Drėgnas šokoladinis burokėlių pyragas

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Drėgnas šokoladinis burokėlių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabiai skanus pyragas, kuriam burokėliai suteikia ypatingos drėgmės, o skonyje jų visiškai neatpažinsite. Beje, iškepusį šį pyragą galima perpjauti pusiau ir pertepti Nuostabiai skanus pyragas, kuriam burokėliai suteikia ypatingos drėgmės, o skonyje jų visiškai neatpažinsite. Beje, iškepusį šį pyragą galima perpjauti pusiau ir pertepti uogiene (labai tinka vyšnių uogienė). (...daugiau) Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
300 gramų burokėlių (virtų)
240 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
200 gramų cukraus
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų juodojo šokolado
30 gramų kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
200 gramų pieniško šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 175 C. Kepimo formos vidų ištepti aliejumi ir apibarstyti miltais arba iškloti kepimo popieriumi.
2.
Sulaužytą į gabaliukus juodą šokoladą ištirpinti garų vonelėje.
3.
Burokėlius supjaustom gabaliukais ir sutrinam smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, aliejumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame burokėlius ir šokoladą, išmaišome. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį suberiam į burokėlių masę, išmaišome. Pilame tešlą į formą.
5.
Kepame apie 1 valandą jeigu pyragas storas, aukštesnis, o jei forma didesnė ir pyragas plonesnis, kepimo laikas gali trumpėti ir iki 30 minučių. Tad su pagaliuku pradėkite tikrinti nuo daugmaž 30 kepimo minutės, jog neperkeptumėte. Iškepusį pyragą verčiam lauk iš formos. Paliekame šiek tiek ataušti.
6.
Per ta laiką sulaužom gabaliukais pienišką šokoladą ir ištirpinam. Apliejame dar karštu šokoladu mūsų pyragą. Valgyti galima iškart arba palaukti, kol šokoladas sustings.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gitana
2017-10-02 17:26
Nerealiai skanus pyragas, ziurejau skeptiskai is pradziu i recepta, bet nu labai skanus!! As dar idejau sauja smulkintu graikiniu riesutu, labai tiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis