Pati skaniausia burokėlių sriuba

AUTORIUS:
Gintė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Burokėlių sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai kvapni ir sušildanti sriuba, kurią gaminu pagal savo mamos receptą jau daug metų. Sriuba nesudėtinga ir labai soti, o ragaujame ją dažniausiai su grietine. Jei kokio Labai kvapni ir sušildanti sriuba, kurią gaminu pagal savo mamos receptą jau daug metų. Sriuba nesudėtinga ir labai soti, o ragaujame ją dažniausiai su grietine. Jei kokio ingrediento neturite, nieko tokio, galima receptą ir supaprastinti ar vienus produktus pakeisti kitais, pavyzdžiui, vietoje pupelių, jei nemėgstate, galite naudoti ir bulves, jos taip pat suteiks sotumo sriubai. (...daugiau) Gintė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras vandens
300 gramų mėsos (su kaulais)
250 gramų burokėlių (virtų)
1 stiklinė konservuotų pupelių (arba virtų)
100 gramų kopūstų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštas sviesto
1 vienetas lauro lapų
1 vienetas pipirų (žirneliais)
2 šaukštai grietinės
šiek tiek žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių)
šiek tiek petražolių šaknų (arba saliero šaknies)
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek acto (arba citrinų sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mėsą nuplauname dedame į puodą su šaltu vandeniu ir užviriname. Jei atsiranda putų, jas nugriebiame. Verdame, kol suminkštės mėsa, tai priklauso nuo mėsos rūšies, apie 40 minučių - 1 valandą.
2.
Išvirtą sultinį perkošiame.
3.
Į išvirtą ir perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, kubeliais pjaustytus burokėlius, suberiame pupeles, sudedame supjaustytas ir apkepintas svieste prieskonines daržoves, pomidorų pastą, pasūdome, įpilame acto arba citrinų sulčių, įberiame cukraus ir dar paverdame 10 min.
4.
Po to sudedame nuimtą nuo kaulų ir smulkiai supjaustytą mėsą. Tiekiame su grietine, pabarstome susmulkintais žalumynais.
AUTORIUS: Gintė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
R.B.
2018-01-25 04:48
As dar dedu adzikos, labai skanu ATSAKYTI
R
2017-10-08 12:51
kopustas zalias,o burokelis virtas.juos deti vienu metu... ATSAKYTI
Eduardas
2017-10-08 09:38
Pagal ta recepta nedariau,butinai pabandysiu,aciu. ATSAKYTI
Meidas
2011-10-23 00:43
Baisiai geras receptas! 10/10 :)) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių idėjos
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis