Naminis obuolių sūris

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Obuolių sūris
Obuolių sūris
Obuolių sūris
Obuolių sūris
Obuolių sūris
Obuolių sūris
Autorius apie receptą: Saldainius atstojantis skanėstas. Prireiks kantrybės stovint prie puodų, bet gardėsis to vertas. Verdant sūrį tiršta košė kunkuliuodama taškysis, tad maišyti patogu su Saldainius atstojantis skanėstas. Prireiks kantrybės stovint prie puodų, bet gardėsis to vertas. Verdant sūrį tiršta košė kunkuliuodama taškysis, tad maišyti patogu su guminėmis virtuvės pirštinėmis, kad nenusideginti rankų. Kad mažiau taškytųsi, geriausiai rinktis silpnesnę virimo kaitrą. Rinkitės platų ir didelį puodą, taip sūris išvirs greičiau. (...daugiau) Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai obuolių (be odelių ir sėklyčių)
1 kilogramas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius smulkiai supjaustykite ir suberkite į didelį puodą. Vis pamaišant kaitinkite atidengtame puode, kol obuoliai suvirs į vientisą košę. Neturėtų matytis obuolių gabaliukų. Verdant masė kiek patamsės.
2.
Tuomet suberkite cukrų ir vis pamaišant virkite, kol masė ims tirštėti. Visos procesas gali užtrukti apie 2 valandas ar net ilgiau. Kai šaukštu perbraukus puodo dugną masė nesubėgs atgal - masė išvirta. Ar konsistencija gera, taip pat galima patikrinti ir įdėjus šaukštelį košės į lėkštutę - tinkamai išvirta košė nebėga į šonus ir iš karto tvirtėja.
3.
Išvirusią masę galima sudėti į sūrmaišius ar tiesiog maišelius, arba kepimo popieriumi įklotus indus, suformuojant norimą formą. Sūrius darykite nestorus, apie 1 cm aukščio.
4.
Kai sūris atvėsta ir sutvirtėja (po daugmaž paros), išimkite iš maišelio ar formos ir džiovinkite šiltoje vietoje (šalia pečiaus, raditoriaus ar kažkur kitur šiltai), kartais pavartant. Galima džiovinti padėjus ant lentutės ir po sūriu pakišus medinį šaukštą. Arba galima džiovinti grotelių. Taip sūris taps kietesnis, o paviršius - mažiau lipnus.
5.
Išdžiovintą sūrį suvyniokite į švarų audinį ir palikite būti šiltoje, sausoje vietoje. Kuo ilgiau sūris stovės, tuo labiau bręs ir skanės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Rima
2022-10-10 14:56
Labai puikiai išėjo sūriai ATSAKYTI
Elina
2018-09-30 01:25
Gaila, kad autorė neskaito receptų iš senų knygelių "VISKAS IŠ OBUOLIŲ", ten aiškiai parašyta, 1) kad obuolių sūris verdamas su odelėmis (nes yra pektino). 2), Užpilti cukrų ant smulkiai pjaustytų obuolių ir palaikyti 12 ar 24 val. 3) Nupilti susidariusias sultis ir pavirti iki sirupo konsistencijos, 4) Užpilti sirupą ant obuolių ir uždengus pavirti kol sukris masė, o toliau jau verdam kaip nurodė autorė.
Galiu pasidalinti, kad paverdu obuolius puode kol pradeda "pukšėti", nes labai taškosi tai sukrečiu į skardą (gilesnę) ir toliau apie 1,5 valandos "kepu" orkaitėje 200 laipsnių su vėjeliu vis pamaišydama iki visiškai sutirštėja. Patikėkit jokio vargelio. Bandykit ATSAKYTI
Laima
2018-09-30 19:55
Tikrai daug įvairiausių receptų yra obuolių sūriui paruošti :) Išbandžiau šį ir tikrai labai puikus! ATSAKYTI
Margarita
2019-09-05 15:39
Aš taip pat baigiu orkaiteje sūrio gaminimą,labai gerai,retkarčiais nugarini,pamaišai ir viskas. ATSAKYTI
Ramunė
2018-09-17 21:13
Na....ne dvi valandas gaminamas ir net ne tris.... Netikslus receptas. ATSAKYTI
Diana
2018-09-19 14:30
Laba priklauso nuo obuolių rūšies, puodo dydžio ir kaitros ir kiek obuolių vienu metu verdama. Per tris bent man masė visada suverda iki reikiamos. Bet visada reikia vadovautis tyrės tirštumu kaip rodikliu. ATSAKYTI
Rima
2018-09-17 15:24
Na pabandziau, ziuresim veliau kaip pavyko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital