Karamelinis varškinis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Karamelinis varškinis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Karamelinis varškinis tinginys
Karamelinis varškinis tinginys
Karamelinis varškinis tinginys
Autorius apie receptą: Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norisi įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet man šis tinginys nuostabus ir Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norisi įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet man šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite, pažadu :) (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų varškės (naudoju 9 proc. iš maišelių)
360 gramų sausainių (tinka bet kokie mėgiami, ne per kieti)
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau “Rududu”, bet galima gamintis patiems)
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužau rankomis į posmulkius gabalėlius.
2.
Varškę, kubeliais supjaustytą sviestą ir Rududu sudedu į dubenį. Blenderiu viską sutrinu iki vientisos masės, kad nesijaustų varškės grūdelių.
3.
Į varškės masę suberiu sausainius ir gerai išmaišau.
4.
Krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šaukštu gerai paspaudžiu, kad neliktų tarpų. Dedu į šaldytuvą nakčiai.
5.
O tada pjaustau riekelėmis ir mėgaujamės! Jeigu norisi žavingiau, prieš patiekiant galima apšlakstyti tirpinti šokoladu ir pašildytu Rududu (kad lengviau šlakstytųsi, jį sumaišau su trupučiu pieno arba grietinėlės).
Patarimai:
Sausainius paprastai naudoju arba naminius sviestinius, arba pirktinius “mėsmalės” tipo, pažiūrėdama, kurių geresnė sudėtis. Bet puikiai tinka ir Selga, ir avižiniai, ir digestive tipo. Gaidelio nenaudoju, nes į juos (bent šio recepto rašymo metu) deda dalinai hidrintų riebalų.
Jeigu neturite kekso formos, tinginį galite formuoti be jos - sukrėskite masę ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės ir rankomis suformuokite “dešrą”. Ją pridenkite popieriumi arba plėvele ir dėkite į šaldytuvą.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Eglė
2019-02-14 17:49
Nuostabus receptas! ATSAKYTI
Orinta
2019-02-06 16:45
Isbandytas, neliko per viena vakara, vyras praso dar :) Labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital