Greiti obuolių keksiukai

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 18
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Greiti obuolių keksiukai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Skanūs, purūs ir be galo paprastai pagaminami keksiukai. Juos galite gaminti tiek su obuoliais, tiek su kriaušėmis ar su kitais vaisiais ar uogomis. Skanūs, purūs ir be galo paprastai pagaminami keksiukai. Juos galite gaminti tiek su obuoliais, tiek su kriaušėmis ar su kitais vaisiais ar uogomis. Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
240 gramų miltų (apytikriai)
140 gramų cukraus
120 mililitrų aliejaus (arba tirpinto sviesto)
2 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių.
2.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
3.
Kiaušinius labai gerai mikseriu išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Plakite netingėdami, iki masė pabals ir tūris padidės 2-3 kartus, taip keksiukai bus puresni. Supilkite aliejų, dar kartą lengvai perplakite.
4.
Įmaišykite (jau šaukštu, nebe mikseriu) persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų gumuliukų, bet stenkitės tešlos per daug nepermaišyti. Tešla turėtų gautis daugmaž riebios grietinės tirštumo. Jeigu būtų tirštesnė, įpilkite dar šiek tiek aliejaus (arba įdėkite truputį grietinės ar jogurto), o jeigu būtų skystesnė - įdėkite dar truputėlį miltų. Sudėkite obuolius ir dar kartą išmaišykite.
5.
Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles, užpildydami apie 2/3 formelės, nes kepdami keksiukai kils.
6.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių, arba kol keksiukai gražiai paruduos ir į vidurį įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla.
AUTORIUS: Laima
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Vaida
2019-10-15 20:26
Nerealiai skanus. Labai purus, virsus toks siek tiek kaip su plutele traskus. 10/10 ATSAKYTI
Justelio virtuvė
2019-05-05 00:25
Sveiki, pagal šį receptą aš padariau video, tai jeigu įdomu pamatyti galite pažiūrėti: https://m.youtube.com/watch?v=Ev55dGPTp0M ATSAKYTI
As
2018-10-24 13:08
Puikus receptas!! ATSAKYTI
Milda
2018-08-20 09:24
As patingejau ir obuolius sutarkavau per burokine tarka. Del to ju keksiukuose beveik nesijaute (mano klaida, kita karta pjaustysiu gabaleliais). Cinamono as deciau puse sauskstelio, vieno siek tiek per daug, dominuoja jo skonis. Bet siaip, labai geri keksiukai. ATSAKYTI
Dangira
2018-08-10 20:25
Labai purus ir skanus pavyko, ir ingredientai tokie paprasti, darysiu dar ne karta, aciu uz recepta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital