Skandinaviški sumuštiniai su burokėliais ir silke

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Skandinaviški sumuštiniai su burokėliais ir silke
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Skandinaviški sumuštiniai su burokėliais ir silke
Skandinaviški sumuštiniai su burokėliais ir silke
Autorius apie receptą: Šie iš Danijos kilę sumuštiniai (ten vadinami Smorrebrod) yra spalvingi, sotūs ir itin paprastai pagaminami. Šie iš Danijos kilę sumuštiniai (ten vadinami Smorrebrod) yra spalvingi, sotūs ir itin paprastai pagaminami. Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 riekės ruginės duonos
1 vienetas burokėlių (virtų, didesnių)
1 šaukštas grietinės (arba graikiško jogurto)
6 gabalėliai ZIGMO ONE BITE silkių filė gabaliukų su krapais
1 vienetas kiaušinių (kietai virtų)
1 vienetas agurkų (trumpavaisių)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (arba paprasto svogūno)
1 šaukštas kaparėlių (arba šiek tiek alyvuogių)
šiek tiek sviesto
šiek tiek citrinų sulčių (arba obuolių ar vyno acto)
šiek tiek žalumynų (petražolių, krapų ar kt.)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Virtą burokėlį sutrinti elektriniu trintuvu į vientisą masę. Įmaišyti šaukštą grietinės (arba graikiško jogurto), žiupsnelį druskos ir įspausti pagal skonį citrinų sulčių (arba įpilti šlakelį obuolių acto).
2.
Agurką ir virtą kiaušinį supjaustyti riekelėmis. Svogūną - žiedais arba pusžiedžiais.
3.
Duonos riekes lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių (arba duonos skrudintuve).
4.
Abi riekeles plonai aptepti sviestu. Ant viršaus šaukšteliu uždėti burokėlių užtepėlės, tada - silkės gabalėlių, ant viršaus - kiaušinių, agurko ir svogūno griežinėlių. Užberti kaparėlių ir papuošti žaumynais (tinka petražolės, krapai, svogūnų laiškai). Pabarstyti trupučiu šviežiai maltų pipirų.
5.
Tiekti iškart.
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Delimano
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital