Obuolių rožytės - žigsnis po žingsnio rodome, kaip jas iškepti pačias gražiausias!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Obuolių rožytės

Prasideda obuolių metas! Vedame obuolienę, kepame skaniausius pyragus, stiklainiuose slepiame pikantiškuosius čiatnius... O šį kartą kepame internautus sužavėjusius obuolinius keksiukus, kurie atrodo tikrai įspūdingai, o paruošti juos tikrai daug paprasčiau nei gali pasirodyti ir net nereikės daugybės ingredientų.

 

Pyragaičiai tokie gardūs, kad nekantraujame jų paskanauti dar ir dar vieną, todėl raitojamės rankoves ir kimbame į darbą, o jo visai nedaug!

 

10 puikių pyragaičių reikės:

  • 5 sluoksniuotos tešlos lapų (naudoju šaldytą, maždaug 10*20 cm dydžio)
  • 5 vidutinio dydžio obuolių (ar 3 didelių)
  • 5 kupinų šaukštelių mėgstamiausios uogienės (naudojau aviečių)
  • cukraus pudros ar malto cinamono papuošimui (nebūtina)

 

1. Sluoksniuotą tešlą dėti ant miltuoto stalo ar nelimpančio kilimėlio ir pridengti švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikti apie pusvalandį atitirpti. Jei naudojate šviežią sluoksniuotą tešlą, šį žingsnį praleiskite.

 

 

2. Obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir kotelius.

 

 

3. Obuolius dėti perpjauta puse ant stalo paviršiaus. Supjaustyti kuo plonesnėmis skiltelėmis. Obuolius svarbu supjaustyti kuo ploniau, kad rožyčių vidus tolygiai iškeptų, jei obuoliai bus supjaustyti storai, rožyčių vidus gali išlikti pernelyg drėgnas.

 

 

4. Obuolius sudėti į karščiui atsparų indą, apšlakstyti geltonosios ar žaliosios citrinos sultimis.

 

 

5. Suminkštinti obuolius galima trimis skirtingais būdais, visi jie vienodai geri, todėl galite rinktis Jums patogiausią:

  • užpilti vandeniu, pamaišyti, kad obuolių gabaliukai nebūtų sulipę ir 2 minutėms dėti kaitinti į mikrobangų krosnelę (800 W);
  • obuolius sudėti į prikaistuvį, užpilti vandeniu, pamaišyti, kad obuolių gabaliukai nebūtų sulipę, užvirti vandenį ir pavirti 2 - 3 minutes;
  • užpilti verdančiu vandeniu, pamaišyti, kad gabaliukai nebūtų sulipę ir palikti 5 minutes pastovėti.

Suminkštintus obuolius nupilti ir gerai nuvarvinti, dėl drėgmės pertekliaus rožytės gali ilgiau kepti.


 

6. Sluoksniuotą tešlą pakočioti "į ilgį", kad tešlos gabalas pailgėtų maždaug 1.5 - 2 kartus. Kiekvieną perpjauti išilgai pusiau. Tešlą svarbu gerai ir gana plonai iškočioti, nes, jei ji bus per stora, rožyčių vidus gali labai ilgai kepti, o viršus pernelyg apskrusti, kol iškeps vidus.

 

 

 

7. Kiekvienos tešlos juostos vidurį patepti šaukšteliu uogienės. 

 

 

8. Ant tešlos juostos krašto dėlioti obuolių riekeles, kad riekelės per vidurį persidengtų ir jų apačia liestųsi su tešlos viduriu. Vienai juostelei man prireikė maždaug pusės vidutinio dydžio obuolio. Jei obuolių nepavyko supjaustyti ar tešlos iškočioti itin plonai, geriau dėkite mažiau obuolių, kad viduryje nesusidarytų storas sluoksnis, kuris labai lėtai keps.

 

 

9. Tešlos juostelės kraštą "užkloti" ant viršaus.

 

 

 

10. Perlenktą juostą susukti į volelį, formuojant rožytę. Sukti standžiai, bet nespaudžiant, antra ranka galima iš šono prilaikyti obuolius, kad neišlįstų iš volelio.

 

 

11. Obuolių rožytes dėti į keksiukų formeles. Jei formelės silikoninės, papildomai popierėlių dėi nereikia. Jei naudojate limpančio paviršiaus formeles, reikėtų įdėti popierines keksiukų formeles, kad rožytės neprikeptų ir išimamos netrupėtų.

 

 

 

12. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 35 - 40 minučių (režimas su vėjeliu, jei kepsite tik su kaitinimu viršus/apačia, kepimas gali užtrukti kiek ilgiau, apie 50-60 minučių). Obuolių odelės gali apskrusti, bet nuo to rožytės neapkarsta, todėl, jeigu matote, kad jos skrunda, neskubėkite išimti rožyčių iš orkaitės anksčiau laiko, nes vidus dar gali būti neiškepęs! Jeigu atrodytų, kad skrunda per daug, pvz., kepant be vėjelio apskrunda per pirmą kepimo pusvalandį, pridenkite rožytes folijos arba kepimo popieriaus lakštu.

 

 

13. Išimti iš formos ir palikti bent 10 - 15 minučių atvėsti, nes keksiukų vidus labai karštas ir nuo karščio rožytės dar kepa iš vidaus, net išimtos iš orkaitės. Pabarstyti cukraus pudra ar maltu cinamonu. Skanaus!

 

 

Skaityti komentarus
Komentarai (13)
vaida
2019-08-06 06:13
kepiau ir ne kartą,geras ir skanus desertas ATSAKYTI
Ona
2019-08-06 05:42
Aš taip kepdavau sausainukus su didesnėmis obuolių skiltelėmis bet dabar kepsiu tik rožytes,didelis ačiū:)
ATSAKYTI
Ramutė
2018-09-11 22:10
Kokią šaldytą sluoksniuotą tešlą naudoti - mielinę ar bemielę? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2018-09-12 11:09
Šiam receptui tinkamiausia bemielė sluoksniuota tešla. Sėkmės gaminant! ATSAKYTI
Živilė
2018-09-09 22:25
Puikiai viskas iškepė! Labai skanu bei gražu. Aviečių uogienė puikiai tinka rūgštesniems obuoliams. Tikrai kepsiu dar. ATSAKYTI
Valerija
2018-09-10 05:59
Smagu, kad patiko! :) Skanaus! ATSAKYTI
Liana
2018-09-09 19:02
Puikus receptas, ačiū!! Super skanios ir gražios!! Aš kepiau be vėjelio (iš patirties kepant su vėjeliu labiau apskrunda), tad link valandos. Bet antrą kepimo pusę pridengiau rožytes kepimo popieriaus lapu, kad per daug neruduotų. Gavosi puikios ir vidurys gerai iškepė.

Kam neiškepė vidurys - kuo ploniau pjaustykite obuolį ir gerai nuvarvinkite nuo vandens po suminkštimimo. Ir nebijokite ilgiau pakepti, tik pridenkite kepimo popierium ar folija, jei svyla obuolių odelės. ATSAKYTI
Zina
2018-09-09 14:37
Kepiau. Gavosi gražios, bet labai šlapias vidurys ATSAKYTI
Valerija
2018-09-10 05:58
Šios rožytės tikrai ne iš sausų ir labai trapių kepinių (nebent išorė) :)) Kad jos tikrai gerai iškeptų, reikėtų kuo ploniau supjaustyti obuolius, juos gerai nuvarvinti ir gana plonai iškočioti tešlą, nes visas rožės "suktinukas" išeina net kelių sluoksnių, todėl kepa gana ilgai. Taip pat svarbu neišsigąsti skrundančių rožytės odelių ir neišimti jų per anksti iš orkaitės, jei neramu, kad skrunda, geriau viską pridengti folija :) ATSAKYTI
Jovita
2018-09-08 23:47
Nesigavo. Nepatiko.sekmes. ATSAKYTI
Valerija
2018-09-09 08:33
Labai gaila, kad nepavyko, nes rožytės išties labai skanios :) Ar tiksliai vadovavotės receptu? Kas būtent nepavyko? Galbūt pabandžius dar kartą pasisektų geriau :) ATSAKYTI
Kristina J.
2018-09-08 16:21
Išbandžiau! Skanios ir gražios ;) ATSAKYTI
Valerija
2018-09-09 08:32
Labai džiaugiuosi, kad Jums patiko! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital