Pati skaniausia burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Pati skaniausia burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu
Pati skaniausia burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu
Pati skaniausia burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu
Pati skaniausia burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu
Pati skaniausia burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu
Pati skaniausia burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu
Pati skaniausia burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu
Autorius apie receptą: Man tai pats skaniausias burokėlių konservavimo receptas žiemai ir ne tik! Ši mišrainė bus ir puikus garnyras, ir iš jos pavyks labai skani sriuba, ir sumuštinukams ji tinka, o Man tai pats skaniausias burokėlių konservavimo receptas žiemai ir ne tik! Ši mišrainė bus ir puikus garnyras, ir iš jos pavyks labai skani sriuba, ir sumuštinukams ji tinka, o sutrynus ir įdėjus šiek tiek krienų bei citrinos rūgštelės, šast ir turime puikią užtepėlę ant duonos. Tai tikrai nuostabi mišrainė, kurią galima panaudoti su pačiais įvairiausiais patiekalais. Beje, cukraus, druskos, acto ar aitriosios paprikos kiekį galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį, tiesiog iš pradžių įdėdami kiek mažiau, o po to ragaudami ir žiūrėdami, kiek dar norėtųsi. Šią mišrainę galite skanauti bet bet kokia proga ir ji tinka patiems įvairiausiems patiekalams. Pavydžiui, užvirinkite vandens, įdėkite bulves ir puslitrinį stiklainiuką šios mišrainės. Gausite be galo skanią burokėlių sriubą. Ši mišrainė taip pat labai tinka kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. O sutrynę šią mišrainę su šiek tiek krienų ir trupučiu citrinos rūgštelės, turėsite nuostabią užtepėlę ant duonos. Tad drąsiai eksperimentuokite ir tikrai atrasite dar daugiau jos panaudojimo būdu! (...daugiau) Anželika Stančikienė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 kilogramai burokėlių (virtų)
8 vienetai svogūnų
1 litras pomidorų padažo (kokybiško, "Kėdainių" ar pan. )
400 mililitrų aliejaus
250 mililitrų acto
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 saujos petražolių (nebūtina)
1 galva česnako
4 vienetai lauro lapų
2 šaukštai druskos
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus smulkiai supjaustyti kubeliais ir pakepti ant nedidelės ugnies, kol suminkštės, bet neperkepti. Įdėti kapotus česnakus, sudėti smulkiai kubeliais pjaustytus arba tarkuotus burokėlius, lauro lapelius, smulkintas petražoles, prieskonius, druską, cukrų ir pomidorų padažą.
2.
Viską ismaišyti, užvirinti ir pavirti apie 20 minučių, karts nuo karto pamaišant.
3.
Paragauti, ar pakanka saldumo ir sūrumo, ar užtenka prieskonių, jeigu kažko trūksta įdėti dar. Tada išgriebti lauro lapelius, supilti actą, viską užvirinti ir karštą mišrainę supilti į sterilius, iškaitintus stiklainukus. Užsukti sandariais dangteliais ir palaikyti apverstus, kol atvės.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
nijole
2017-10-23 12:29
Daug metu gaminu visokias misraines, kur dedu pomidoru padaza ir acto niekur nepilu, laikosi kuo puikiusiai ir kelis metus kambario temperaturoje ATSAKYTI
Emilija
2017-10-23 15:01
Na man actas ne tik išsilaikymui, bet ir skonio gero priduoda, su burokėliais kažkaip labai jis tinka. Tik kad būtų šiek tiek sveikiau, paprastai dedu ne paprastą, o obuolių actą. Bet čia turbūt kiekvienas kaip mėgstame, taip ir galime gamintis, svarbu atrasti tą sau patį skaniausią variantą :-) ATSAKYTI
Vanda
2017-08-29 19:16
Šiandien išviriau, tikrai nuostabi, jau ką tik išvirtos puslitrį suvalgėm iškart :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis