Karamelinis varškės tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Karamelinis varškės tinginys
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Karamelinis varškės tinginys
Karamelinis varškės tinginys
Karamelinis varškės tinginys
Autorius apie receptą: Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norisi įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet man šis tinginys nuostabus ir Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norisi įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet man šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite, pažadu :) (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų varškės 9%
370 gramų sausainių (naudojau du trečdalius Gaidelio klasikinių bei trečdalį šokoladinių)
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau “Rududu”)
200 gramų sviesto
100 gramų migdolų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužau rankomis į posmulkius gabalėlius. Riešutus pasmulkinu peiliu arba elektriniu trintuvu.
2.
Varškę, kubeliais supjaustytą sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pirną sudedu į dubenį. Blenderiu viską sutrinu iki vientisos masės, kad nesijaustų varškės grūdelių.
3.
Į varškės masę suberiu sausainius bei migdolo riešutus, gerai išmaišau, jog visi sausainiai tolygiai pasidengtų varškės mase.
4.
Krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šaukštu gerai paspaudžiu, kad neliktų tarpų. Dedu į šaldytuvą nakčiai.
5.
O tada pjaustau riekelėmis ir mėgaujamės! Jeigu norisi žavingiau, prieš patiekiant galima apšlakstyti tirpintu šokoladu, karamele (ar pašildytu karamelizuotu kondensuotu pienu), pabarstyti smulkintais riešutais.
Patarimai:
Kad varškės tinginys gerai sustingtų, varškę geriau rinkitės sausesnę - iš maišelių tinka tobuliausiai, bet iš kvadratinių pakelių irgi galima. Tik jokiu būdu nenaudokite kreminės varškės (būna parduodama kibirėliuose).
Vietoje sviesto nenaudokite margarino ar tepių riebalų mišinių, nes tinginys nesustings.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Jolanta
2019-12-22 17:26
Labai noriu pasigaminti sita pyraga, taciau nesuprantu kaip issimaiso kietas sviestas, varske ir rududu? Juk kai darome kakavini "tingini", sviesta islydome ir tuomet sumaisome su kondensuotu pienu. ATSAKYTI
Dovilė
2020-02-21 19:29
Išsimaišo, nes viskas sutrinama (varškė, rududu ir sviestas) elektriniu trintuvu. Trinti reikėtų iki kol masė bus vientisa ir glotni :) Jeigu trintuvo neturite, tada sviestą naudokite kambario temperatūros, o varškę pertrinkite per sietelį - taip ingredientai susimaišys lengviau. ATSAKYTI
Vilija
2021-12-17 11:40
Aš ir trintuvą turėdama sviestą imu kambario temperatūros, patižusį. Jei pyragas nėra iš kapotos tešlos, tai nėra jokio reikalo vargti su kietu sviestu. Gal recepto autorė tuo metu kitokio neturėjo, buvo pamiršusi išsiimti iš šaldytuvo, o pyragą žūt būt pagaminti reikėjo, tai vau - suėjo ir kietas, pjaustytas kubeliais :) ATSAKYTI
Dovilė
2021-12-19 20:42
Žinoma, galima naudoti ir minkštą kambario temperatūros sviestą, bet kadangi puikiai susitrina ir šaltas, truputį pasmulkintas, išimti anksčiau dažniausiai nesivarginu :-) Žinoma, mano trintuvas galingas (1000W), jeigu jūsų silpnokas, geriau tada kambario temperatūros sviestas. ATSAKYTI
Gustė
2019-12-07 15:33
Geras receptas, primena Kuršėnų vyniotinį. ATSAKYTI
Eglė
2019-02-14 17:49
Nuostabus receptas! ATSAKYTI
Orinta
2019-02-06 16:45
Isbandytas, neliko per viena vakara, vyras praso dar :) Labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital