Morkų ir obuolių mišrainė žiemai - mano pati skaniausia!

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Morkų ir obuolių mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mano pati pati skaniausia morkų mišrainė žiemai su obuoliais ir svogūnais. Ji tiesiog tobulai tinka prie žuvies ar šiaip kaip garnyras ar ant duonos. Paragausite ir patys Mano pati pati skaniausia morkų mišrainė žiemai su obuoliais ir svogūnais. Ji tiesiog tobulai tinka prie žuvies ar šiaip kaip garnyras ar ant duonos. Paragausite ir patys suprasite, koks čia puikus reikalas ir tikrai gaminsite dar ne kartą. Beje, jeigu skubate ar tingisi, morkų galima ir neapvirti, bet su apvirtomis man skaniau. Ir neišsigąskite aliejaus kiekio, jis troškinant labai susigeria ir viskas gaunasi puikiai. (...daugiau) Raminta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai morkų
1 kilogramas obuolių (rūgštesnių)
500 gramų svogūnų
400 mililitrų aliejaus
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morkas nuskutame, perjauname į kelias dalis, sudedame į puodą su vandeniu (joh morkas apsemtų taip per vieną pirštą daugmaž). Į vandenį įberiame šaukštą cukraus, išmaišome, užviriname ir paverdame apie 5-7 minutes nuo užvirimo. Tada morkas nusunkiame, perliejame šaltu vandeniu ir paliekame atvėsti.
2.
Ant dalies aliejaus pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus iki suminkštėja. Tada dedam stambiai tarkuotus obuolius (jeigu obuolių žievelės labai storos ar pavytusios, galima nulupti, bet aš paprastai nelupu) ir dar patroškiname kokias 5 minutes.
3.
Tada dedame stambiai tarkuotas morkas, supilame likusį aliejų, beriame druską, cukrų ir troškiname ant nedidelės ugnies puodą pridengę dangčiu apie 10-15 minučių, kol viskas suminkštės, vis pamaišydami, kad nesviltų (jeigu daržoves “trauktų” prie puodo dugno, galima įpilti porą šaukštų vandens).
4.
Baigiant troškinti paragaukite, ar visko pakanka. Jeigu norisi, galite įdėti dar šiek tiek druskos ar cukraus, įberti žiupsnelį pipirų ar kitų mėgiamų prieskonių.
5.
Karštą mišrainę sukrečiame į švarius, iškaitintus stiklainius, šaukštu paspaudžiant, kad neliktų oro tarpelių, ir užsukame sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Ieva
2018-10-01 16:20
Tikrai skani! Gaminau ir dar karteli gaminsiu, nes isdalinau :) puikus skoniu santykis. Ypatingai tinka prie silkes ir mesos patiekalu. P.S tikrai nesaldi gaunasi. ATSAKYTI
Lina
2018-08-25 20:13
morkos savaime saldžios, tai kam dar tas cukrus ATSAKYTI
Simona
2018-08-26 09:40
Tam, kad per žiemą geriau laikytųsi :) ATSAKYTI
Vida
2018-08-26 13:13
Tikrai taip, būtent cukrus, druska ir actas (arba kitokia rūgštis) konservuoja. Jų nededant, gali nušaudyti stiklainius, atsirasti pelėsio ir kitokių sveikatai kenksmingų bakterijų. Jeigu darote greitam vartojimui, o ne žiemai, tada aišku galite cukraus nedėti. ATSAKYTI
Laimutė
2018-08-13 16:47
Super mišrainė!! ATSAKYTI
Vale
2017-11-02 12:37
Labai skani misraine ATSAKYTI
Aušra
2017-10-31 22:50
Aš ne tarkuoju, o supjaustau kubeliais morkas ir obuolius. ATSAKYTI
nijole
2017-10-23 12:22
Labai skani misraine, ja galima ir sublenderiuoti ATSAKYTI
vida
2017-10-13 22:36
Sena gera mišrainė-švelnaus skonio,po daugelio metų šiemet vėl pasidariu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis