Naminis Rududu - kaip jį pasigaminti patį skaniausią?

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Naminis Rududu - kaip pasigaminti
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Klausite, kam vargti, jeigu galima nusipirkti? Patikėkit, paragavus tokios mintys dingsta kaip dūmas, nes namuose išsivirtas Rududu yra nepalyginamai skanesnis už pirktinį. Taip Klausite, kam vargti, jeigu galima nusipirkti? Patikėkit, paragavus tokios mintys dingsta kaip dūmas, nes namuose išsivirtas Rududu yra nepalyginamai skanesnis už pirktinį. Taip pat ir desertai su juo (pvz. torto kremas) su tokia karamele pavyksta daug skanesni. O jeigu bijote sprogstančių skardinių, tiesiog atidžiai perskaitykite receptą ir laikykitės nurodymų. Verdant tvarkingai, jokių pokštų nenutinka. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400g talpos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vienu kartu aš dažniausiai išsiverdu keletą kondensuoto pieno skardinių, kad turėčiau reikalui esant. Bet galima virti ir vieną skardinę, gamybos procesas nuo to nesiskiria.
2.
Imu aukštą puodą ir jo dugne pakloju nestorą rankšluostėlį arba marliuką. Galima to ir nedaryti, bet pastebiu, kad kadangi virti reikia ilgai, ant puodo dugno nuo skardinių lietimosi atsiranda žymės. Rankšluostuko patiesimas padeda jų išvengti. O ir tuo pačiu rankšluostis labai švariai išsivirina :)
3.
Jeigu nuo skardinių popieriukai lengvai nusiima, juos nuimu. Jeigu matau, kad lengvai nenukrapštysiu, dedu virti su visais popierėliais. Jie paprastai atsiskiria nuo skardinių praėjus kokioms 15 minučių nuo virimo pradžios, tada juos tiesiog išgraibau :)
4.
Ant rankšluostėlio statau vieną arba kelias kondensuoto pieno skardines (būtinai neatidarytas!). Puodą pripilu vandens kad būtų bent 5-6 cm virš skardinių viršaus (galima ir dar daugiau, jeigu puodo dydis leidžia). Vandenį užvirinu, puodą uždengiu dangčiu, o ugnį sumažinu iki minimalios (kad vanduo tik čiut virsčiotų).
5.
Nuo vandens užvirimo skardines verdu 2 valandas, nes tiek laiko virto kondensuoto pieno skonis man labiausiai patinka. Galima virti ir ilgiau, ar trumpiau, priklausomai nuo norimos konsistencijos (kokia ji būna kiek laiko verdant, surašiau žemiau). Verdant dalis vandens nugaruoja, tad vis kas kažkiek laiko patikrinkite, kad skardinės būtų visiškai apsemtos vandeniu, nes jeigu vandens nugaruos tiek, kad skardinės nebebus visiškai po juo, yra jų susprogimo tikimybė. Bet kol vanduo jas visiškai dengs, tikrai jokių incidentų kilti neturėtų.
6.
Tada skardines ištraukiu, palieku visiškai atvėsti (būtinai, nes viduje karamelė karšta ir atidarinėjant neatvėsusią gali skaudžiai aptaškyti). Ir viskas, naminis Rududu jau paruoštas naudoti :)
7.
Beje, internete kyla daug diskusijų, kiek tiksliai laiko reikėtų virti skardines. Iš tiesų, principas labai paprastas - kuo ilgiau virsite, tuo labiau kondensuotas pienas karamelizuotis ir kietės. Virtas apie 3.5 - 4 valandas jis savo konsistencija jau ima priminti pirktinį. Esu bandžiusi įvairas virimo trukmes ir mano reziume toks:
- Visada reikėtų virti bent 1 val. ir 15 minučių. Toks Rududu bus labai švelniai karamelinis, minkštas. Pašildytas jis tiks kaip gardus karamelinis padažas prie pyrago ar blynelių. Taip pat juo labai skanu pertepti vaflius.
- Aš paprastai verdu 2 valandas, nes tiek laiko virtas Rududu būna stipriau karamelinis, bet vis dar gana lengvai tepamas. Su 2 valandas virtu man pavyksta patys skaniausi tortų ar keksiukų kremai.
- Virkite 3 valandas, jeigu reikia gana tvirto Rududu. Jis tepsis jau sunkiai, bus savo konsistencija panašesnis į pirktinį, bet dar vis tiek skanesnis :)
- Daugiau negu 3 valandas virti nematau prasmės. Tada geriau imkite ir nusipirkite skardinę parduotuvėje, bus greičiau :)
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Aguoninio pyrago mėgėjas
2021-12-12 13:56
Puikiai ir detaliai aprašytas procesas,ačiū.
biški nejauku dėl sprogimo tikimybės,bet bandysim pasigaminti :)) ATSAKYTI
Aušrinė
2021-03-05 14:15
Labai ačiū. Naudingi patarimai. ATSAKYTI
Jurga
2019-08-27 14:48
Tam, kad nurodyti kiek laiko virti tai reiktu nurodyti ir kurios rusies. Nes jie visi skirtingai isverda. Tokius kokius naudoju as tai po 2 val virimo jau labai kietokas. O idealu po 1.5 val ATSAKYTI
RUDUDU FANAS
2017-11-30 00:02
Saldus, bet ne saldainis, rudas, bet ne šokoladas, iš pieno, bet ne sūris. Kas? P.S. Gera mįslė! Neišduokit RUDUDU fanai!!! ATSAKYTI
RUDUDU FANAS
2017-11-29 23:58
Rududu didelėse skardinėse pačiam išsivirti - daug laiko užima. Pats kondensuotas pienas nėra pigus, o dar kiek darbo! Tačiau, kai būdavo mažos skardinės užtekdavo virti 3,5 val. ir "rududu" būdavo rudas kaip parduotuvinis. o didelę skardinę ilgai reikia virti. 3,5 val. neužtenka. Vaikystėje bandžiau įvairų laiką, nes su draugu susiginčijau. Tad darėm eksperimentą. Be to, draugams buvo kad sprogo, kai išgaravo vanduo. Kiti įrodinėjo, kad tiesiai ant ugnies virti reikia... :) 1 val. tik lengvai rudas ir skystas, 2 val. rudesnis bet jau neskystas (tiksliai nepamenu), 3,5 val. jau tirštas, bet ne kaip rududu, o štai 4 ar 5 val. jau artėja prie pirktinio. Čia kalbu apie dideles skardines. Tad vaikystėje tiek virti - daug laiko atimdavo ir nevirdavau daugiau. O ugnį sumažini iki labai mažos, puodą uždengi, taip dujos tauposi ir beveik dapylinėti vandens nereikia. ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-02 17:12
Net ir uždengus puodą dangčiu ir sumažinus ugnį iki manimalios, vis tiek kas kažkiek laiko patikrinkite vandens kiekį, nes nors aš visada uždengiu, truputis vandens ilgai verdant vis tiek nugaruoja, o verdant Rududu tikrai pavojingas nugaravimas žemiau skardinės lygio :)

Taip, jūsų patarimai ir laikai turėtų atitikti verdant dideles skardines. Bet įprastinėms 400g dydžio skardinėms užtenka ir to trumpesnio laiko. Bent man pats skaniausias naminis Rududu būna tada, kai ne toks tamsus kaip parduotuvinis, ir torta ar pyragai su tokiu būna gardesni. Bet aišku, čia jau skonio reikalas, o skonių mes juk turime pačių įvairiausių :-) ATSAKYTI
M.K.
2017-11-26 12:52
Maniau čia bus receptas kaip namuose iš tam tikrų ingredientų pasigaminti rududu. Bet čia tik patarimas nusipirkti kondensuotą pieną ir jį virti. Aišku, ir tai labai gerai, jei reikia rududu, o namuose turi kondensuoto pieno, o parduotuvė nepasiekiama.. ATSAKYTI
Miglė
2017-11-26 11:11
Ar galima virti tokias skardines,kur su pirštu atidaromos?Ar "neišlekia" tas dangtelis? ATSAKYTI
Dovilė
2017-11-27 15:11
Aš visada tokias verdu tokias pirštu atidaromas, kitokių sunku rasti šiais laikais :) Dantelis nei karto neišlėkė, svarbu tik kad verdant skardinės visada būtų visiškai apsemtos vandeniu. ATSAKYTI
Renata
2017-11-15 16:01
Geri patarimai, aciu! Naminis virtas tikrai daug skaniau uz parduotuvini ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital