Sluoksniuotas braškių ir kreminio sūrio desertas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Sluoksniuotas braškių ir kreminio sūrio desertas
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Sluoksniuotas braškių ir kreminio sūrio desertas
Sluoksniuotas braškių ir kreminio sūrio desertas
Autorius apie receptą: Tokie desertai visiška klasika, kai norisi kažko ypatingo, bet be didelių pastangų. O jų čia tikrai nereikės ir pavyks kiekvienam. Nesudėtinga, puikiai subalansuoti skoniai ir Tokie desertai visiška klasika, kai norisi kažko ypatingo, bet be didelių pastangų. O jų čia tikrai nereikės ir pavyks kiekvienam. Nesudėtinga, puikiai subalansuoti skoniai ir atrodo tiesiog fantastiškai. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų braškių (naudojau šaldytas, tinka ir kitokios uogos)
100 gramų sausainių (naudojau migdolinius)
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
Kremui:
200 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, galima keisti maskarpone, šalto)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia pagaminame braškių padažą. Šaldytas braškes dėti į puodą, berti cukrų, pilti 2 v.š. vandens ir uždengus dangčiu leisti užvirti. Užvirus atidengti, braškes patrinti šakute, sumažinti ugnį iki nedidelės (kad masė tik truputį burbuliuotų, bet labai aktyviai nevirtų) ir nuolat pamaišant pavirti apie 10 - 12 min. arba iki sutirštės. Atidėti atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Kremui į dubenį dėti kreminį sūrį, pilti grietinėlę, berti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu iki puraus, laikančio formą kremą.
3.
Sausainius šiek tiek palaužyti iki mažesnių gabaliukų.
4.
Į pasirinktas taures sluoksniuoti desertą. Pirmiausia dėti šiek tiek sausainių, tada - braškių padažo, tuomet kremo, tada sausainių, vėl braškių padažo, kremo, sausainių. Papuošti dar trupučiu kremo ir braškių padažo.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital