Varškinės skarelės su obuoliais ir meduolių prieskoniais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Varškinės skarelės su obuoliais ir meduolių prieskoniais
Varškinės skarelės su obuoliais ir meduolių prieskoniais
Varškinės skarelės su obuoliais ir meduolių prieskoniais
Varškinės skarelės su obuoliais ir meduolių prieskoniais
Autorius apie receptą: Trapios varškinės tešlos skarelės - sausainėliai - su obuoliais. Beje, šie sausainiai ruošiami be kiaušinių! Kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje. Trapios varškinės tešlos skarelės - sausainėliai - su obuoliais. Beje, šie sausainiai ruošiami be kiaušinių! Kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje. Simona, Balta lėkštė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
3 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
200 gramų varškės (birios pusriebės)
160 gramų miltų (apytikriai)
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
0.5 šaukštelio malto imbiero
1/4 šaukštelio muskato
1/4 šaukštelio kardamono
1 šaukštelis apelsino žievelės (tarkuotos, galima nedėti)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mediniu šaukštu arba mentele ar elektriniu plaktuvu išsukti iki vientisos masės.
2.
Į sviestą suberti varškę, įtarkuoti apelsino žievelės ir išmaišyti.
3.
Suberti miltus, kepimo miltelius bei druską ir užminkyti tešlą, kad suliptų. Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau, priklausomai nuo varškės drėgnumo. Jų dėkite tiek, kad tešla nebūtų labai lipni, bet ir jokiu būdu ne kieta.
4.
Užminkytą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
5.
Cukrų sumaišyti su prieskoniais. Obuolius supjaustyti skiltelėmis ir pašlakstyti citrinų sultimis (kad nepatamsuotų).
6.
Stalviršį pabarstyti miltais. Ant jo iškočioti atšaldytą tešlą. Iškočioti gana plonai apie 2mm storiu. Supjaustyti maždaug 8x8 cm dydžio kvadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį per visą plotą pabarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
7.
Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dėti po obuolio skiltelę, ją „užkloti“ dvejais kvadratėlio kampais, prispausti.
8.
Sausainius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito (kepdami jie šiek tiek kils). Sausainių viršų irgi pabarstyti cukraus ir prieskonių mišiniu.
9.
Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol gražiau paruduos.
10.
Iškepusiems leisti atvėsti skardoje, o tada skanauti!
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Vietoje apelsino žievelės tinka ir citrinos žievelė.
Prieskonius sausainukams galite koreguoti pagal savo skonį. Puikiai tiks ir pirktiniai prieskonių meduoliams mišiniai ar tiesiog vien cinamonas.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Gitana
2022-10-20 15:24
Labai skanu! Rekomenduoju ATSAKYTI
Eva
2020-09-20 14:02
Galvojau kur panaudoti “nevalgomus” obuolius ir labai džiaugiuosi atradu šį receptą. Skanu! ATSAKYTI
kepiniu maniake
2020-05-02 13:58
geras receptas puikiai pavyko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital