Obuoliai ne tik pyragui - 39 puikūs obuolinių gardumynų receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-09-10
Obuolių receptai patiekalai
@Shutterstock

Raudonskruosčiai ir alyviniai, saldūs ir gaiviai rūgštūs... Ar Jūsų obelų šakos jau svyra nuo obuoliukų? Prikepėm gardžiausių obuolių pyragų, o dabar ieškome naujų skanėstų idėjų!

Ir su Jumis dalinamės net 39 puikiai receptais, ką dar pasakiškai skanaus galima paruošti iš obuolių!

 

Skanūs, purūs ir labai paprastai paruošiami keksiukai. Beje, į juos papildomai labai tinka dėti uogų, pvz., mėlynių, aviečių ar net vyšnių! Atvėsusius keksiukus tinka pabarstyti curkaus pudra, bet jie tokie gardūs, kad nuo vaišių stalo dingti gali dar karšti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar drėgnesnis, dar gaivesnis, dar gardesnis varškės apkepas! Jei ruošite su rūgštesniais obuoliais, į apkepą galite dėti daugiau cukraus, jei norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galite pakeisti medumi arba 2 - 3 gerai prinokusiais, šakute sutrintais bananais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Trapios varškinės tešlos skarelės - sausainėliai - su obuoliais. Beje, šie sausainiai ruošiami be kiaušinių, tad puikiai tiks jų nevalgantiems! Kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Minkštos, putlios, tiesiog akyse tirpstančios bandelės - skarelės su obuoliais. Visai tokios kaip vaikystėje! Ypatingai skanu jas valgyti su stikline vėsaus pieno ar puodeliu kvapnios arbatos.

Receptą rasite čia.

Blynus mėgstame kepti savaitgalio pusryčiams ir dažnai eksperimentuojame. Šį kartą - amerikietiški blyneliai su obuoliais ir cinamonu. Tobulas būdas prisijaukinti rudenėjančias dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs, kvapnūs, rudeniški ir minkšti obuoliniai sausainiai smaližiams! Skaniausi dar šilti su pienu ar arbata. Vėsdami tvirtėja, jei norite, kad išliktų minkšti, atvėsusius reikėtų sudėti į sandariai uždaromą indelį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikras skanėstas - kepti obuoliukai. Visi namai pakvips pasakiškai, skanauti pakvies ir mažus, ir didelius.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, kvapnūs, rudeniški ir minkšti obuoliniai sausainiai smaližiams! Skaniausi dar šilti su pienu ar arbata. Vėsdami tvirtėja, jei norite, kad išliktų minkšti, atvėsusius reikėtų sudėti į sandariai uždaromą indelį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs obuoliniai pyragėliai - tešlai nereikia nei mielių (todėl nereikia kiltinti), nei kepimo miltelių! Pyragėlius kepti galima keptuvėje, aliejuje, arba orkaitėje. Skaniausi jie, žinoma, dar šilti, bet gardūs ir atvėsę, taip pat juos galima pašildyti mikrobangėje! Pyragėliai nėra labai saldūs, todėl, jei norite, galite juos puošti cukraus pudra ar glajumi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Burnoje tirpstantys žiedeliai - spurgytės. Puiki idėja, jei už lango dargana ir norisi kokio skanėsto prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos. Iškepusias pabarstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis greitai pagaminamas gardumynas yra tarsi skonio kelionė į vaikystę - pilną obuolių močiutės sodą ir taip visų mėgiamų spurgų prisiminimus. Spurgytės iškepa purios, minkštos ir sultingos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šiems vafliukams nereikia papildomo cukraus - saldumo priduoda obuoliai ir razinos. Jie puikiai tinka tiek užkandžiams, tiek pusryčiams ar vaikams įdėti į pietų dėžutes.

Receptą rasite čia.

Gražuoliai sausainiai su obuoliais visiems smaližiams! Sausainiai ne tik labai skanūs, bet ir itin dailūs, todėl tinka ir į svečius neštis ar net mielai rankų darbo dovanėlei.

Receptą rasite čia.

Atrodo tikrai įspūdingai, o paruošti juos tikrai daug paprasčiau nei gali pasirodyti ir net nereikės daugybės ingredientų. Pyragaičiai tokie gardūs, kad nekantraujame jų paskanauti dar ir dar vieną, todėl raitojamės rankoves ir kimbame į darbą, o jo visai nedaug!

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos bandelės, kurioms net nereikia minkyti tešlos. Puikaus skonio obuolių ir cinamono derinys - tobulas įdaras. Bandelės gardžios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ragavę taip įdomiai vadinamo skanėsto? Jei mėgstate saldžius užtepus ant skrebučių, siūlome būtinai išbandyti šį receptą. Nuostabiai kvepiantis obuolių sviestas su maloniu karamelės prieskoniu patiks smaližiams, tad gali virsti puikia dovana jiems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantys pyragėliai. Jie tokie skanūs, kad, panašu, jog nuo stalo tirpsta vien nuo žvilgsnių! Papildomai į įdarą tinka dėti mėgstamų uogų.

Receptą rasite čia.

Švelnaus skonio mišrainė, tobulai deranti kaip garnyras prie mėsos patiekalų, bulvių košes ar uždėti ant silkės - pirštelius apsilaižysite! Beje, ši mišrainė ruošiama be acto, visiškai pakakas obuolių rūgštelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiami ir labai skanūs obuoliniai blyneliai smaližiams! Skanūs vieni, pabarstyti cukraus pudra, su uogiene ar jogurtu!

Receptą rasite čia.

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šiuos sūrio desertus labai nesudėtinga pagaminti, patogu skanauti, o atrodo puikiai net ir ant šventinio stalo. Puikus būdas sutikti rudenį, nes šis desertas šiek tiek primena tobulą rudeniško obuolių pyrago skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.

Receptą rasite čia.

Silkė pagardinta obuoliais, svogūnais ir marinuotais agurkėliais ne tik labai skani, bet ir šventiškai atrodo patiekiama. Marinuotus agurkus galima keisti raugintais, svogūnus - porais.

Receptą rasite čia.

Labai minkšti, purūs, kvapnūs ir skanūs obuoliniai sausainiai. Tobula su arbata, kava ar stikline pieno.

Receptą rasite čia.

Rasos vienos mylimiausių, lengvos, labai paprastos ir skanios salotos. Vietoje kedro riešutų galite naudoti kepintas saulėgrąžas arba graikiškus riešutus.

Receptą rasite čia.

Labai skanus pomidorų ir obuolių padažas, kuris ypač tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos. Paruošti jį tikrai visai paprasta, tinka patys įvairiausi pomidorai ir obuoliai, nuo jų skonio derinio priklausys galutinis padažo skonis, tad galima ruošti dalį su vienokiais, dalį - su kitokiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, traškios ir labai skanios kopūstų salotos su obuoliais, morkomis ir pikantišku padažu - puikus, gaivus garnyras prie karštų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Blyneliai iškepa purūs ir labai skanūs, tobula valgyti vienus, pabarstytus cukraus pudra, su uogiene ar jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardi užtepėlė, kuri tiesiog ypatingai skani ir šiek tiek pikantiška. Vietoje skumbrės galima ir naudoti ir kitokią mėgstamą rūkytą žuvį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puiki obuolienė be cukraus, ar galite tuo patikėti? Dera ir su blyneliais, ir ant puraus varškės apkpepo ir net pyragą kepti. Tikras skanumėlis sveikiau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabūs obuolių saldainiai ir mažiems, ir dideliems smaližiams! Gardinkite recepte siūlomais ar kitais mėgstamais prieskoniais, kuriuose mėgstate derinti su obuoliais - tiks ir gvazdikėliai, ir cinamonas...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši adžika švelnesnio skonio už tradicinę, bet pikantiškumo tikrai turi pakankmai ir mūsų šeimoje yra gaminama jau ne vienerius metus, visada skaniai suvalgoma. Jeigu norite aštresnės adžikos, aitriųjų pipirų kiekį drąsiai didinkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai lyg maži varškės ir obuolių pyragėliai, kurie nepaliks abejingų nei mažųjų, nei suaugusiųjų gretose! Varškėčius kepkite pusryčiams, pietums ar net lengvai vakarienei.

Receptą rasite čia.

Kaip sunaudoti gausų obuolių derlių? Žinoma, virti kvapnią obuolienę! Siūlome pasinaudoti mūsų patarimais, gudrybėmis ir patikrintais receptais. Patriame, kokius obuolius rinktis, kuo papildomai pagardinti, kaip virti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžiuosius blynelius paruošti visiškai nesudėtinga ir neužtruks, o jie tiesiog neatsivalgomai skanūs. Obuolių rūgštelė suteikia puikų gaivumą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Visai nesudėtingai, greitai ir labai skaniai! Vištiena iškepa traški išorėje ir minkšta, sultinga viduje, ypatingai kvapni, su natūraliai iš obuolių išsiskyrusiu padažu! Labai skanu su bulvytėmis (jų kartu galima iškepti orkaitėje) ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Saldainius atstojantis skanėstas smaližiams. Šiam gardumynui paruošti kantrybės tikrai prireiks, bet paragavus jo, maloniai nustebsite! Reikės vos dviejų ingredientų, o rezultatas tiesiog puikus.

Receptą rasite čia.

Labai greitai pagaminamos, vasariškos ir purios bandelės. Tokia bandelė puikiai tiks savaitgalio pusryčiams ar pasmaližiauti prie arbatos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Nuostabiai skanios, minkštos ir labai drėgnos spurgos tikriems smaližiams! Jų įdaras švelnus ir kremiškas, kiekviena spurgytė tiesiog ištirpsta burnoje, o ranka pati tiesiai prie dar vienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Pavadinimas skamba įmantriai, tačiau nieko sudėtingo tikrai nėra! Gardžios tešlos pyragėlius galite ruošti ne su saldžiu varškės ir obuolių įdaru, bet ir su sočiais bei pikantiškais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprasti ir labai skanūs keksiukai smaližiams. Iškepusius labai tinka pabarstyti cinamonu ar cukraus pudra, o atvėsusius papildomai galima papuošti mėgstamu kremu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Klasikiniai čirviniai blynai naujai! Truputį traškus viršus ir lengvas obuolio prieskonis viduje. Puikiai tiks ir pursyčiams, ir pietums, ir vakarienei, ar net desertui. Šiltus ypač skanu patiekti su kaušeliu ledų.

Receptą rasite čia.

Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.

Receptą rasite čia.

Labai skanus obuolių kompotas žiemai - skanus ne tik dėl paties gėrimo, kurį, prieš vartojant, tereikia praskiesti vandeniu. Skaniausias kompoto elementas - patys obuoliais! Jie puikiai dera prie mėsos patiekalų ar tiesiog užkandžiui vieni.

Receptą rasite čia.

Net ir didžiausias moliūgas tiesiog ištirps, jeigu pradėsite kepti šiuos nuostabius blynelius! Jie sotūs, skanūs ir minkštučiai. Tešlą galite pagardinti cinamonu bei kitais prieskoniais (gvazdikėliais, kardamonu, anyžiumi...). Šiuos blynukus labai skanu valgyti su grietine arba jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapnus, sodraus skonio ir tikrai gardus obuolių čatnis (padažas) žiemai. Pikantiško skonio pagardas puikiai tinka prie įvairiausių sūrių ar prie paukštienos patiekalų, taip pat skanu kabinti trakučiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital