Burokėlių čatnis žiemai

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Burokėlių čatnis žiemai
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Mėgstantiems pagardus prie mėsytės ar užkandžių, šis burokėlių čatnis paliks įspūdį. Labai skanus, spalvingas, nesunkiai paruošiamas ir tikrai sužavintis Mėgstantiems pagardus prie mėsytės ar užkandžių, šis burokėlių čatnis paliks įspūdį. Labai skanus, spalvingas, nesunkiai paruošiamas ir tikrai sužavintis kiekvieną. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas burokėlių (svoris prieš lupimą)
500 mililitrų obuolių acto
400 gramų rudojo cukraus (galima keisti paprastu cukrumi)
2 vienetai apelsinų
3 vienetai svogūnų
3 vienetai obuolių
2 vienetai aitriosios paprikos
2 skiltelės česnako
1 vienetas cinamono lazdelių
4 vienetai gvazdikėlių
1 šaukštas druskos
2 centimetrai imbiero (šviežio arba 0.5 a.š. džiovinto)
1 lapas lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Burokėlius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į puodą.
2.
Į puodą su burokėliais įtarkuoti apelsinų žieveles (tik geltoną dalį). Tuomet apelsinus nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. (svarbu gerai nuimti baltas dalis), dėti į puodą su burokėliais. Ten pat dėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir aitriąsias paprikas (jei aštriai nenorite, sėklytes išimkite), nedideliais kubeliais pjaustytus obuolius, pasmulkintas arba išspaustas česnako skilteles, gvazdikėlius, lauro lapą, berti cukrų, druską, pilti actą, dėti cinamono lazdelę, įtarkuoti imbierą.
3.
Viską maišant kaitinti ant silpnos kaitros iki cukrus ištirps. Tuomet padidinti kaitrą ir užvirti. Užvirus sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti maždaug 1 valandą neuždengus puodo dangčiu, kol visi ingredientai suminkštės.
4.
Išimti lauro lapą ir cinamono lazdelę.
5.
Paruoštą masę sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės (jei norite glotnaus čatnio, kitu atveju - galite netrinti).
6.
Sutrintą masę dar kartą užkaitinti (iki beveik virimo). Dar karštą (būtinai) masę sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukti dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.
7.
Atvėsusį čatnį laikyti rūsyje arba spintelėje, svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rasa
2023-09-27 16:34
Ar tikrai pusę litro acto?
ATSAKYTI
Emilija
2023-10-03 14:57
Tikrai taip, čatnams tradiciškai naudojama daug acto ir cukraus, tad jie pavyksta intensyvaus skonio. Bet žinoma, galite savo nuožiūra kiekį mažinti. Jei mažinsite acto, proporcingai mažinkite ir cukraus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital