Silkė pataluose

AUTORIUS:
Solveiga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 90)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 90)
Silkė pataluose
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Silkė pataluose
Silkė pataluose
Autorius apie receptą: Puikus klasikinis silkės pataluose receptas, kurio paragavus turbūt ne vienas prisiminsite vaikystę. Šią silkę aš dažniausiai sluoksniuoju torto formoje nuimamais Puikus klasikinis silkės pataluose receptas, kurio paragavus turbūt ne vienas prisiminsite vaikystę. Šią silkę aš dažniausiai sluoksniuoju torto formoje nuimamais kraštais, bet galite ruošti ir kitokioje formoje ar tiesiog dubenyje. Majonezo kiekį galite padidinti/pamažinti pagal savo skonį ir jo mėgimą. Virdami daržoves nepamirškite, kad jas visas reikėtų virti su lupenomis, o nulupti tik jau išvirusias ir atvėsusias. Taip daržovių skonis liks sodresnis. Jeigu nemėgstate žalių svogūnų skonio, galite jų nedėti arba mišrainę gaminti su pakepintais svogūnais. (...daugiau) Solveiga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų silkių filė (naudojau ZIGMAS silkių filė be aliejaus)
250 gramų majonezo (apytikriai, tinka ir vegani6kas)
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkų (didesnių)
2 vienetai burokėlių (vidutinio dydžio)
5 vienetai kiaušinių (virtų)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 šaukšteliai obuolių acto (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną smulkiai sukapokite ir išmaišykite su 2 a.š. obuolių acto (nebūtina, bet sušvelnins svogūno aitrumą).
2.
Bulves, morkas ir burokėlius neluptus išvirkite (bus skaniausia, jei virsite atskiruose puoduose). Atvėsinkite, tada nulupkite.
3.
Nuluptas daržoves sutarkuokite stambia (vadinama burokine) tarka.
4.
Silkę supjaustykite nedideliais kubeliais.
5.
Į lėkštę dėkite žiedą nuo torto formos (naudojau 20 cm skersmens). Arba galite silkę sluoksniuoti dubenyje ar kitokioje formoje.
6.
Pirmiausia dėkite tarkuotų bulvių sluoksnį, šaukštu lengvai spusteldami. Bulves aptepkite plonu majonezo sluoksniu. Dėkite silkę, berkite svogūnus ir vėl aptepkite majonezu. Dėkite morkas, lengvai paspauskite, aptepkite majonezu. Dėkite kiaušinius, aptepkite majonezu. Dėkite burokėlius, aptepkite majonezu.
7.
Paruoštą silkę pataluose palaikykite šaldytuve bent porą valandų (dar geriau - per naktį), jog skoniai susijungtų.
Patarimai:
Silkė pataluose bus pati skaniausia, jei visas daržoves virsite atskiruose puoduose. Visgi jei neturite pakankamai indų, bulves ir morkas galite virti drauge, bet burokėlius - būtinai atskirai.
Jeigu turite laiko, burokėlius galite ne virti, o iškepti orkaitėje, tada jie bus dar aromatingesni ir stipresnio skonio. Kekvieną burokėlį (nuplautą, bet neluptą) suvyniokite į kepimo foliją ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1.5 valandos.
Jeigu nemėgstate žalių svogūnų skonio, galite jų nedėti arba mišrainę gaminti su pakepintais svogūnais.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Daiva
2024-02-05 19:50
Skaniausia silkių mišrainė ant viršaus visada dedu smulkintų grakinių riešutų nuostabus skonis taip dera ATSAKYTI
DrasiBulve
2023-12-16 15:27
Svogunai saldytuve igauna labai specifini nemalonu skoni, tai svogūna galima pakeisti svogunu laiskais. Plius graziau atrodys. ATSAKYTI
Ramunė
2023-12-15 09:36
O aš bulves, morkas supjaustau mažais kubeliais, mums taip skaniau. Burokėlius sutarkuoju. ATSAKYTI
zadas
2022-10-19 12:30
butinai reikia dar sluoksni tarkuoto surio , tada skonis tobulas ATSAKYTI
Lina
2023-12-19 02:08
Aciu kad priminete suris yra nuostabu siame recepte! ATSAKYTI
Tobby
2022-10-09 14:48
Labai skanu. Aš tai nevargstu, burokėlius perku jau išvirtus, morkas ir bulves verdu vienam puode, jų skoniai tikrai nepakinta. ATSAKYTI
Vladas
2022-09-10 14:34
Aš sutarkavęs bulves ir morkas (atskirai), jas sulieju aliejumi, pasūdau, pabarstau pipirais. gaunasi rupiau ir skaniau. Svogūnus užpilu perpus vandens ir acto mišiniu ir įberiu arbatinį šaukštelį cukraus. Labai sušvelnina svogūnų aitrumą. ATSAKYTI
Darius
2019-12-31 11:51
Puikus receptas ir tikrai svarbus momentas - darzoves isvirkite atskiruose induose ir perpilkite saltu vandeniu, skonis ir kvapas atlygins jums uz darba. ATSAKYTI
Indrė
2017-12-06 16:59
Superinis receptas! :) Tik aš viršų apibarstau smulkiai tarkuotu sūriu :) ATSAKYTI
zaneta
2015-12-21 22:35
Labai skanu ir grazu ATSAKYTI
2014-11-30 18:04
Geras receptas, aš dar ant svogūnų sluoksnio dedu antaninio obuolio sluoksnį :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital