Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-02-10
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibų
@ Shutterstock

Valentino diena – tai puiki proga parodyti ypatingą dėmesį ir pasidaryti nedidelę šventę su sau artimu žmogumi. O kas galėtų būti jaukiau ir skaniau, nei namuose pačių rankomis pagamintas desertas? Pristatome jums 38 išskirtinius receptus, kurie leis pasaldinti šią ypatingą dieną – nuo greitai paruošiamų saldumynų iki prancūziškos konditerijos šedevrų.

Čia rasite idėjų, kaip nustebinti ir palepinti savo antrąją pusę, garantuojant, kad šventė bus ne tik skani, bet ir įsimintina. Leiskitės į kulinarinę kelionę, kurioje meilė ir desertai susilieja į nepakartojamą skonių simfoniją.
 

Internete šis pyragas keliauja persiško meilės pyrago vardu su legenda šalia, jog mergina buvo beprotiškai įsimylėjusi persijos princą ir iškepė šį pyragą siekdama jį sužavėti. Ar istorija tikra, ar ne, atsakyti negalime, bet pyragas pavyksta tikrai ypatingas. Jei turime po ranka, į jį dar labai mėgstame įpilti rožių ar apelsino žiedų vandens (rasite rytietiškų prekių parduotuvėse), tačiau ir be to pyragas pavyks puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skonis Jus sužavės, jei mėgstate saldžius, kremiškus desertus su šokoladu ir uogomis. Mažo samtelio pakaks, kad apsaltų širdis, bet prie gabalėlio nesaldintos kavos toks desertas yra visiška meilė.

Receptą rasite čia.

Kad ir koks ilgas būtų mūsų mylimiausių desertų sąrašas, plikyti pyragaičiai visada buvo ir bus jo viršuje. Šie yra ypatingi savo minkštumu, kremiškumu ir švelnumu, o svarbiausia – traškiu paviršiumi! Prancūzai išties žino, kaip kurti tobulus desertus – jie užkariauja širdis visame pasaulyje. Tai tobuli, tobuli pyragaičiai!

Receptą rasite čia.

Ši tiramisu versija gaivesnė, pavasariškesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir malonios, švelnios rūgštelės. Tai yra vienas tų desertų, kuriuos paragavus suprasite, kad gaminsite dar ne kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šokoladas ir braškės – tikra Valentino dienos klasika, todėl ir šiame deserte susluoksniavau viename dubenyje lengvai sumaišomo šokoladinio pyrago (braunio) gabalėlius, purų grietinėlės ir maskarponės kremą bei gaivumo suteikiantį braškių padažą. Desertas tikrai skanus, nesudėtingas ir labai romantiškas! Beje, vietoje braškių puikiai tiktų ir avietės. O jei šviežių uogų neturėsite, galima su cukrumi pašildyti ir atvėsinti šaldytas uogas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tada pažadu, kad šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Naminė braškių želė pavyksta itin sodraus skonio bei minkštos, švelnios tekstūros. Antrasis deserto sluoksnis - panakotos. Kiekvienas kąsnelis taip švelniai ir jaukiai pradžiugina kiekvieną paragavusį. O ruošti galima ir su šaldytomis, ir su šviežiomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Saldus, minkštas, su šiek tiek traškia, plona plutele - kiekvienas šio šokoladinio skanėsto kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje. Skanus tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Macarons pyragėlius neabejotinai būtų galima karūnuoti konditerijos karaliumi. Kaip ir žymieji kruasanai – šie pyragėliai išplito visame pasaulyje ir pavergė milijonus širdžių. Ir tikrai ne be reikalo. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio parodysime, kaip šiuos gražuolius pasigaminti patiems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Jei mėgstate kavą, labai didelė tikimybė, jog šis sūrio pyragas taps jūsų mėgstamiausiu. Ir ne tik dėl skonio, bet ir super kreminės tekstūros! Jei ieškote cheesecake'o, kuris tiesiogine prasme tirptų burnoje ir kurio kiekvienas kąsnelis priverstų galvoti apie dar vieną gabalėlį – šis receptas kaip tik Jums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis tiramisu neįtikėtinai skanus! Žinoma, galite dėti ir vyšnias ar kitas mėgiamas uogas, bet jei neragavote su juodaisiais serbentais, labai rekomenduojame išmėginti, nes tikrai liksite maloniai nustebinti. Serbentai šiam receptui tinka tiek švieži, tiek atitirpinti šaldyti. Tiramisu taip pat galite sluoksniuoti ne atskirose taurėse, o viename inde.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkšta plikyta tešla, vasarą primenantis plikytas kremas su pistacijomis, sodri pistacijų pasta, lengvas it pūkelis vanilinis maskarponės kremas ir traškios karamelizuotos pistacijos - visa tai sukuria nepamirštamą skanėstą, kurį tikrai gaminsite ne kartą.

Receptą rasite čia.

Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tokie desertai visiška klasika, kai norisi kažko ypatingo, bet be didelių pastangų. O jų čia tikrai nereikės ir pavyks kiekvienam. Nesudėtinga, puikiai subalansuoti skoniai ir atrodo tiesiog fantastiškai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Cannoli – tai nedideli traškūs tešlos vamzdeliai, įdaryti puriu ir lengvu rikotos kremu, jie – vienas gardžiausių itališkų desertų, savo populiarumu besivaržantis su tiramisu.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai, pasakiškai skanūs varškės keksiukai, kuriais galite nustebinti visus artimuosius ir draugus meilės dienos proga! Kremu keksiukus patariama puošti prieš pat patiekiant, nes šis labai skanus kremas ilgiau pabuvęs šilumoje gali tirpti. Bet koks jis skanus!

Receptą rasite čia.

Paris-Brest yra vienas žymiausių, ir greičiausiai vienas skaniausių, klasikinių Prancūzijos desertų. Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas bei abejingų nepaliekantis plikytas mousseline kremas. Tortas? Pyragas? Ne, tai tikra svajonė, kurią rasite ne tik mažytėse Prancūzijos kavinukėse, bet lygiai taip pat nesunkiai pasigaminsite ir namuose!

Receptą rasite čia.

Mėgstate kokosus? Tuomet rekomenduojame išbandyti šiuos sausainius. Švelnaus kokosų skonio sausainiai pertepti su aviečių džemu ir sviestiniu kremu - tobulas skonių derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate triufelius arba ieškote ypatingai greito recepto desertų stalui, šis puikiai tinka. Prireiks tik 4 ingredientų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Klasikinis, kvepiantis vanile, tačiau nudažytas raudonai. Paruošėme receptą artėjant meilės dienai ir kviečiame gaminti drauge. Mylėkime kiekvieną dieną, o raudoną desertą paruoškime bent kartą per metus, šypt!

Receptą rasite čia.

Absoliučiai nerealūs! Skanu papuošti plakta grietinėle, braškėmis ar kitomis uogomis/vaisiais. Maloniai saldu, paprasta paruošti, o atrodo neapsakomai gražiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Pastel de Nata – skamba lyg švelnios muzikos natos, o iš tiesų, išvertus iš portugalų kalbos, tai tiesiog „kreminis pyragėlis“. Pavadinimas išties tikslus, mat traškiame sluoksniuotos tešlos krepšelyje tikrai slepiasi švelnus ir aromatingas plikytas kremas, kurį galite pagardinti vanile, citrinomis ar cinamonu. Jei kada ragavote, tikrai žinote – tai pyragėliai, kurie paperka akimirksniu. Mažučiai, mieli, o svarbiausia – dangiškai skanūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Lengvą ir traškų morengą pripildykite saldžiarūgščio citrinų ir švelnaus maskarponės kremo, pagardinkite aviečių uogiene ir saujele šviežių uogų. Saldžių, rūgščių ir gaivių skonių derinys lengvai sužavės daugelį – pakaks mažo gabalėlio, kad apsaltų širdis, o prie maisto kuriamų prisiminimų pridėtumėte dar vieną, be galo skanų ir saldų.

Receptą rasite čia.

Kanelės yra išskirtinės. Išskirtinė yra tiek jų forma, tiek tekstūra bei skonis. Išorėje pyragėliai yra tamsiai auksinės spalvos, jų paviršius susikaramelizavęs, tvirtas ir traškus. Viduje – visiškai priešingai – kanelės yra šviesios, minkštos, drėgnos, kreminės tekstūros ir gausiai korėtos. Apie tai, kokie aromatingi šie pyragėliai, nė kalbėti nereikia – šlakelis tamsaus romo ir vanilės čia sukuria mažą stebuklą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Šaldomi mūsiniai desertai jau kelerius metus yra laikomi ypatingai madingais konditerijoje. Pirmiausia, tokiu būdu galima išgauti įvairiausių formų, gražiai atrodančius saldumynus bei ypatingai lygius tortų sluoksnius. Kita priežastis - tokie desertai nėra per riebūs, tad puikiai tinka karštomis vasaros dienomis! Visgi, kyla klausimas, kaipgi tokius desertus papuošti? Vienas iš populiariausių puošimo būdų - torto apliejimas veidrodine glazūra. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Ypatingai gardus, spalvingas desertas, kuris papuoš vaišių stalą. Desertas pavyksta labai gaivus ir labai labai skanus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Obuolių Tarte tatin galima laikyti klasikiniu prancūzišku desertu, kurio sukūrimo istorija siejama su visišku atsitiktinumu. XIX amžiaus pabaigoje seserims Stefanijai (Stephanie) ir Karolinai (Caroline) Lamotte-Beuvron miestelyje priklausė nedidelis, vos keturiolikos kambarių, viešbutukas, pavadinimu Tatin. Vyresnė sesuo Stefanija buvo atsakinga už maistą ir virtuvę. Legenda teigia, kad vieną dieną, gamindama svečiams obuolių pyragą, ji per išsiblaškymą per daug karamelizavo obuolius. Išsigandusi, bet nenorėdama išmesti maisto, Stefanija pabandė išgelbėti pyragą - karamelizuotus obuolius sudėjo į kepimo formą, užklojo tešla ir įdėjo į orkaitę kepti. Pyragui iškepus, ji pabandė jį apversti ant lėkštės ir taip gimė žymusis, visų pamėgtas Tarte tatin desertas. Ilgai netruko, kol Tarte tatin pasiekė Paryžių, o vėliau išplito ir visoje Prancūzijoje. Tam didelės įtakos turėjo ir žymusis maisto kritikas Curnonsky (tikrasis vardas Maurice Edmond Sailland), kuris ypatingai išgyrė šį desertą ir pavadino jį Tatin seserų garbei.

Receptą rasite čia.

Šis gardus nekeptas augalinis skanėstas skonyje sujungia datulių, migdolų ir kokoso sodrumą su lengva šokoladine kakavos nata ir subtiliu kavos prieskoniu. O kreminis anakardžių viršus viską tobulai subalansuoja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Karamelizuota sluoksniuota tešla, lengvutis it pūkelis kremas, sūdytos karamelės padažas, burnoje palengva tirpstantis vanilinis kremas gardintas maskarpone, ir traškūs plikyti pyragėliai, pripildyti kremu - visa ši kombinacija paverčia desertą neprilygstamu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ prancūziški desertai, desertų idėjos, šventiniai receptai, plikyti pyragėliai,

Ispahan tai vienas iš prabangiausių ir elegantiškiausių prancūziškų desertų, kurį sukūrė konditerijos karalius Pierre Herme. Ispahan - tai rožės rūšis, kuri yra naudojama desertams gaminti ir kurią taip pamilo pastarasis konditeris. Ne vienerius metus jis eksperimentavo su rožėmis ir skirtingomis skonių kombinacijomis, kol galiausiai, po dešimt darbo metų, Lauduree kepyklai buvo sukurtas Ispahan desertas. 

Receptą rasite čia.

Šis sūrio pyragas pavyksta neįtikėtinai kremiškos tekstūros ir nuostabaus skonio. Jei norite kažko naujo, labai rekomenduojame išmėginti šį receptą. Beje, pagrindui galite naudoti ne tik vaflius, bet ir mėgstamus sausainius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate tiramisu, tikrai liksite neabejingi šiai variacijai. Vietoje tiramisu įprastų biskvitinių pirštelių čia naudojama amerikietiška klasika - oreo sausainiai. Per naktį pabuvę kreme jie nuostabiai suminkštėja ir suteikia pažįstamam desertui visiškai naują spalvą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie pyragėliai nuostabūs! Kremiški, trapūs, o braškės juk savaime visus desertus pakelia į kitą lygį. Puikumas ir tame, kad juos itin lengva paruošti - nereikia minkyti tešlos, o kol pyragėlių krepšeliai kepa orkaitėje, paruošiami likę ingredientai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Stiklinėse sluoksniuoti desertai neįpareigoja laikytis recepto labai tiksliai. Prie karamelinio biskvito likučių čia puikiai dera bananai ir „Rududu“, tačiau tai tik vienas variantas iš daugelio. Bananus galite keisti keptais obuoliais, persikais ar abrikosais, o gal šviežiomis ar šaldytomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Artėjant Valentino dienai ir jūs galite pavaišinti savo antrąją pusę šia saldžia nuodėme, pripildyta šokoladiniu kremu. Nors šis desertas gali pasirodyti sudėtingas, tačiau sekant kiekvienu nurodytu žingsniu, didelių sunkumų nebus. Pyragėlius išsikepti bei kremą pasigaminti galite dieną prieš serviruojant, tad visko tikrai nereikės ruošti paskutinę minutę. Šis desertas tikrai sužavės kiekvieną, juk ne be reikalo jis laikomas vienu mėgstamiausiu Prancūzijoje. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Lengvai ir greitai pagaminami, itin dailūs ir pasakiškai skanūs saldainiai! Tik trys beveik kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai ir truputis vaflių papuošimui - ant Jūsų stalo puikūs saldainiukai. Galite skanauti patys, vaišinti draugus ar mylimuosius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis tirpstantis burnoje, švelnaus skonio ir malonia uogų rūgštele pagardintas sūrio pyragas, beveik tortas, papuoš bet kokios šventės stalą. Kiekvienas jo kąsnelis nukels į pačius gražiausius jausmus! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Jam paruošti reikės vos kelių ingredientų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kremiški, švelnūs, saldūs, burnoje sutirpstantys prancūziški skanėstai – ar gali nelinkti kojos, kaskart jų ragaujant? Jei suprantate, apie ką kalbu, ir jei turite tokią pat didelę silpnybę plikytiems sausainiams, pyragėliams, eklarams… štai dar vienas magiškas desertas – prancūziškas Paris Brest.

Receptą rasite čia.

Burnoje sutirpstanti plikyta tešla ir baltojo šokolado kremas, papildytas aviečių natomis, sukuria tiesiog tobulą pavasarišką desertą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy kitchen

Be galo greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilauogės) ar mėgiami vaisia, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoskaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kruasanai - tai tobulas desertas. Trapi, byranti, išorė, daug sviestinių sluoksnių, palengva ištirpstančių burnoje - tik tiek tereikia, kad pasijustum rojuje. Desertas, neatsiejamas nuo Prancūzijos ir Italijos ir taip pamėgtas visų žmonių. Tačiau, jei galvojate, kad kruasanai - konditerijos klasika, kuri visiems pažįstama ir nieko naujo su jais nebeišrasi - labai klystate. Ir tai šiais metais įrodė Lafayette desertinė Niujorke. Balandžio mėnesį ši nedidelė kepyklėlė pristatė naują desertą pavadinimu Suprême - tai apvalūs kruasanai, pripildyti kremu ir dekoruoti glajumi. 

Receptą rasite čia.

Puikus gardėsis tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Paruošimas ilgai neužtruks, prireiks vos kelių ingredientų, o nuo stalo dings akimirksniu. Skoniu šiek tiek primena populiariuosius kokosinius saldainius, tad patiks mėgstantiems kokoso skanumynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šis greitas tiramisu taurėse labai patiks visiems mėgstantiems tiramisu, bet neturintiems ar nenorintiems praleisti daug laiko virtuvėje gaminant. Šis desertas pagaminamas labai greitai, tik reikia šiek tiek laiko ir kantrybės sulaukti kol pastovės šaldytuve bent keletą valandų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy kitchen

Nuostabūs kokosiniai saldainukai, kurie nustebins ne tik puikiu skoniu, bet ir dailia, šventiška išvaizda. Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.

Desertas, nukeliantis tiesiai į Italiją. Pavasariškai gaivus, maloniai saldus ir labai nesudėtingai paruošiamas. Puikiai pavyks net ir pradedantiesiems desertų gamintojams. Skanu ne tik su braškėmis, bet ir šilauogės, trešnėmis (be kauliukų) ar net vaisių gabaliukais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. O paruošiamas vos per 20-30 minučių ir ingredientai visiškai paprastučiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skani ir daili veganiška sūrio pyragėlių alternatyva, kuri tikrai patiks ir visavalgiams. Aš labai saldžiai nemėgstu, tad pateikiau savo naudojamas desertų proporcijas, bet saldiklio kiekį drąsiai koreguokite pagal save bei naudojamų uogų saldumą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Receptas, kuriame apstu vietos improvizacijoms - kaskart jį galima ruošti su vis kitokiomis uogomis ar vaisiais, bet pradžiai siūlome išbandyti būtent su vyšniomis, nes švelni jų rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu, uogos tinka ir šaldytos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Prancūzišką plikytų pyragėlių bokštą Croquembouche galima būtų drąsiai pavadinti desertų karaliumi. Jis pasižymi ne tik pakeriančia ir žadą atimančia išvaizda, tačiau ir ypatingu skoniu bei tekstūrų gausumu. Minkštas plikytas pyragėlis, švelnus, burnoje tirpstantis vanilinis kremas ir traški karamelė - visa tai susijungia į tobulą derinį, kuris sužavės net griežčiausius maisto kritikus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Itin lengvai pagaminami triufeliukai, kuriems gurmaniškos natos suteikia apvoliojimas. Tradiciškai brigadeiros gaminami verdant saldintą kondensuotą pieną, tačiau jį pakeitus karamelizuotu kondensuotu pienu gamimino laikas ženkliai sutrumpėja! Šie saldainiai ruošiami su pirktiniu karamelizuotu kondensuotu pienu, bet su naminiu pavyks dar skaniau! Apvoliojimui tinka ir kokosų drožlės ar smulkiai trupinti sausainiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dan Sukker

Pyragą pagaminsite visai paprastai, o atrodys jis įspūdingai net ir be didelių pastangų – ant viršaus užberkite saujelę riešutų, o gal uogų, ir tai bus desertas, galintis atstoti net šventinį tortą! Jo pjūvis išties iškalbingas ir atskleidžia visus sluoksnius: plonyčiai filo tešlos lakšteliai, sirupe sumirkę riešutai, švelnus kremas. Galite įsivaizduoti? Pasakiškai skanu!

Receptą rasite čia.

Sodrios, ryškiai žalios spalvos ir intensyvaus skonio tiršta arbata gaminama sutrintus arbatlapių miltelius išplakus su šiltu vandeniu. Matcha milteliams gaminti naudojami tik jauniausi ir šviežiausi arbatlapiai, užauginti šešėlyje nuo saulės spindulių paslėptuose soduose. Matcha milteliai naudojami ne tik arbatai ruošti, bet ir desertams, ledams, kepiniams gaminti. Karčiai gaivus skonis puikiai balansuoja saldžiuose receptuose. O spalva.. Sodri, ryški ir jokių dažinklių.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital