Greitas karamelinis maskarponės desertas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Karamelinis maskarponės desertas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Super greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Super greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų graikiško jogurto
2 šaukštai karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau Rududu)
4 vienetai šokoladinių sausainių
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Sausainius sutrupinkite pirštais iki smulkių trupinukų.
2.
Maskarponės sūrį gerai išmaišykite su graikišku jogurtu iki vientisumo.
3.
Pusę maskarponės kremo sumaišytkite su karamelizuotu kondensuotu pienu. Kad maišytųsi lengviau, pirmiausia į karamelizuotą pieną įmaišykite 1-2 šaukštus kremo ir gerai šaukštu išsukite iki vientisumo, o tada sudėkite likusį. Jeigu mėgstate saldžiau, karamelizuoto pieno galite dėti ir daugiau.
4.
Baltą maskarponės kremą (kuris liko be karamelės) galite pagal skonį pasaldinti cukrumi ar kitu saldikliu (pvz. trupučiu klevų sirupo).
5.
Į nedideles taures (arba mažas stiklines ar puodelius) berkite šiek tiek sausainių trupinių, tada dėkite karamelinio kremo, tada balto kremo, vėl berkite sausainų, dėkite karamelinio kremo, o tada - balto maskarponės kremo.
6.
Galite valgyti iškart arba padėti į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad skaniai atšaltų (galima desertus pasiruošti ir iš vakaro).
7.
Prieš tiekdami viršų galite papuošti trupučiu sausainių trupinių, smulkintais riešutais, šlakeliu karamelės ar kaip tik norisi.
Patarimai:
Graikišką jogurtą rinkitės tirštesnį, švelnaus skonio. Aš paprastai gaminu su Alma arba Pieno žvaigždžių. Jeigu norite gaivesnio deserto, jogurto galite dėti ir daugiau, bet tada nelaikykite šaldytuve ilgai, jog nepavandenytų.
Sausainius galite naudoti bet kokius mėgiamus arba jų net nedėti visai. Vietoje sausainių tinka ir smulkinti riešutai ar granola.
Vietoje karamelizuoto kondensuoto pieno tinka ir naminė karamelė.
Tikslus porcijų skaičius priklausys nuo stiklinių dydžio. Gaminant vidutinio dydžio stiklinėse ar taurėse (pvz. balto vyno taurėse) susluoksniuosite 2 sočias deserto porcijas. Gaminant mažose taurelėse ar puodeliuose (pvz. skirtose likeriui ar espresso kavai), pavyks 4-5 porcijos.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital