Indiški pyragėliai su obuoliais (be kiaušinių)

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Indiški pyragėliai su obuoliais (be kiaušinių)
Autorius apie receptą: Samosa - tai populiariausias užkandis (vegetariški pyragėliai) - Indijoje, kurie gali būti kepami su įvairiais įdarais (tiek saldžiais, tiek nesaldžiais). Pyragėliams Samosa - tai populiariausias užkandis (vegetariški pyragėliai) - Indijoje, kurie gali būti kepami su įvairiais įdarais (tiek saldžiais, tiek nesaldžiais). Pyragėliams gaminti ir kepti naudojamas lydytas Ghee sviestas, tačiau tešlą galima ruošti ir su paprastu sviestu, bei virti aliejuje. Pyragėlių sudėtis labai paprasta, tačiau skonis yra nepakartojamas. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
pagal skonį cukraus pudros
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens
100 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai obuolių (didesnių)
40 gramų sviesto
2 saujos razinų
5 šaukštai rudojo cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį įsijoti miltus, įberti druskos, užpilti tirpintu sviestu, išmaišyti ir rankomis trinti tol kol masė bus trupininė.
2.
Į dubenį su trupiniais supilti vandenį, minkyti tol, kol tešla taps minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų. Suformuoti rutulį, apšlakstyti jį vandeniu ir palikti pusvalandžiui uždengtame dubenyje, kad išbrinktų miltai.
3.
Įdarui į dubenį berti razinas, užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti. Obuolius nulupti, supjaustyti mažais kubeliais.
4.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti obuolius ir kepti, kol pradės minkštėti. Tuomet suberti cukrų, cinamoną ir maišant kepti ant vidutinės kaitros, kol cukrus ims karamelizuotis ir keptuvėje visiškai neliks skysčio (man užima apie 10 minučių). Tuomet suberti razinas, išmaišyti ir palikite įdarą atvėsti.
5.
Tešlą padalinti į 20 dalių (Samosas galite daryti ir didesnes, tuomet tešlą dalinkite į mažiau dalių. Formuoti irgi galima įvairiai, bet man gražiausios su "kasele"). Tuomet iškočioti iš gabaliuko tešlos ploną skritulį (apie 8-9 cm), dėti paruoštą įdarą, kraštus stipriai suspausti ir suvynioti kraštą į "kaselę".
6.
Į puodą pilti aliejų, įkaitinti (jo reikia tiek, kad apsemtų pyragėlius ir jie virtų, kaip spurgos), dėti pyragėlius ir vis pavartant virti, kol gražiai pagels. Atvėsusius pyragėlius pabarstyti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Laima
2023-03-01 15:02
Virti aliejuje, o kur po virimo ji panaudoti ??? Nemanau, kad sveika ... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital