Tortilijų pyragėliai su maskarpone ir obuoliais

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Tortilijų pyragėliai su obuoliais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tortilijų pyragėliai su obuoliais
Tortilijų pyragėliai su obuoliais
Tortilijų pyragėliai su obuoliais
Tortilijų pyragėliai su obuoliais
Autorius apie receptą: Iš tortilijų galima paruošti ir puikų desertą. Šie pyragėliai traškūs, kremiški, o obuoliai suteikia malonią gaivą. Tobulas desertas rudens dienoms pajaukinti! Iš tortilijų galima paruošti ir puikų desertą. Šie pyragėliai traškūs, kremiški, o obuoliai suteikia malonią gaivą. Tobulas desertas rudens dienoms pajaukinti! Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
6 vienetai tortilijų
100 gramų rudojo cukraus (arba paprasto cukraus)
70 gramų sviesto
1 šaukštelis cinamono
Įdarui:
250 gramų maskarponės sūrio
70 gramų graikiško jogurto (nebūtina)
2 vienetai obuolių
50 gramų sviesto
1 šaukštas cinamono
2 šaukšteliai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Maskarponę išsukti šaukštu arba šluotele, kad būtų vientisesnė. Per kelis kartus sudėti jogurtą, gerai išmaišant. Kremą padėti į šaldytuvą.
2.
Iš tortilijų išspausti norimo dydžio apskritimus (aš dariau 10 cm skersmens). Galima naudoti sausainiais skirtą metalinę formelę ar išspausti ar dėti stiklinę ir apipjauti peiliu.
3.
Cukrų ir cinamoną sumaišyti ir suberti į lėkštutę. Į kitą dubenėlį dėti sviestą, ištirpinti.
4.
Kiekvieną tortilijų apskritimą iš abiejų pusių patepti tirpintu sviestu (patogiausia tepti konditeriniu šepetėliu), tuomet abi puses pamirkyti cukraus ir cinamono mišinyje, jog gerai apliptų.
5.
Atkirpti keletą folijos kvadratų, juos išilgai sulenkti į tris dalis ir padaryti lovelius (žr. nuotrauką). Jie turėtų būti daugmaž perpus sulenkto tortilijos apskritimo aukščio.
6.
Lovelius sudėti ant kepimo skardos, į juos įdėti tortilijų apskritimus. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 7 - 10 minučių iki tortilijos švelniai paruduos. Ištraukti iš orkaitės, leisti keletą minučių atvėsti folijoje, o tada tortilijų laivelius galutinai atvėsinti ant grotelių.
7.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
8.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti, sudėti obuolius, įberti cukraus, cinamono ir vis pamaišant pakepti apie 5 - 7 minutes iki obuoliai vos paminkštės. Nuimti nuo ugnies, leisti atvėsti.
9.
Į iškeptus tortilijų laivelius dėti šaukštelį maskarponės, šaukštelį obuolių masės ir skanauti :)
Patarimai:
Tortilijų laivelius galima pasiruošti ir iš anksto. Atvėsusius juos sudėkite į sandarią dėžutę ir suvartokite per 2-3 dienas.
Paruoštus pyragėlius galite laikyti šaldytuve. Laikomi jie truputį suminkštėja, bet gana nežymiai.
Į maskarponę jogurto galima ir nedėti, bet jis suteikia kremui daugiau gaivos.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital