Naminis obuolių sviestas žiemai

AUTORIUS:
Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Obuolių sviestas žiemai
@Shutterstock
Obuolių sviestas žiemai
Obuolių sviestas žiemai
Obuolių sviestas žiemai
Autorius apie receptą: Obuolių sviestas man buvo tikras atradimas! Jei šio skanėsto Jūs dar neatradote, mielai kviečiu išbandyti! Obuolių sviestas tai labai tirštą, šiek tiek obuolių sūrį Obuolių sviestas man buvo tikras atradimas! Jei šio skanėsto Jūs dar neatradote, mielai kviečiu išbandyti! Obuolių sviestas tai labai tirštą, šiek tiek obuolių sūrį primenanti obuolienė. Sviestas labai švelnios, tepamos konsistencijos ir jį puikiai tinka teptis ant baltos duonos ar ragaišio, o kartais tiesiog norisi kabinti šaukštais! Sviesto spalva priklausys ir nuo obuolių rūšies, ir nuo naudojamų prieskonių bei jų kiekio. Labiausiai tinka antaniniai obuoliais, bet puikiai tiks ir kitokie, tik gali tekti ilgiau pavirti. Beje, receptui naudojų rudą cukrų, dėl jo pats sviestas būna intenstyvesnio, labiau karamelę primenančio skonio, o spalva rudesnė, bet jei rudo cukraus neturite, drąsiai galima naudoti ir baltą. Taip paruoštas sviestas man gerai laikosi vėsiame rūsyje, bet jei tokio neturite, prieš užsukant stiklainius su sviestu reikėtų apie 20 min. pasterizuoti puode ir tik tuomet sandariai užsukti. (...daugiau) Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai obuolių (nuluptų, išimtomis sėklomis, supjaustytų kubeliais)
300 gramų rudojo cukraus (galima keisti baltuoju)
250 mililitrų obuolių sulčių
4 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai cinamono (arba pagal skonį)
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius dėkite į storadugnį puodą, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite cukrų ir cinamoną. Puodą uždenkite ir papurtykite, kad obuolių gabaliukai apsiveltų cukraus ir cinamono mišiniu. Pilkite obuolių sultis ir berkite vanilinį cukrų bei gvazdikėlius. Beje, prieskonių kiekius galite drąsiai pareguliuoti pagal savo skonį.
2.
Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol obuoliai suminkštės. Jau suminkštėjusios obuolius sutrinkite elektriniu trintuvu ir toliau kaitinkite ant mažos kaitros. Virkite, vis pamaišant, apie 1.5 - 2 valandas. Patikrinti, ar jau sviestas jau reikiamos konsistencijos galima dviem būdais: mentele perbraukus liniją sviesto paviršiuje - jei masė išlaiko formą ir tarpas tuoj pat nedinsgta, reiškia, kad sviestas jau paruoštas, arba dėkite šaukštelį sviesto į lėkštę ir palikite kelioms minutėms, jei neatsiskiria sulčių, taip pat jau paruošta.
3.
Jeigu ruošiate labai didelį kiekį, obuolius galima pradėti troškinti ant viryklės, o vėliau masę perpilti į tinkamo dydžio indą orkaitei pritaikytą indą ir troškinti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kas pusvalandį vis permaišant. Tuomet indą reikėtų statyti apatinėje orkaitės lentynoje ir jo neuždengti dangčiu.
4.
Obuolių sviestą sudedu į švariai išplautus stiklainius, užsuku steriliais dangteliais. Stiklainius sustatau dangteliais žemyn ir šiltai apkloju pūkinėmis striukėmis ar kaldromis. Taip palieku, kol atvės. Žiemą stiklainius saugau rūsyje.
AUTORIUS: Ingrida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Danutė
2019-09-08 10:29
Koks čia sviestas,labiau galima sakyti marmeladas ar papraščiau obuolių košė,sviestas tai riebalai,o čia tik nulis riebalų. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-09-08 13:49
Danute, sviestu šis gardumynas vadinamas tradiciškai kitose šalyse (pvz. angliškai "apple butter"), todėl ir palikome šį autentišką pavadinimą :) Jo konsistencija tikrai skiriasi nuo tradicinės obuolių košės, o štai šilkinės tekstūros marmeladą tikrai primena, nemeluosime. Tik prieskonių jame daug gausiau negu tradiciniame marmelade. Žinoma, geriausias būdas įsitikinti, kas per skonis - tiesiog paragauti patiems :) ATSAKYTI
Rasa
2017-10-05 14:38
Sveiki, labai įdomus receptas. Norėčiau paklausti, koks šio pagardo skonis ir su kuo jūs jį paprastai valgote? ATSAKYTI
Ingrida
2017-10-06 22:50
Man jis tinka visur - tepu ant batono, dedu i avizine kose, valgau su suriais ir ko tik neprisigalvoju, visur jis man dera :) O jeigu prieskoniu desite kiek maziau, tai jis bus svelnesnio skonio ir primins toki marmelada, kuris vaikysteje mazuose kvaratiniuose indeliuose budavo - toks visiskai marmeladinis, beveik tepamas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital