Pati skaniausia burokėlių sriuba

AUTORIUS:
Gintė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Burokėlių sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai kvapni ir sušildanti sriuba, kurią gaminu pagal savo mamos receptą jau daug metų. Sriuba nesudėtinga ir labai soti, o ragaujame ją dažniausiai su grietine. Jei kokio Labai kvapni ir sušildanti sriuba, kurią gaminu pagal savo mamos receptą jau daug metų. Sriuba nesudėtinga ir labai soti, o ragaujame ją dažniausiai su grietine. Jei kokio ingrediento neturite, nieko tokio, galima receptą ir supaprastinti ar vienus produktus pakeisti kitais, pavyzdžiui, vietoje pupelių, jei nemėgstate, galite naudoti ir bulves, jos taip pat suteiks sotumo sriubai. (...daugiau) Gintė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras vandens
300 gramų mėsos (su kaulais)
250 gramų burokėlių (virtų)
1 stiklinė konservuotų pupelių (arba virtų)
100 gramų kopūstų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštas sviesto
1 vienetas lauro lapų
3 vienetai pipirų (žirneliais)
pagal skonį druskos
šiek tiek obuolių acto (arba citrinų sulčių)
šiek tiek cukraus (nebūtina, bet subalansuoją rūgštelę)
Patiekiant:
pagal skonį grietinės
šiek tiek žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mėsą nuplauname ir dedame į puodą su šaltu vandeniu. Įdedame lauro lapą, pipirų žirnelius ir užviriname. Jei atsiranda putų, jas nugriebiame. Verdame, kol suminkštės mėsa, tai priklauso nuo mėsos rūšies (apie 40 minučių - 1 valandą).
2.
Išvirtą sultinį perkošiame. Mėsą nukauliname ir smulkiai supjaustome, atsidedame.
3.
Keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną iki suminkštės ir bus auksinės spalvos. Sudedame stambiai tarkuotą morką ir dar 2-3 minutes pakepame.
4.
Į perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, kubeliais pjaustytus burokėlius, suberiame pupeles, sudedame apkepintas svieste daržoves, pomidorų pastą, pasūdome ir dar paverdame 10-15 min. iki suminkštės kopūstai.
5.
Sudedame mėsą, įpilame šiek tiek obuolių acto arba citrinų sulčių, įberiame žiupsnelį cukraus ir dar porą minučių paverdame.
6.
Tiekiame su grietine, pabarstome susmulkintais žalumynais.
AUTORIUS: Gintė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (3)
Saulė
2019-03-17 16:17
Super sriubyte, labai patiko ATSAKYTI
R.B.
2018-01-25 04:48
As dar dedu adzikos, labai skanu ATSAKYTI
Meidas
2011-10-23 00:43
Baisiai geras receptas! 10/10 :)) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital