Obuoliai ne tik pyragui - 39 puikūs obuolinių gardumynų receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-08-20
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 12)
@Shutterstock
Raudonskruosčiai ir alyviniai, saldūs ir gaiviai rūgštūs... Ar Jūsų obelų šakos jau svyra nuo obuoliukų? Pernai prikepėm gardžiausių obuolių pyragų (jų receptais dalinomės čia), o dabar ieškome naujų skanėstų idėjų!
Ir su Jumis dalinamės net 39 puikiai receptais, ką dar be galo skanaus galima paruošti iš obuolių!
Ar kada pagalvojot, kad iš tešlos, labai panašios į tą, kurią ruošiame obuoliniams blynams, galima išvirti štai tokį jaukų saldėsį? Išbandykite! Tikriausiai spurgytės iš lėkštės išnyks akimirksniu, bet jei liktų vėlesniam laikui, atvėsintas laikykite sandariame indelyje, kad neapdžiūtų.
Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis išsinešimui. Skanus obuolių pyrago įdaras, apvoliotas duonos riekelės viduje, apkeptas iki auksinės rudos spalvos ir apteptas cinamono-cukraus mišiniu! Tobulas pasirinkimas ir skonių derinys. Patiekti šiltus ir, jei norite, apliekite klevų sirupu.
Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - tobulas variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją galima pasiruošti iš vakaro ir sudėti į stiklainiukus. Ryte vieną stiklainiuką pasigriebti su savimi keliaujant į darbą ir prie rytinės kavos mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.
Dar drėgnesnis, dar gaivesnis, dar gardesnis varškės apkepas! Jei ruošite su rūgštesniais obuoliais, į apkepą galite dėti daugiau cukraus, jei norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galite pakeisti medumi arba 2 - 3 gerai prinokusiais, šakute sutrintais bananais.
Trapios varškinės tešlos skarelės - sausainėliai - su obuoliais. Beje, šie sausainiai ruošiami be kiaušinių, tad puikiai tiks jų nevalgantiems! Kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.
Kai norisi greitai, skaniai ir paprastai. Šie sumuštinukai gali pasirodyti kiek neįprasti, tačiau tokie skanūs, kad patiks visai šeimai. Jei mėgstate kiek įdomesnius skonius, tai šis tikrai sužavės. Obuoliai taip gerai dera su sūriu, o ir gaminant užtruksite vos kelias minutes.
Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.
Skanūs, purūs ir labai paprastai paruošiami keksiukai. Beje, į juos papildomai labai tinka dėti uogų, pvz., mėlynių, aviečių ar net vyšnių! Atvėsusius keksiukus tinka pabarstyti curkaus pudra, bet jie tokie gardūs, kad nuo vaišių stalo dingti gali dar karšti!
Kaip sunaudoti gausų obuolių derlių? Žinoma, virti kvapnią obuolienę! Siūlome pasinaudoti mūsų patarimais, gudrybėmis ir patikrintais receptais. Patriame, kokius obuolius rinktis, kuo papildomai pagardinti, kaip virti.
Samosa - tai populiariausias užkandis (vegetariški pyragėliai) - Indijoje, kurie gali būti kepami su įvairiais įdarais (tiek saldžiais, tiek nesaldžiais). Pyragėlių sudėtis labai paprasta, tačiau skonis yra nepakartojamas.
Labai skanūs, kvapnūs, rudeniški ir minkšti obuoliniai sausainiai smaližiams! Skaniausi dar šilti su pienu ar arbata. Vėsdami tvirtėja, jei norite, kad išliktų minkšti, atvėsusius reikėtų sudėti į sandariai uždaromą indelį.
Blynus mėgstame kepti savaitgalio pusryčiams ir dažnai eksperimentuojame. Šį kartą - amerikietiški blyneliai su obuoliais ir cinamonu. Tobulas būdas prisijaukinti rudenėjančias dienas.
Šiuose stiklainėliuose visi skoniai dera tobulai gardžiai: cinamonu kvepiantys keptų obuolių kubeliai, traški granola ir purus grietinėlės bei graikiško jogurto kremas. Tai galėtų būti desertas ar saldūs vėlyvieji pusryčiai, ar pasilepinimas ilgo rudeniško žygio metu. Tiesiog sluoksniuokite desertus stiklainiuose, kuriuos galėsite sandariai užsukti dangteliais, ir saugiai įsidėkite į kuprinę. Jei sluoksniuotą desertą valgysite iš karto, granola bus traški, jei vėliau – minkštesnė.
Minkštos, putlios, tiesiog akyse tirpstančios bandelės - skarelės su obuoliais. Visai tokios kaip vaikystėje! Ypatingai skanu jas valgyti su stikline vėsaus pieno ar puodeliu kvapnios arbatos.
Burnoje tirpstantys žiedeliai - spurgytės. Puiki idėja, jei už lango dargana ir norisi kokio skanėsto prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos. Iškepusias pabarstome cukraus pudra.
Patiekalai pagaminti su cukinijomis yra gardūs ir turint jų namuose, alkani tikrai neliksite. Šį kartą gaminome kiek kitokius varškėčius nei įprasta - cukinijų varškėčius su obuoliais ir jie tikrai labai skanūs!
Tobuli savaitgalio pusryčiai daugeliui tikriausiai asocijuojasi su blyneliais. Tik, norint juos iškepti šeimai, tenka praleisti nemažai laiko prie keptuvės. Išeitis – orkaitėje keptas blynas (Dutch baby), kuris paruošiamas labai paprastai ir iškepa labai greitai. Šie blyneliai – mažyčiai Dutch babies, kepti keksiukų formelėje. Atrodo dar patraukliau ir pasidalyti juos lengviau
Puikūs obuoliniai pyragėliai - tešlai nereikia nei mielių (todėl nereikia kiltinti), nei kepimo miltelių! Pyragėlius kepti galima keptuvėje, aliejuje, arba orkaitėje. Skaniausi jie, žinoma, dar šilti, bet gardūs ir atvėsę, taip pat juos galima pašildyti mikrobangėje! Pyragėliai nėra labai saldūs, todėl, jei norite, galite juos puošti cukraus pudra ar glajumi.
Labai skanus pomidorų ir obuolių padažas, kuris ypač tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos. Paruošti jį tikrai visai paprasta, tinka patys įvairiausi pomidorai ir obuoliai, nuo jų skonio derinio priklausys galutinis padažo skonis, tad galima ruošti dalį su vienokiais, dalį - su kitokiais.
Iš tortilijų galima paruošti ir puikų desertą. Šie pyragėliai traškūs, kremiški, o obuoliai suteikia malonią gaivą. Tobulas desertas rudens dienoms pajaukinti!
Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.
Kas rudens ar žiemos popietę gali būti geriau negu puodelis šiltos arbatos, kavos ar stiklinės pieno su puikiu sausainiu? Na, gal tik du sausainiai. Nes šie būtent tokie - po vieno, norisi ir antro. Minkštučiai, kvepiantys jaukumu ir obuoliais - mums jie labai labai.
Atrodo tikrai įspūdingai, o paruošti juos tikrai daug paprasčiau nei gali pasirodyti ir net nereikės daugybės ingredientų. Pyragaičiai tokie gardūs, kad nekantraujame jų paskanauti dar ir dar vieną, todėl raitojamės rankoves ir kimbame į darbą, o jo visai nedaug!
Švelnaus skonio mišrainė, tobulai deranti kaip garnyras prie mėsos patiekalų, bulvių košes ar uždėti ant silkės - pirštelius apsilaižysite! Beje, ši mišrainė ruošiama be acto, visiškai pakakas obuolių rūgštelės.
Šiems vafliukams nereikia papildomo cukraus - saldumo priduoda obuoliai ir razinos. Jie puikiai tinka tiek užkandžiams, tiek pusryčiams ar vaikams įdėti į pietų dėžutes.
Greitai paruošiamos bandelės, kurioms net nereikia minkyti tešlos. Puikaus skonio obuolių ir cinamono derinys - tobulas įdaras. Bandelės gardžios ir šiltos, ir atvėsusios.
Šis tinginys be galo skanus, gaivus ir labai nesudėtingai pagaminamas. Dovilė jį dar pagardino riešutais bei džiovintomis spanguolėmis, bet ir be šių priedų tinginys tikrai bus puikus. Papuoštas tinginys primena tortą! Svarbiausia - gamindami neperkepkite obuolių, jie turi likti laikantys formą, nesutižę.
Ši adžika švelnesnio skonio už tradicinę, bet pikantiškumo tikrai turi pakankmai ir mūsų šeimoje yra gaminama jau ne vienerius metus, visada skaniai suvalgoma. Jeigu norite aštresnės adžikos, aitriųjų pipirų kiekį drąsiai didinkite.
Minkšti ir su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantys pyragėliai. Jie tokie skanūs, kad, panašu, jog nuo stalo tirpsta vien nuo žvilgsnių! Papildomai į įdarą tinka dėti mėgstamų uogų.
Kreminis, saldus, bet toks visai ne klasikinis – be termiškai neapdorotų kiaušinių, be alkoholio, sausainiai mirkomi ne kavoje, o arbatoje, bet svarbiausia – su obuoliais! Jie suteikia papildomos gaivos ir, kitaip nei tradicinis, šis tiramisu nėra toks riebus.
Naminis actas skoniu visada pranoks pirktinį. Tai labai kvapnus, natūralus produktas, naudoju jį bet kur, kur reikia acto - marinavimui, barščiams ir burokėlių salotoms, užpilams, padažams, sodai pyragams gesinti ir net naminiam limonadui gaminti.
Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!
Silkė pagardinta obuoliais, svogūnais ir marinuotais agurkėliais ne tik labai skani, bet ir šventiškai atrodo patiekiama. Marinuotus agurkus galima keisti raugintais, svogūnus - porais.
Rasos vienos mylimiausių, lengvos, labai paprastos ir skanios salotos. Vietoje kedro riešutų galite naudoti kepintas saulėgrąžas arba graikiškus riešutus.
Ar kada esate ragavę taip įdomiai vadinamo skanėsto? Jei mėgstate saldžius užtepus ant skrebučių, siūlome būtinai išbandyti šį receptą. Nuostabiai kvepiantis obuolių sviestas su maloniu karamelės prieskoniu patiks smaližiams, tad gali virsti puikia dovana jiems!
Nuostabūs obuolių saldainiai ir mažiems, ir dideliems smaližiams! Gardinkite recepte siūlomais ar kitais mėgstamais prieskoniais, kuriuose mėgstate derinti su obuoliais - tiks ir gvazdikėliai, ir cinamonas...
Greitai paruošiamos, traškios ir labai skanios kopūstų salotos su obuoliais, morkomis ir pikantišku padažu - puikus, gaivus garnyras prie karštų patiekalų.
Puiki obuolienė be cukraus, ar galite tuo patikėti? Dera ir su blyneliais, ir ant puraus varškės apkpepo ir net pyragą kepti. Tikras skanumėlis sveikiau!
Visai nesudėtingai, greitai ir labai skaniai! Vištiena iškepa traški išorėje ir minkšta, sultinga viduje, ypatingai kvapni, su natūraliai iš obuolių išsiskyrusiu padažu! Labai skanu su bulvytėmis (jų kartu galima iškepti orkaitėje) ar ryžiais.
Saldainius atstojantis skanėstas smaližiams. Šiam gardumynui paruošti kantrybės tikrai prireiks, bet paragavus jo, maloniai nustebsite! Reikės vos dviejų ingredientų, o rezultatas tiesiog puikus.
Pavadinimas skamba įmantriai, tačiau nieko sudėtingo tikrai nėra! Gardžios tešlos pyragėlius galite ruošti ne su saldžiu varškės ir obuolių įdaru, bet ir su sočiais bei pikantiškais!
Klasikiniai čirviniai blynai naujai! Truputį traškus viršus ir lengvas obuolio prieskonis viduje. Puikiai tiks ir pursyčiams, ir pietums, ir vakarienei, ar net desertui. Šiltus ypač skanu patiekti su kaušeliu ledų.
Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.