Minkšti obuoliniai sausainiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Minkšti obuoliniai sausainiai
Minkšti obuoliniai sausainiai
Minkšti obuoliniai sausainiai
Minkšti obuoliniai sausainiai
Minkšti obuoliniai sausainiai
Autorius apie receptą: Labai minkšti, purūs, kvapnūs ir skanūs obuoliniai sausainiai. Labai minkšti, purūs, kvapnūs ir skanūs obuoliniai sausainiai. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
150 gramų kvietinių miltų
60 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio druskos
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite į dubenį, pašlakstykite citrinų sultimis, įberkite cinamono ir išmaišykite.
2.
Kambario temperatūros sviestą įdėti į dubenį, aš sviestą kelioms sekundėms įdėjau į mikrobangų krosnelę, kad dar labiau suminkštėtų. Į dubenį su sviestu suberkite cukrų ir gumine mentele gerai išsukite.
3.
Į dubenį su sviestu įmuškite kiaušinį, įberkite vanilinį cukrų, druską ir gerai išmaišykite. Tuomet įsijokite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. Tešla turi būti lipni ir tiršta.
4.
Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišykite supjaustytus obuolius, kad obuolių kubeliai tolygiai pasiskirstytų tešloje.
5.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite po šaukštą tešlos vienam sausainiui. Man patogiausia buvo šaukštu atgnybti tešlos, kad tešla neliptų, sudrėkinti jas vandeniu ir tuomet suformuoti nedidelius paplotėlius. Tarp sausainių palikite tarpelius, nes kepant sausainiai padidės.
6.
Kepkite įkaitintoje iki 180°C temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių.
7.
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Rima
2020-11-23 11:40
Labai skanūs, minkštučiai sausainiai, lyg ir pyragėliai! Labai lengva išsikepti, tiesa, dėjau 4 obuolius ir 200 g miltų. ATSAKYTI
Li.
2020-11-12 16:01
Puikaus skonio :) iškart dariau dvigubą normą ! Ačiū už gera receptą ATSAKYTI
Nemira
2020-09-12 08:24
Labai skanūs ir greit pagaminami. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital