Džiovintos obuolių juostos

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Džiovintos obuolių juostos
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabūs obuoliniai saldainiukai kitaip! Galima ruošti ne tik iš obuolių, bet ir dėti dalį, pavyzdžiui, slyvų, kriaušių ar net kokių uogų! Tik tuomet stebėkite masės Nuostabūs obuoliniai saldainiukai kitaip! Galima ruošti ne tik iš obuolių, bet ir dėti dalį, pavyzdžiui, slyvų, kriaušių ar net kokių uogų! Tik tuomet stebėkite masės tirštumą, nes kiti vaisiai gali būti skystesni ir reikės ilgiau virti, kad nugaruotų. Galima ruošti net iš lietuviškų vynuogių sulčių, tik tuomet dėkite daugiau sirupo ir ragaukite, nes lietuviškos vynuogės gali būti gana rūgščios. Jei turite pečių, juostas galima džiovinti ir ant jo, aš jo neturiu, todėl džiovinu orkaitėje. Obuoliai tinka įvairiausių rūšių, tik gali reikėti pakoreguoti saldaus sirupo kiekį, priklausomai nuo obuolių saldumo. Jeigu neturite svarainių sirupo (su juo man labai skanu), tiks ir kitoks sirupas arba tiesiog galite verdant obuolius įpilti šiek tiek vandens ir įdėti pagal skonį cukraus. Dar vietoje sirupo tinka įpilti koncentruotų obuolių sulčių arba kitų sulčių (koncentruokite taip - pavirinkite litrą sulčių plačiame puode, kol liks tik koks penktadalis ir jį naudokite vietoje svarainių sirupo). Į masę taip pat labai tinka galima mėgiamų prieskonių (cinamono, gvazdikėlių) ar smulkintų riešutų. (...daugiau) Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai obuolių
1 stiklinė svarainių sirupo (ar kitokio sirupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius nulupti, išmti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais, suberti į storagugnį puodą ir užpilti sirupu. Užkaisti ir pavirti sirupe apie 20 minučių, kol obuoliai suminkštės. Tuomet viską utrinti elektriniu trintuvu ir toliau virti ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės.
2.
Masę tepu ant kepimo popieriumi išklotos skardos lygiu sluoksniu. Kuo ploniau tepsite masę, tuo trumpiau reikės džiovinti. Džiovinu iki 50 - 70 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, šiek tiek pravėrusi dureles. Tikslus džiovinimo laikas priklauso ir nuo masės storio, ir nuo orkaitės. Man paprastai užtrunka apie 8-12 valandų, kol išdžiūva. Jei bijotės, kad bus per sausos, galite pirmiausia padžiovinti kelias valandas, tuomet tikrinkite. O jei netyčiom perdžiovinsite, galima nesukti, o laužyti gabalėliais - bus labai skanu ir taip!
3.
Išdžiovintą masę supjaustyti juostomis ir susukti. Saldainukus laikykite sandariuose indeliuose, geriausiai vėsiau.
Patarimai:
Daugiau patarimų, kaip paruošti džiovintas vaisių juostas, rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Nijolė
2017-09-25 18:00
Darbo šiek tiek yra, bet rezultatas vertas pastangų. Ir gražu, ir skanu. Aš darau be sirupo ir be cukraus, bet su sultimis, kaip Jadvyda aprašiusi pradžioje. Dar įdedu smulkintų graikinių riešutų, gaunasi ir skanu, ir sveikiau negu visokie ten parduotuviniai saldumynai, ir labai gražu, vaikams patinka ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital