi klasikinė ukrainietiška barščių sriuba! Labai soti, labai skani ir labai kvapni sriuba! Virti ją galite iš liesesnės ar riebesnės mėsos, kaip labiau mėgstate. O tiekiame, žinoma, su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios, greitai marinuotos burokėlių ir kopūstų salotos! Traškios, puikiai tinka prie kotletų, troškinių, bulvių košės ir kitų jaukių ir sušildančių patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taupi, greitai ir nesudėtingai pagaminama ir tiesiog puikaus skonio užtepėlė, kurią tinka tepti ant duonos ar krekerių, mirkyti daržoves ar pateikti kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų. Saulėgrąžas galima pakeisti mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kokios nors šių salotų variacijos tikriausiai yra ragavę daugelis, rekomenduojame išbandyti ir tokį burokėlių salotų derinį su slyvomis ir riešutais. Tai puikus garnyras prie mėsos patiekalų ar tiesiog su bulvytėmis, tiekti galima iš karto paruoštas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Linksmesni bulvių virtinukai darganam rudeniui - rožiniai! Tokie ne tik patiks mažiesiems valgytojams, bet pakels nuotaiką ir suaugusiems. Dalies virtinukų galite nespalvinti burokėliais, o dalį ruošti žalius - su špinatais, tuomet lėkštėje bus visa vaivorykštė!

Receptą rasite čia.

Receptas paprastas kaip dukart du. Taip rauginti galima tiek virtus, tiek nevirtus burokėlius, galima rinktis nepjaustytus ar į vos į kelias dalis supjaustytus burokėlius. Jei nutarsite išbandyti šį receptą, būtinai perskaitykite visus jame esančius patarimus, jie tikrai atsakys į daugybę klausimų. Jei norėsite saugoti žiemai, kai jau įrūgs, stiklainius perkelkite į vėsų rūsį, kad tolimesnis rūgimas vyktų lėčiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tikrai taip - burokėliai puikiai dera ir saldiems kepiniams. Burokėliai keksiukams suteikia drėgnumo ir sodrumo, o ką jau kalbėti apie tiesiog užburiančiai dailią spalvą. Puikus gardėsis smaližiams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlės, greitai pagaminamos ir sočios silkės salotos, kurios puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip lengva vakarieneė. Jeigu mėgstate pikantiškiau, papildomai galite dėti smulkinto svogūno ar svogūno laiškų, o jeigu norisi dar sočiau ir maistigiau - įdėkite saujelę saulėgrąžų ar smulkintų graikinių riešutų. Burokėlius kepinti galima tiesiog su mėgstamais prieskoniais, trupučiu druskos ir pipirų, citrinų sulčių, obuolių acto ar kitokiu mėgstamu, rūgštelės suteikiančiu ingredientu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puikus burokėlių humusas, kurį labai skanu ragauti su daržovių lazdelėmis, kitais mėgstamais priedais arba tiesiog tepti ant duonelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Burokėlių galite išsivirti iš vakaro arba nusipikrti jau virtų, tuomet beliks kelios minutės darbo virtuvėje ir galėsite mėgautis puikiu užkandžiu ar juo stebinti svečius! O jei majonezą pakeisite graikišku jogurtu, sumaišytu su trupučiu garstyčių, paruošite ne tik greitą ir labai skanų, bet ir sveikuolišką užkandį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios Vokiškos salotos labai greitai pagaminamos, o ir skanios, ir sočios. Galima tiekti su bulvėmis ar ant baltos duonos riekės, labai skanu. Kiek gaminau, visiems patiko. Tikimės, patiks ir Jums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie kepti burokėliai tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei. Jie taip pat puikiai dera salotose, pvz. sumaišykite juos su špinatais (ar kitokiais žalumynais), fetos sūriu bei skrudintomis moliūgų sėklomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Traškūs kopūstėliai, pilni vitaminų burokėliai ir gaivūs obuoliais... Salotos gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. O padažas... labai paprastas, bet tiesiog pasakiškai gardus! Jis, beje, tiks ir kitokioms salotoms, išbandykite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Skani mišrainė, puikiausias garnyras prie mėsos kepsnio žiemai su maloniai juntamu česnako poskoniu. Kai vasaros ir rudens skoniai sugula į stiklainius, jais mėgautis galime visus metus. Iš normos išeina 5 – 0,7 l ir 3 – 0,5 l stiklainiai.

Receptą rasite čia.

Žavingas ir modernus užkandis iš neįmantrių ingredientų! Patiekite prie žuvies kepsnio ar kaip ypatingą užkandį ir Jūsų svečiai bus sužavėti. Skanėstas atrodo išties įspūdingai, todėl labai nustebsite, kaip paprasta jį paruošti! Recepto autorė pataria burokėlių masę papildyti pelėsiniu sūriu ar smulkintais graikiniais riešutais, jeigu norite dar gurmaniškesnio gražuolio.

Receptą rasite čia.

Skanus, gardus užkandis, su burokėliais, avokadais ir lašiša. Lašiša tinka tiek sūdyta, tiek šaltai rūkyta, o taupesniam variantui galite rinktis ir sūdytą silkę!

Receptą rasite čia.

Skani, kvapni sriuba. Puikiai tinka pasninkui. Beje, šiai sriubai tinka ir džiovinti, ir švieži baravykai.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta gardžius burokėlius, ypač žiemą. O ši nuostabaus skonio burokėlių mišrainė žiemai - be acto! Malonios rūgštelės mišrainei suteikia obuoliai, o papildomo skonio - morkos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus ir labai gardus apkepas. Šį apkepą galima ruošti iš likučių, tad jis dar ir labai taupus! Galima improvizuoti ir pasitelkit ir kitokius ingredientus ar jau esamų kiekius, pritaikant pagal savo skonį. Jei mėsos nevalgote, ją galima pakeisti virtais grikiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dailiai atrodantis, skanutėlis ir spalvingas silkės užkandis, kuris puikiai tinka žiemos stalui! Pagaminti paprasta, ingredientai nesudėtingi, o atrodo žavingai! Įdarui tinka ne tik silkė, bet ir lašiša arba net fetos arba ožkos sūrio gabalėlis. Jeigu norisi, kad bulvių - burokėlių apvalkalas būtų skalsesnis, sodresnio skonio, galima įmaišyti kreminio sūrelio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Derinys gali pasirodyti kiek neįprastas, bet šių salotos skonis tiesiog puikus. Ingredientų reikės nedaug, o svečiai garantuotai nustebs. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardūs lengvai marinuoti virti burokėliai, puikus garnyras prie mėgstamų patiekalų, ar pagrindas salotoms - patiekus su fetos sūriu, žalumynais, bus labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Tikriausiai visi žino ir yra ragavę bulvinių blynų, daugelio jau nenustebins ir cukinijų blynelių, o ar esate ragavę burokėlių blynų? Mes juos kepėme, ragavome ir buvome sužavėti, patariame išbandyti ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sočios, labai paprastai paruošiamos, bet nepaprastai skanios burokėlių salotos. Lęšiai salotoms suteikia maistingumo, tad salotos tiks ir lengviems, bet gana sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jeigu mėgstate sūdytą ar rūkytą lašišos, ruošti su ja sumuštinius, gardinti blynelius, vynioti lavašus ar tiekti prie makaronų, siūlau išbandyti šį labai skanų būdą, kaip pamarinuoti lašišą! Beje, taip paruošta atrodo ypač puošniai. Jei mėgstate, papildomai tinka dėti kalendrų sėklų ar kitų džiovintų žolelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamos, gaivios, traškios burokėlių salotos. Tokios tiks ir veganiškai besimaitinantiems ir tiems, kas ieško įdomesnio pagardo prie, pvz., silkės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinis silkės, obuolių ir burokėlių derinys atsiveria visu skanumu šiose nuostabaus skonio salotose. Ir be jokio majonezo! Ypatingo gardumo, gaivios ir maistingos salotos, kurios tinka tiek šventei, tiek sočiai, bet neapsunkinančiai vakarienei ar pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabus, renesansą išgyvenančio, burokėlio ir gardžiojo tuno derinys susipina šiose bene gurmaniškose salotose. Recepte salotos gardinamos majonezu, tačiau, jei naudosite tuną aliejuje, papildomas padažas nėra būtinas, nes visiškai pakaks ir aliejaus!

Receptą rasite čia.

Užtepėlė iš Egipto, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui. Ji sodrios spalvos ir skonio, labai skanu užsitepti tiesiog ant duonos riekelės. Jei norite dar ypatingiau, tepkite ant baltos duonos, o ant viršaus dėkite be lukšto virtą kiaušinį ar gabalėlį sūdytos ar rūkytos lašišos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradicinė burokėlių mišrainė, kurią kiekvienas ruošia vis kitaip ir visuomet gardžiai! Jeigu Jūsų šeima dar neturi tradicinio burokėlių mišrainės recepto, kviečiame išbandyti! Recepto autorė mėgstantiems lengvesnes salotas pataria majonezą keisti lengvu jogurtu, o aštresnes - majonezą maišyti su trupučiu garstyčių!

Receptą rasite čia.

Šie burokėliais ir silke įdaryti kiaušiniai ne tik kad papuošia stalą, bet ir yra tikrai labai labai skanūs. Pabandykite ir įsitikinsite patys. O jeigu norite painterpretuoti dar labiau, galite į kiekvieną kiaušinio puselę, prieš dėdami burokėlių įdarą, įberti truputį pasmulinti svogūno ir/ar kubeliais pjaustyto rūgštesnio obuolio. Tada bus tikrų tikriausia silkė pataluose!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija

Silkė ir burokėliai - puikaus skonio derinys, tuo įsitikinsite paragavę šių sočių, gaivių ir tiesiog gardžių silkės salotų be majonezo, su lengvu užpilu. Puošiame žalumynais - puikiai tiks krapais, petražolės ar kitokie mėgstami.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus patiekalas tiems, kas nori "silkės", bet nevalgo gyvūlinės kilmės produktų. Skonis, žinoma, nėra toks pats kaip tikrosios "Silkės pataluose", bet šios salotos labai skanios!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai traškūs ir nuostabiai skanūs pyragėliai su kiek pikantišku, indiškos virtuvės įkvėptu skoniu. Vietoje filo tešlos galima naudoti sluoksniuotą tešlą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

Kvapni, sodri ir labai skani orkaitėje keptų burokėlių sriuba. Nors tokią sriubą, žinoma, galima ruošti ir iš virtų burokėlių, tačiau, patikėkite, tikrai verta juos kepti orkaitėje, nes sriuba įgauna ypatingą gardumą. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vegimuki

Kad burokėlis mūsų virtuvėse vis atgimsta naujuose vaidmenyse, tikriausiai nepaneigs niekas. Štai šį kartą su juo galima paruošti puikaus skonio ir net gurmanišką pusryčių sumuštinių, kuris ne tik gardus, sotus, bet ir sveikuoliškas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukrinis avinėlis

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital