Tiramisu su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tiramisu su obuoliais
Tiramisu su obuoliais
Tiramisu su obuoliais
Autorius apie receptą: Kreminis, saldus, bet toks visai ne klasikinis – be termiškai neapdorotų kiaušinių, be alkoholio, sausainiai mirkomi ne kavoje, o arbatoje, bet svarbiausia – su obuoliais! Jie Kreminis, saldus, bet toks visai ne klasikinis – be termiškai neapdorotų kiaušinių, be alkoholio, sausainiai mirkomi ne kavoje, o arbatoje, bet svarbiausia – su obuoliais! Jie suteikia papildomos gaivos ir, kitaip nei tradicinis, šis tiramisu nėra toks riebus. (...daugiau) Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų biskvitinių pirštelių
1 pakelis arbatos (naudojau vaisinę su obuoliais ir cinamonu)
šiek tiek kakavos
šiek tiek malto cinamono
Pertepimui:
3 vienetai obuolių
50 gramų sviesto
1 šaukštelis malto cinamono
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
0.5 vieneto citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais. Dėti į keptuvę su cinamonu ir sviestu. Kepinti apie 10 minučių, vis pamaišant, kol suminkštės. Palikti atvėsti.
2.
Dubenyje elektriniu plakikliu (galima ir rankiniu, bet labai ilgai užtruks) suplakti maskarponės sūrį, grietinėlę, cukrų ir citrinos sultis. Plakti iki standaus tiršto kremo.
3.
Paruošti arbatą: arbatos pakelį užpilti karštu vandeniu, palikti pritraukti. Atvėsinti tiek, kad nenudegtumėte, merkiant sausainius. Kad būtų patogiau mirkyti sausainius, galima perpilti į platesnį dubenėlį.
4.
Iš anksto pasimatuokite, kaip į turimą formą telpa sausainiai: man dalį sausainių reikėjo perpjauti pusiau.
5.
Kiekvieną sausainį sekundei merkti į arbatą ir iš karto dėti į formą (naudojau ~21*21 cm). Sausainius dėti glaudžiai vieną prie kito.
6.
Ant pirmo sausainių sluoksnio paskirstyti pusę obuolių. Užtepti pusę kremo.
7.
Taip pat iškloti antrą sausainių sluoksnį, likusius sausainius, obuolius ir kremą.
8.
Viršų gausiai barstyti kakava ir cinamonu. Indą uždengti ir pernakt palikti šaldytuve.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Alina
2021-01-17 17:50
Labai skanus desertas išėjo, aišku čia ne teramisu, bet šeimynai labai patiko,tik kas neturi elektrinio plaktuvo, tai rankiniu būdu sunkoka plakti 30min tai tikrai užima laiko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital