Burokėlių sriuba su vištiena ir pupelėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Burokėlių sriuba su vištiena ir pupelėmis
Autorius apie receptą: Gal kam tai bus ir ne naujiena, bet man burokėlių sriuba su pupelėmis naujų skonių atradimas. Kadangi mums ši sriuba labai patiko, labai gardi, todėl recepto idėja dalinuosi su Gal kam tai bus ir ne naujiena, bet man burokėlių sriuba su pupelėmis naujų skonių atradimas. Kadangi mums ši sriuba labai patiko, labai gardi, todėl recepto idėja dalinuosi su jumis. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai vištų blauzdelių (didesnių arba 5 mažesnių)
3 vienetai bulvių (didesnių arba 4 mažesnių)
2 vienetai burokėlių (virtų, didesnių arba 3 mažesnių)
300 gramų konservuotų raudonųjų pupelių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 vienetai lauro lapų
1 pundelis svogūnų laiškų
pagal skonį druskos
pagal poreikį sviesto (lydyto)
pagal poreikį grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos blauzdeles, nuplauti, dėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti. Kai pavirs 5 minutes, blauzdeles perplauti tekančiu vandeniu, iš puodo išpilti vandenį, įpilti šviežio, dėti blauzdeles ir vėl virti.
2.
Bulves supjaustyti kubeliais. Kai blauzdelės pavirs 10 - 15 minučių, sudėti bulves.
3.
Svogūną smulkiai supjaustyti, morkas sutarkuoti burokine tarka.
4.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti, sudėti svogūną, morkas. Ir pakepti iki kol kiek suminkštės. Kai pakeps, svogūnus ir morkas sudėti į puodą.
5.
Sriubą pagardinti druska, įdėti lauro lapelius ir virti dar apie 15 - 20 minučių. Tuomet sudėti konservuotas pupeles (be skysčio). Pavirti dar 5 - 7 minutes, burokėlius sutarkuoti ir sudėti į puodą. Po minutės puodą nukelti nuo kaitros.
6.
Sriuba išvirta, liko pagardinti smulkiai pjaustytais svogūno laiškais ir šaukštu grietinės.
Patarimai:
Sriubos spalva. Norint, kad burokėlių sriuba būtų gražios spalvos be acto (aš jo niekada nepilu) nevirkite burokėlių ilgai, burokėliai užverda ir puodą nukelkite nuo kaitros!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital