Veganiškas majonezas be kiaušinių ir pieno produktų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Veganiškas naminis majonezas be kiaušinių
Veganiškas naminis majonezas be kiaušinių
Veganiškas naminis majonezas be kiaušinių
Veganiškas naminis majonezas be kiaušinių
Autorius apie receptą: Puikaus skonio, tobulai kremiškas ir tirštas majonezas, kurį paruošite per keletą minučių. Užtikrinu, niekas neatspės, iš ko jis pagamintas, bet nuo stalo dings tikrai Puikaus skonio, tobulai kremiškas ir tirštas majonezas, kurį paruošite per keletą minučių. Užtikrinu, niekas neatspės, iš ko jis pagamintas, bet nuo stalo dings tikrai greitai. Pats avinžirnių skysčio (angliškai vadinamo "aquafaba") majonezo išradimas tikrai ne mano, ši idėja klajoja po internetą jau keletą metų. Aš tiesiog pateikiu savo mėgstamiausią variantą bei propocijas, nes šis reikalas tiesiog per geras nesklisti plačiau :) (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
180 mililitrų aliejaus (apytikriai)
2 šaukštai skysčio nuo konservuotų avinžirnių (arba nuo baltų pupelių)
1 šaukštas obuolių acto (arba 2 a.š. citrinų sulčių)
2 šaukšteliai garstyčių (naudoju Dijon)
1 šaukštelis klevų sirupo (arba kitokio saldumo)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į elektrinio plaktuvo, skirto plakti tirštiems kokteiliams, indą supilu skystį nuo konservuotų avinžirnių, obuolių actą, dijon garstyčias, klevų sirupą ir įberiu žiupsnelį druskos. Trumpai paplaku mažu greičiu tik kad ingredientai susijungtų.
2.
Tada plaktuvui sukantis mažiausiu greičiu pamažu neskubėdama pilu aliejų (jį rinkitės neutralaus skonio, jokiu būdu ne ekstra virgin, nes majonezas apkars).
3.
Pamažu majonezas ims tirštėti. Kuo daugiau aliejaus pilsite, tuo tirštesnis majonezas bus. Aš paprastai aliejaus kiekio net nematuoju - tiesiog pilu iš akies tol, kol majonezo tirštumas man patinka.
4.
Viskas, galite skanauti! Arba sukrėsti į stiklainiuką ir dėti į šaldytuvą. Laikomas šaldytuvo apačioje toliau nuo durelių šis veganiškas majonezas man puikiai išsilaiko apie savaitę.
Patarimai:
Pats tirščiausias ir kremiškiausias šis majonezas man pavyksta kokteilių plaktuve, bet jeigu tokio neturite, galite gaminti su rankiniu elektriniu trintuvu, vadinamu blenderiu. Darykite taip - visus ingredientus, išskyrus aliejų, supilkite į indą, kuris būtų tik čiut platesnis už trintuvo galvą (puikiai tinka aukštesnis puodelis). Įjunkite trintuvą ir neskubėdami pilkite aliejų. Pamažu kilnokite trintuvą aukštyn žemyn ir toliau pilkite. Majonezas tirštės. Kuo daugiau aliejaus pilsite, tuo bus tirštesnis. Kai konsistencija jums patiks, plakti ir pilti aliejų sustokite.
Šiam veganiškam majonezui, kaip ir kitiems naminiams majonezams, rinkitės neutralaus skonio aliejų, nes ekstra virgin aliejai, kokie maistingi jie bebūtų, plakami gali apkarsti ir majonezo skonis bus nemalonus. Aš dažniausiai gaminu su lihgt alyvuogių aliejumi (skirtu kepimui, virimui).
Obuolių actą galite pakeisti citrinų sultimis - viskas puikiai pavyksta, irgi skanu, tik su obuolių actu skonis "majoneziškesnis". Aišku, galite naudoti ir paprastą actą (jo dėkite perpus mažiau), bet obuolių actas sveikiau.
Mano pateiktas receptas bazinis ir galite eksperimentuoti drąsiai - įspausti skiltelę česnako, įdėti rūkytos paprikos miltelių, raudonojo kario pastos ar ko tik sugalvojate. Tik nemažinkite avinžirnių skysčių bei garstyčių kiekio, nes abu šie ingredientai yra stiprūs natūralūs emulsifikatoriai, tad padeda majonezui sutirštėti. Garstyčių truputėlį sumažinti galite nebent jeigu papildomai įspausite česnako, nes trintas česnakas irgi turi medžiagų, padedančių susidaryti emulsijai.
Vietoje avinžirnių skysčio tinka ir skystis nuo konservuotų pupelių (geriausiai baltų, nes nuo raudonų majonezas bus negražios, purvinos spalvos). Viskas pavyksta taip pat puikiai, ne kartą tikrinau, tiesiog avinžirnių skystis turi lengvą gelsvą atspalvį, tad suteikia majonezui gražesnę spalvą.
Šiam majonezui tinka ir skystis ir nuo namuose virtų ankštinių. Tik juos juos ruoškite teisingai - iš vakaro užmerkite, o ryte nupilkite vandenį, užpilkite šviežią vandenį (kad apsemtų ir būtų per 2-3 pirštus virš) ir išvirkite (virkite bet valandą ar pusantros). Palikite ankštinius visiškai atvėsti skystyje, tada nukoškite. Majonezui tinkamas skystis turėtų būti šiek tiek klampus. Jeigu jūsiškis atrodo skystesnis, supilkite jį į puodą ir pavirkite, kad dalis vandens nugaruotų ir jis būtų koncentruotesnis. Visgi pirmam majonezo bandymui rekomenduočiau rinktis pirktinius konservuotus avinžirnius, bus užtikrinčiau.
Avinžirnių skystį galite užsišaldyti supylę į nedideles ledukų ar silikonines keksiukų formeles, kad turėtumėte prireikus.
RECEPTO DRAUGAS: Bosch
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Ugne
2018-12-15 13:45
Nezinau kaip jums pavyko, bet sudejau viska tiksliai ir nieko ATSAKYTI
Milda
2018-12-03 21:13
Kažin ar vietoj klevų sirupo netiktų tiesiog šaukštelis cukraus? Ir ar yra skirtumas pilant paprasta actą ar obuoliu? Gal galima actą keisti citrinų sultimis? ATSAKYTI
Dovilė
2018-12-04 16:35
Tikrai tinka tiek cukrus (jo pakaks nepilno šaukštelio), tiek agavų ar datulių sirupas, tiek medus (jeigu ne veganiškai). Arba galima saldumo visai nedėti, bet truputėlis saldumo daro skonį "majoneziškesnį".

Jeigu naudotumėte paprastą actą, jo pilkite šiek tiek mažiau (pakaktų pusės šaukšto), o jeigu citrinų sultis - dėkite nepilną šaukštą sulčių. Su citrinų sultimis man irgi skanu, kartais darau, kai obuolių acto neturiu. Su jomis irgi viskas puikiai pavyksta, tiesiog su actu skonis majoneziškesnis. O iš visų acto rūšių natūralus obuolių actas sveikiausias :) ATSAKYTI
Milda
2018-12-07 13:23
Ačiū :) šitas majonezas mane gelbės kūčių dieną :) ATSAKYTI
Daiva
2018-11-26 18:03
Pavyko lygiai kaip nuotraukoje, ačiū už detalų receptą ATSAKYTI
Rima
2017-12-17 14:44
Išbandžiau. Puikus! Niekas neatspėjo iš ko pagamintas ATSAKYTI
Ilona
2017-12-14 22:19
O jei neturi nei blenderio, nei trintuvo? Su kuo dar galima? ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-15 09:03
Tada procesas būtų gerokai ilgesnis, bet irgi turėtų pavykti - darykite kaip kad gaminant klasikinį majonezą ir plakite šluotele. Štai čia rasite daugiau patarimų, kaip tą padaryti (skaitykite apie klasikinio majonezo gamybą, tik ingredientus imkite šio vegetariško majonezo). ATSAKYTI
Emilija
2017-12-13 12:59
Teko gaminti šį majonezą, nesitikėjau, kad bus skanus, o tikrai buvo, net vyras valgė pasigardžiuodamas, o jis į vegetarizmą žiūri skeptiškai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis