Kokosiniai krepšeliai su kreminiu sūriu (be gliuteno)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kokosiniai krepšeliai su kreminiu sūriu (be gliuteno)
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kokosiniai krepšeliai su kreminiu sūriu (be gliuteno)
Kokosiniai krepšeliai su kreminiu sūriu (be gliuteno)
Autorius apie receptą: Puikus gardėsis tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Paruošimas ilgai neužtruks, prireiks vos kelių ingredientų, o nuo stalo dings akimirksniu. Skoniu šiek tiek primena Puikus gardėsis tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Paruošimas ilgai neužtruks, prireiks vos kelių ingredientų, o nuo stalo dings akimirksniu. Skoniu šiek tiek primena populiariuosius kokosinius saldainius, tad patiks mėgstantiems kokoso skanumynus. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
4 vienetai kiaušinių baltymų (nuo M dydžio kiaušinių)
350 gramų kokoso drožlių
3 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus (neutralaus skonio)
Kremui:
250 gramų kreminio sūrio (arba maskarponės)
70 gramų cukraus pudros (arba pagal skonį)
1 šaukštas citrinų sulčių
Papuošimui:
šiek tiek riešutų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį sudėti kiaušinių baltymus, išplakti šakute. Berti cukrų, druską, išplakti. Tuomet suberti kokoso drožles ir permaišyti.
2.
Silikoninę keksiukų kepimo formelę patepti aliejumi (jei naudosite metalinę keksiukų formelę,sudėkite popierines keksiukų formeles ar dugną padenkite kepimo popieriumi).
3.
Į kiekvieną formelę dėkite po gausų šaukštą paruoštos masės. Pirštu suformuoti lygų pagrindą ir šonus - iki pat viršaus šonų formuoti nereikia, užteks maždaug 2 cm sienelių.
4.
Kepti įkaitintos iki 150 C laipsnių orkaitės viduryje apie 25 minutes. Kepimo laiką stebėkite, nes kiekviena orkaitė kepa šiek tiek skirtingai. Kepti reikėtų iki kol krašteliai ir pagrindas šiek tiek parus ir sutvirtės. Jei pamatysite, kad viršus per greitai skrunda, kepimo formelę pridenkite folija.
5.
Kol kepa krepšeliai, pasiruoškite kremą. Į dubenį dėti kreminį sūrį, berti cukraus pudrą, įpilti citrinos sulčių ir išmaišyti. Paruoštą kremą dėti į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų, kol krepšeliai vės.
6.
Iškepusius krepštelius atsargiai išimti iš formelių ir padėti ant grotelių visiškai atvėsti.
7.
Į atvėsusius krepšelius paskirstyti kremą. Galima pabarstyti smulkintais riešutais - aš naudojau blanširuotus migdolus, bet tinka ir kitokie.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital