Vokiškos silkės salotos su burokėliais

AUTORIUS:
Svetlana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Vokiškos silkės salotos su burokėliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai mėgstu burokėlius, tad stengiuosi juos įvairiais būdais įtraukti į įvairius patiekalus. Šios Vokiškos salotos labai greitai pagaminamos, o ir skanios, ir sočios. Labai mėgstu burokėlius, tad stengiuosi juos įvairiais būdais įtraukti į įvairius patiekalus. Šios Vokiškos salotos labai greitai pagaminamos, o ir skanios, ir sočios. Galima tiekti su bulvėmis ar ant baltos duonos riekės, labai skanu. Kiek gaminau, visiems patiko. Tikiuosi, patiks ir Jums. (...daugiau) Svetlana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų silkių filė
2 vienetai burokėlių (virtų)
150 gramų raugintų agurkų
2 vienetai obuolių
1 vienetas svogūnų
4 vienetai bulvių (virtų)
Užpilui:
120 gramų grietinės
1 pundelis krapų (+ šiek tiek bulvėms pabarstyti)
2 šaukštai raugintų agurkų sunkos
3 šaukštai majonezo
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas baltojo vyno acto (arba obuolių acto ar citrinos sulčių)
1 šaukštelis garstyčių
pagal skonį druskos
pagal poreikį cukraus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Krapus susmulkinti.
2.
Į dubenėlį supilti agurkų sunką, aliejų, actą, įdėti garstyčias, įberti cukraus ir druskos. Gerai maišyti iki kol druska ir cukrus ištirps. Įdėti grietinę, majonezą, garstyčias, suberti krapus. Išmaišyti.
3.
Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais, obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir obuolius, agurkus bei burokėlius supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūną smulkiai supjaustyti.
4.
Paruoštą padažą užpilti ant susmulkintų ingredientų ir atsargiai išmaišyti. Pabarstyti druska ir pipirais.
5.
Bulves gerai nuplauti, perpjauti į kelias dalis, dėti į puodą ir užpilti vandens tiek, kad apsemtų. Įberti druskos ir užkaisti. Virti 10 -30 minučių, tuomet perlieti šaltu vandeniu, nulupti.
6.
Salotas dėti į lėkštę, šalia tiekti bulves, jei norisi, pabarstyti krapais.
Patarimai:
Prieš tiekiant salotas, rekomenduoju jas palaikyti šaldytuve, tuomet jos dar skanesnės.
Jei norisi skystesnio užpilo, papildomai galima įpilti kelis šaukštus riebios grietinėlės.
AUTORIUS: Svetlana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital