Spalvingieji burokėliai ne tik dailiai nudažys sriubą, bet ir puikiai tiks pagardinti blynelius ar net... išsikepti pyragą! Taip, teisingai, kepame saldų pyragą su burokėliais ir mėgaujamės kiekvienu burnoje tirpstančių kąsneliu.
Daržovių rauginimas sparčiai populiarėja visame pasaulyje, o Lietuvoje, kur įvairūs produktai buvo raugiami nuo senų senovės, jis atrandamas iš naujo. Tai vienas sveikatai naudingiausių būdų išsaugoti daržoves ar jas „pagerinti“ - raugintos daržovės lengviau virškinamos, jose padaugėja antioksidantų, vitaminų, gerųjų bakterijų.
Moliūgai, cukinijos, burokėliai, bulvytės ir dar daugiau! Vakarienė iš sezoninių ingredientų reiškia, kad valgysite ne tik skaniau, maistingai, bet dažnu atveju ir taupiau!
Humusas išgyvena tikrą renesansą. Jo paragauti siūlo ne vieno restorano meniu, o maisto tinklaraštininkai dalinasi pačiomis įvairiausiomis jo variacijomis. Humusas yra Artimųjų rytų virtuvės perlas, gaminamas iš avinžirnių.
Siūlome išmokti sūdyti lašišą namuose bei dalinamės puikiais receptais! Gardi naminė sūdyta lašiša puikiai tiks sumuštinukams, salotoms, užtepėlėms, užkandėlėms, lavašo suktinukams, pyragėliams, prie bulvinių blynų ir dar daug jos panaudojimo būdų tikrai atrasite.
Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?