Burokėlių mišrainė su česnaku žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Burokėlių mišrainė su česnaku žiemai
Burokėlių mišrainė su česnaku žiemai
Burokėlių mišrainė su česnaku žiemai
Autorius apie receptą: Skani mišrainė, puikiausias garnyras prie mėsos kepsnio žiemai su maloniai juntamu česnako poskoniu. Mėgstu aš konservuoti, patinka man pats procesas, kaip ima ir daugėja Skani mišrainė, puikiausias garnyras prie mėsos kepsnio žiemai su maloniai juntamu česnako poskoniu. Mėgstu aš konservuoti, patinka man pats procesas, kaip ima ir daugėja stiklainių rūsyje. Kai vasaros ir rudens skoniai sugula į stiklainius, kuriais mėgautis galime visus metus. Iš normos išeina 5 – 0,7 l ir 3 – 0,5 l stiklainiai. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 kilogramai burokėlių (virtų)
1.5 kilogramo pomidorų
0.5 kilogramo svogūnų
0.5 litro aliejaus
250 mililitrų acto 6%
200 gramų česnako
200 gramų cukraus
60 gramų druskos
1 sauja kmynų
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnus, česnakus nulupame. Supjaustome smulkiais gabalėliais.
2.
Pomidorus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome keletą minučių, perliejame šaltu, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
3.
Burokėlius galite sutarkuoti burokine tarka arba supjaustyti kubeliais. Man mišrainėje skaniau pjaustyti kubeliais, tad taip ir dariau.
4.
Pakaitiname dalį aliejaus. Sudedame smulkintus svogūnus ir pakepiname, kol šie suminkštės. Tada suberiame česnaką, kmynus. Pakepiname, iki kol pasklis aromatas. Tada sudedame burokėlius, pomidorus, druską, cukrų, actą, aliejų. Patroškiname apie 30 – 45 min.
5.
Mišrainę pilstome į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užsukame dangteliais, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
E
2023-10-09 07:53
Sveiki,gal galite parašyti,kaip iškaitinti stiklainius.Dekui ATSAKYTI
Jurga
2023-10-09 09:56
Stiklainius švariai išplauti sodos tirpalu ir gerai išskalauti. 30 min kaitinti stiklainius iki 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (sudėtus ant medžiaginiu rankšluosčiu išklotos skardos kakleliais žemyn). ATSAKYTI
Eugenija
2023-10-12 15:09
As visuomet kaitinu mikrobangeje. Sudedu isplautus stiklainius ir kaitinu 20min. ATSAKYTI
Nijolė
2023-10-03 17:23
Ne parašė,burokelius išvirti ar žalius troškinti.? ATSAKYTI
Vilma
2023-10-03 17:28
Prie burokėlių parašyta, kad virtų, vadinasi naudojami virti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital