Karamelinis varškinis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Karamelinis varškinis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Karamelinis varškinis tinginys
Karamelinis varškinis tinginys
Karamelinis varškinis tinginys
Autorius apie receptą: Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norisi įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet man šis tinginys nuostabus ir Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norisi įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet man šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite, pažadu :) (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų varškės (naudoju 9 proc. iš maišelių)
360 gramų sausainių (tinka bet kokie mėgiami, ne per kieti)
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau “Rududu”, bet galima gamintis patiems)
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužau rankomis į posmulkius gabalėlius.
2.
Varškę, kubeliais supjaustytą sviestą ir Rududu sudedu į dubenį. Blenderiu viską sutrinu iki vientisos masės, kad nesijaustų varškės grūdelių.
3.
Į varškės masę suberiu sausainius ir gerai išmaišau.
4.
Krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šaukštu gerai paspaudžiu, kad neliktų tarpų. Dedu į šaldytuvą nakčiai.
5.
O tada pjaustau riekelėmis ir mėgaujamės! Jeigu norisi žavingiau, prieš patiekiant galima apšlakstyti tirpinti šokoladu ir pašildytu Rududu (kad lengviau šlakstytųsi, jį sumaišau su trupučiu pieno arba grietinėlės).
Patarimai:
Sausainius paprastai naudoju arba naminius sviestinius, arba pirktinius “mėsmalės” tipo, pažiūrėdama, kurių geresnė sudėtis. Bet puikiai tinka ir Gaidelis, avižiniai ar digestive tipo sausainiai.
Jeigu neturite kekso formos, tinginį galite formuoti be jos - sukrėskite masę ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės ir rankomis suformuokite “dešrą”. Ją pridenkite popieriumi arba plėvele ir dėkite į šaldytuvą.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Jolanta
2019-12-22 17:26
Labai noriu pasigaminti sita pyraga, taciau nesuprantu kaip issimaiso kietas sviestas, varske ir rududu? Juk kai darome kakavini "tingini", sviesta islydome ir tuomet sumaisome su kondensuotu pienu. ATSAKYTI
Dovilė
2020-02-21 19:29
Išsimaišo, nes viskas sutrinama (varškė, rududu ir sviestas) elektriniu trintuvu. Trinti reikėtų iki kol masė bus vientisa ir glotni :) Jeigu trintuvo neturite, tada sviestą naudokite kambario temperatūros, o varškę pertrinkite per sietelį - taip ingredientai susimaišys lengviau. ATSAKYTI
Gustė
2019-12-07 15:33
Geras receptas, primena Kuršėnų vyniotinį. ATSAKYTI
Eglė
2019-02-14 17:49
Nuostabus receptas! ATSAKYTI
Orinta
2019-02-06 16:45
Isbandytas, neliko per viena vakara, vyras praso dar :) Labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital