Pomidorų ir obuolių adžika žiemai

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Pomidorų ir obuolių adžika žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Ši adžika švelnesnio skonio už tradicinę, bet pikantiškumo tikrai turi pakankmai ir mūsų šeimoje yra gaminama jau ne vienerius metus, visada skaniai suvalgoma. Jeigu norite Ši adžika švelnesnio skonio už tradicinę, bet pikantiškumo tikrai turi pakankmai ir mūsų šeimoje yra gaminama jau ne vienerius metus, visada skaniai suvalgoma. Jeigu norite aštresnės adžikos, aitriųjų pipirų kiekį drąsiai didinkite. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai pomidorų
1 kilogramas morkų
1 kilogramas paprikos
1 kilogramas obuolių (geriau rūgštesnių)
200 mililitrų aliejaus
200 gramų česnako
3 vienetai aitriosios paprikos
150 mililitrų obuolių acto (arba 100 ml paprasto acto)
3 šaukštai druskos (be kaupo)
3 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus, morkas, paprikas, obuolius ir aitriąją papriką sumalti mėsmale. Arba galima susmulkinti virtuviniu kombainu bet taip ne iki visiškai vientisos tyrės, o kad jaustųsi daržovių smulkūs gabaliukai.
2.
Daržoves sudėti į storadugnį puodą, berti cukrų, druską ir troškinti apie pusantros - dvi valandas ant nedidelės ugnies, kol sutirštės.
3.
Tada sudėti smulkiai sukapotą arba išspaustą česnaką, supilti aliejų ir patroškinti dar apie 15-20 minučių. Supilti actą, užvirinti ir karštą padažą supilstyti į įškaitintus stiklainius.
4.
Stiklainius gerai užsukti, apversti dangteliais į apačią, šiltai apkloti pūkine kaldra ir palikti kol atvės.
5.
Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje (pvz. rūsyje).
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Kepėja
2020-09-08 19:26
Bandžiau išsivirti - kol kas ne konservavimui, o tik paragavimui. Viriau mažesnį kiekį, tačiau suvalgėm per vieną dieną. Kadangi neturėjau aitriosios paprikos, dariau be jos. Tikrai gardi mišrainė, tačiau, kaip ir Ritai, rūgštumo pakako ir be acto. Mano patarimas būtų rūgščius obuolius maišyti su saldesniais arba išvis rinktis vien ne rūgščius, nebent mėgstate tikrai gerą ir stiprią rūgštelę. :) Žinoma, gal aitrioji paprika rūgštumą šiek tiek numalšina, reikės bandyti dar kartą. ATSAKYTI
Rita
2020-08-27 07:22
Man gavosi 5 litrai. Acto nepyliau visai. Nuo pomidorų ir obuolių buvo ir taip jau rūgštu ATSAKYTI
Noriu gaminti
2020-08-18 14:29
Koks adžikos kiekis gaunasi? Na kiek maždaug ml ATSAKYTI
Janina
2018-08-29 06:45
Superinis receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital