Prancūziški plikyti pyragėliai Religieuse - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Plikyti pyragėliai su kremu Religieuse
Banga, Wavy Kitchen

Plikyta tešla yra neatsiejama nuo Prancūzijos. Apsilankius šioje šalyje ir užsukus į bet kurią desertinę, tikrai rasite bent kelis desertus, pagamintus naudojant būtent ją. Pradedant paprastais plikytais pyragėliais, pripildytais kremu, ir baigiant visų desertų karaliumi - Croquembouche bokštu, nustebsite, kiek daug idėjų ateities desertams galite rasti niekuo neišsiskiriančioje konditerinėje. 


Nors plikyta tešla buvo sukurta Catherine de Medici konditerijos šefo dar 1540, Religieuse desertas, kuris šiandien yra laikomas vienu mylimiausiu visoje Prancūzijoje, atsirado tik XIX amžiuje. Religieuse, prancūziškai reiškiantis vienuolė, buvo pavadintas taip dėl savo išvaizdos, primenančios vienuolę su abitu. Kaip patys prancūzai mėgsta juokauti, kiekvienąkart valgydami šį desertą, jie būna pavergti “péché mignon” (saldžios nuodėmės).


Šį desertą sudaro dviejų dydžių plikyti pyragėliai, pripildyti kremu ir pamirkyti į glajų. Ant didesnio pyragėlio dedamas mažesnis, o tarpai, kur susijungia pyragėliai, papuošiami dar vienu kremu. Tradiciškai pyragėliai pripildomi plikytu vaniliniu, šokoladiniu arba kavos kremais, o mirkomi jie į šokoladinį glajų. Visgi, šiandien konditeriai pristato įvairiausių skonių Religieuse versijas, kurios lygiai taip pat pavergia širdis kaip ir tradicinės.


Artėjant Valentino dienai ir jūs galite pavaišinti savo antrąją pusę šia saldžia nuodėme, pripildyta šokoladiniu kremu. Nors šis desertas gali pasirodyti sudėtingas, tačiau sekant kiekvienu nurodytu žingsniu, didelių sunkumų nebus. Pyragėlius išsikepti bei kremą pasigaminti galite dieną prieš serviruojant, tad visko tikrai nereikės ruošti paskutinę minutę. Šis desertas tikrai sužavės kiekvieną, juk ne be reikalo jis laikomas vienu mėgstamiausiu Prancūzijoje. 


Tad pasiruoškime ingredientus ir gaminkime žingsnis po žingsnio.



RELIGIEUSE REIKĖS:
Pagaminsite apie 10-12 kremu pripildytų pyragėlių

Traškučiui reikės:

  • 100 g kambario temperatūros sviesto
  • 120 g rudojo cukraus
  • 120 g miltų


Plikytai (Pâte à Choux) tešlai:

  • 90 g vandens
  • 90 g pieno
  • 90 g sviesto
  • 2 g druskos
  • 10 g cukraus
  • 110 g miltų (būtinai 550C arba 550D)
  • 3 kiaušinių


Plikytam Diplomato kremui reikės:

  • 375 g pieno
  • 120 g cukraus
  • 3 kiaušinių trynių
  • 5 g vanilės esencijos
  • 20 g miltų
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • 45 g kambario temperatūros sviesto
  • 8 g kakavos miltelių
  • 150 g juodojo šokolado

Vaniliniam maskarponės kremui reikės:

  • 150 g 35% šaltos grietinėlės
  • 125 g maskarponės
  • 30 g cukraus pudros
  • 5 g vanilės ekstrakto

Šokoladiniam glajui reikės:

  • 200 g 35% šaltos grietinėlės
  • 150 g juodojo šokolado
  • 15 g kakavos miltelių

Pradedam!

1. Pasigaminkite traškutį. Iš pradžių pasiruoškite ingredientus. Visi produktai turi būti vienodos temperatūros, tad prieš gamindami palikite juos pastovėti apie valandą kambario temperatūroje.

 


 

2. Sviestą ir cukrų sudėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos masės - tai užtruks apie 1-2 minutes. Jei malasi sunkiai, kartas nuo karto pamaišykite. 

 

 

 

3. Suberkite miltus ir dar kartą permalkite iki vientisos konsistencijos. Rankomis iš tešlos suformuokite kamuoliuką.

 

 

4. Pasiruoškite kepimo popierių - iškirpkite du, maždaug standartinės skardos, popieriaus lakštus. Ant vieno iš jų padėkite kamuoliuko formos tešlą. Viršų uždenkite kitu kepimo popieriaus lakštu.

 

 

5. Viršų uždenkite kitu kepimo popieriaus lakštu. Iškočiokite apie 2 milimetrų storio lakštą. Nenuimdami kepimo popieriaus sausainių formelėmis pasižymėkite apskritimus. Naudokite dviejų dydžių formeles - 5 ir 7-8 cm skersmens.

 

 

 

6. Kepimo popierių su tešla perkelkite ant didesnės pjaustymo lentelės ir įdėkite į šaldymo kamerą. Šaldykite apie 25-30 minučių.
 

7. Kol traškutis šąla, paruoškite tešlą. Iš pradžių pasiruoškite ingredientus. isi produktai turi būti vienodos temperatūros, tad prieš gamindami palikite juos pastovėti apie valandą kambario temperatūroje.
 

 

8. Į puodą supilkite pieną ir vandenį. Tuomet suberkite cukrų bei druską ir viską išmaišykite šaukšteliu. Galiausiai sudėkite sviestą, supjaustytą kubeliais.

 

 

9. Puodą su šiais ingredientais kaitinkite virš vidutinės kaitros, kol sviestas ištirps ir pamatysite besiformuojant pirmuosius burbuliukus. Vienu ypu suberkite miltus ir išmaišykite mentele taip, kad neliktų sausų miltų. 

 

 

10. Tešlą kaitinkite ant vidutinės kaitros ir nuolat maišykite silikonine ar medine mentele. Tešla turi susimesti į kamuoliuką ir atlipti nuo puodo sienelių. Nuolat maišydami pakaitinkite dar keletą minučių, kad tešla labiau išdžiūtų.
 

 

11. Tešlą perdėkite į didesnį dubenį. Kelias minutes paplakite elektriniu plaktuvu. Šis žingsnis yra būtinas tam, kad tešla šiek tiek atvėstų ir būtų galima mušti kiaušinius. 

 

 

12. Tešlą nuolat plakant, po vieną įmuškite kiaušinius. Kitą kiaušinį muškite, tik kai pirmas pilnai bus visiškai įmaišytas į tešlą. Tešla turi gautis glotni ir blizgi. Ją paėmus mentele ir perbraukus pirštu, turi likti tarpas. Tešla neturi būti per skysta ir pasėmus šaukštu bėgti (daugiau patarimų apie plikytos tešlos ruošimą bei tinkamą konsistenciją rasite čia).

 

 


 

 

13. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su pritvirtintu apvaliu antgaliu. Naudokite apie 7-10 mm skersmens antgalį. 

 

 

14. Dvi standartines skardas išklokite kepimo popieriumi arba silikoniniais kilimėliais. Išspauskite dviejų dydžių pyragėlius: apie 2-2,5 cm skersmens ir apie 5 cm skersmens. Mažesnius ir didesnius pyragėlius spauskite ant skirtingų skardų.  Tarp kauburėlių palikite bent 6-7 cm tarpus. 

 

 

15. Iš šaldymo kameros ištraukite traškutį. Nuimkite viršutinį kepimo popieriaus lakštą. Sausainių formelėmis išspauskite prieš tai pasižymėtus apskritimus. Traškučio tešla labai greitai atšyla, tad dirbti reikia greitai.
 

 

16. Konditerine mentele perkelkite traškučius ant pyragėlių ir lengvai spustelėkite. Jei išspaustų tešlos apskritimų neužtenka visiems pyragėliams, iš likusios traškučio tešlos vėl suformuokite kamuoliuką ir pakartokite visus žingsnius. 

 

 

 

17. Iškepkite pyragėlius. Skirtingo dydžio pyragėlius kepkite atskirai - likusią skardą su pyragėliais galite įdėti į šaldymo kamerą. Didesniuosius kepkite 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija apie 30-35 minutes. Tuo tarpu mažesniuosius kepkite tokioje pačioje temperatūroje apie 20-25 minutes. Kepimo metu neatidarykite orkaitės durelių. Vienu metu kepkite vieną skardą pyragėlių. Iškepusius pyragėlius perkelkite and didesnės lėkštės ir pilnai atvėsinkite. Jei visą plikyta tešlą netilpo į dvi skardas, vėl pakartokite pyragėlių formavimo žingsnius. 

 

 

18. Paruoškite šokoladinį kremą.  Iš pradžių pasiruoškite ingredientus. Visi produktai turi būti vienodos temperatūros, tad prieš gamindami palikite juos pastovėti apie valandą kambario temperatūroje. 

 

 

19. Į puodą supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol pamatysite kylant burbuliukus. Pieno nereikia pilnai užvirti.

 

 

20. Kol pienas kaistas, į dubenėlį sudėti kiaušinių trynius ir suberkite cukrų. Išplakite konditerine šluotele iki vientisos konsistencijos. Tada suberkite miltus ir kukurūzų krakmolą. Dar kartą išmaišykite. Sudėkite druską ir vėl išmaišykite
 

 

 

 

 

21. Pienui įkaitus, po šlakelį, nuolat maišant, supilkite jį į trynių plakinį. 

 

 

 

22. Gautą kremą perpilkite atgal į puodą. Nuolat maišydami, kaitinkite virš vidutinės kaitros, kol kremas užvirs. Pavirkite 2 minutes. Jei verdant susidarė gumuliukų, kremą pertrinkite per sietelį.

 

 

 

23. Į dar karštą kremą supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir  kakavos miltelius. Išmaišykite konditerine šluotele. 

 

 

 

24. Ištirpinkite šokoladą ir supilkite į kremą. Išmaišykite. Kremą uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą bent vienai-dviems valandoms. Kremą galite šaldytuve laikyti ir per naktį.

 

 

25. Atšalusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį, su pritvirtintu apvaliu, siauru ir ilgu antgaliu - jis specialiai skirtas įdaryti pyragėliams. Jei tokio antgalio neturite, galite naudoti apvalų. Iki naudojimo kremą laikykite šaldytuve.

 

 

26. Mediniu pagaliuku pyragėlio apačioje pradurkite skylutę. Į pyragėlį įsmeikite antgalį su kremu ir pripildykite kiekvieno pyragėlio vidų. Kol pripildysite visus pyragėlius, jau paruoštus suguldykite taip, kaip parodyta nuotraukoje.

 

 

 

27. Pasiruošite vanilinį maskarponės kremą. Pasiruoškite ingredientus. Maskarponę ir grietinėlę iki pat gaminant kremą laikykite šaldytuve. 

 

 

28. Į dubenėlį sudėkite maskarponę, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo.
 

 

29. Kitame dubenyje iki purumo išplakite grietinėlę. Sudėkite ją į maskarponės kremą ir vėl išplakite ar permaišykite silikonine mentele (šiame etape svarbu kremu neperplakti).

 

 

 

30. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį, su pritvirtintu nedidelės žvaigždutės antgaliu. Iki naudojimo laikykite šaldytuve. 

 

 

31. Pasiruoškite šokoladinį glajų. Pasiruoškite jo ingredientus (šokoladas turėtų būti kambario temperatūros).

 

 

32. Kambario temperatūros šokoladą sudėkite į dubenėlį.

 

 

33. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite, kol pamatysite pirmuosius burbuliukus. Karštą grietinėlę supilkite ant šokolado. 

 

 

34. Palikite, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės. Jei šokoladas neištirpo iki galo, glajų galite įdėti į mikrobangų krosnelę ir pašildyti 5 sekundes. Permaišyti. Pakartoti tol, kol šokoladas ištirps.

 

 

 

35. Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą išmaišykite. 

 

 

 

36. Paimkite pyragėlį, pripildytą kremu ir jo viršūnę pamirkykite į šiltą šokoladinį glajų. Padėkite ant lėkštės ir leiskite šokoladiniam glajui šiek tiek sutvirtėti. 

 

 

 

37. Religieuse surinkimas. Pasiruoškite lėkštę ar torto stovą, ant kurio serviruosite desertus. Ant didesnio pyragėlio uždėkite mažesnį ir lengvai spustelėkite. 

 

 

38. Toje vietoje, kurioje matosi pyragėlių susijungimas, išspauskite maskarponės kremo žvaigždutes. Vieną išspauskite ir ant mažesnio pyragėlio viršūnės. Taip suformuokite visus pyragėlius. 

 

 

39. Patiekite ir valgykite iš karto arba laikykite šaldytuve, bet būtinai suvartokite per tą pačią dieną, nes ilgiau stovėdami jie suminkštės.

 

 

 

PATARIMAI, KAD PLIKYTI RELIGIEUSE PYRAGĖLIAI PAVYKTŲ TOBULAI

Traškutis

Produktų temperatūra. Visi produktai turi būti vienodos temperatūros, tad prieš gamindami palikite juos pastovėti apie valandą kambario temperatūroje.

Tešlos kočiojimas. Tešlą būtina iškočioti labai plonai - 1-2 mm storio. Kočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. 

Tešlos šaldymas. Tešlą šaldykite apie 25-30 minučių. Jei traškučio tešlos lieka, iš jos suformuokite kamuoliuką ir užšaldykite. Prireikus - atšildykite ir naudokite kaip ir pirmąjį kartą.

Traškučio dydis. Prieš šaldant sausainių formele pasižymėkite, dviejų dydžių apskritimus - jų skersmuo turi būti kelias centimetrais didesnis nei pyragėlių skersmuo - pyragėliai kepdami išsiplės, o traškutis gražiai juos apgaubs. Išėmus iš šaldymo kameros, pasižymėtoje vietoje sausainių formele išpjaukite apskritimus.
 

Plikyta tešla

Pieno ir vandens mišinys. Būtinai naudokite šių produktų mišinį. Naudojant tik vandenį, pyragėlių tešla bus per traški, pyragėlius bus sunku pripildyti, o naudojant tik pieną - pyragėliai taps per minkšti, tad nesilaikys vienas ant kito. 

Miltai. Jokiu būdu nenaudokite kepiniams skirtų 405D ar 405C kvietinių miltų (pvz. Ekstra ar Karališkų) - jie yra per minkšti ir ne tokie stiprūs. Rinkitės 550C arba 550D miltus (t.y. paprastus aukščiausios rūšies).

Produktų temperatūra. Visi produktai turi būti vienodos temperatūros, tad prieš gamindami palikite juos pastovėti apie valandą kambario temperatūroje. 

Tikslumas. Produktus būtinai tiksliai susverkite - Prancūziškoje konditerijoje reikalingas ypatingas tikslumas. 

Tešlos gaminimas. Neleiskite pieno, vandens, sviesto mišiniu pilnai užvirti - tereikia, kad pasirodytų pirmieji burbuliukai. Kitaip galite nesužiūrėti ir dalis mišinio išbėgs. Supylę miltus greitai juos išmaišykite, stenkitės, kad neliktų miltų gumulėlių. 

Tešlos kaitinimas. Tešlą kaitinkite ant vidutinės kaitros ir nuolat maišykite silikonine ar medine mentele. Tešla turi susimesti į kamuoliuką ir atlipti nuo puodo sienelių. Nuolat maišydami pakaitinkite dar keletą minučių, kad tešla labiau išdžiūtų. 

Kiaušinių įmušimas. Būtinai prieš įmušant kiaušinius, tešlą kelias minutes paplakite elektriniu plaktuvu. Šis žingsnis yra būtinas tam, kad tešla šiek tiek atvėstų ir įmušti kiaušiniai neišvirtų. Kiaušinius muškite po vieną, po kiekvieno gerai išplakant tešlą. 

Tešlos konsistencija. Tešla turi gautis glotni ir blizgi. Ją paėmus mentele ir perbraukus pirštu, turi likti tarpas. Tešla neturi būti per skysta ir pasėmus šaukštu bėgti. 

Pyragėlių formavimas. Tam, kad pyragėliai būtų vienodo dydžio galite ant kepimo popieriaus nusipiešti dviejų dydžių apskritimus - apie 2-2,5 cm skersmens ir apie 5 cm skersmens. Mažesnius ir didesnius pyragėlius spauskite ant skirtingų skardų.  Tarp kauburėlių palikite bent 6-7 cm tarpus. 

Pyragėlių kepimas. Pyragėlių kepimo metu jokiu būdu neatidarykite orkaitės durelių - pyragėliai nusileis ir teks gaminti iš naujo. Pyragėlius kepkite su vėjelio funkcija - taip lygiau pasiskirstys oras. Skirtingų dydžių pyragėlius kepkite atskirai. 

Laiko planavimas. Pyragėlius pasigaminti galite vieną dieną prieš juos įdarant.
 

Plikytas šokoladinis kremas.
 

Produktų temperatūra. Visi produktai turi būti vienodos temperatūros, tad prieš gamindami palikite juos pastovėti apie valandą kambario temperatūroje.
Tikslumas. Produktus būtinai tiksliai susverkite - Prancūziškoje konditerijoje reikalingas ypatingas tikslumas. 

Pienas. Neleiskite pienui užvirti iki galo - tereikia, kad pasirodytų pirmieji burbuliukai. Kitaip galite nepamatyti ir pienas išbėgs arba bus per karštas ir pilant jį ant trynių, šie išvirs. 

Trynių ir cukraus plakinys. Jokiu būdu neplakite trynių ir cukraus elektriniu plaktuvu - tikslas juos išmaišyti iki vientisos konsistencijos. Pieną ant trynių ir cukraus mišinio pilkite po šlakelį, nuolat maišant, kad jie neišvirtų,

Kremo virimas. Verdant kremą, nuolat maišykite. Užvirkite ir nuolat maišant leiskite pavirti dvi minutes. 

Likusių ingredientų įdėjimas. Kol kremas dar šiltas, sudėkite sviestą, suberkite kakavos miltelius ir supilkite ištirpintą šokoladą. Kremo šiluma, leis ingredientams ištirpti. Viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos. 

Kremo pertrinimas per sietelį. Jei gaminant kremą susidarė gumuliukų, pertrinkite jį per sietelį.

Kremo vėsinimas. Kremą kelioms valandoms būtinai įdėkite į šaldytuvą. Uždenkite jį taip, kad maistinė plėvelė liestų kremą - taip nesusidarys plėvelė ant kremo. 

Laiko planavimas. Kremą galite pasiruošti vieną dieną prieš įdarant pyragėlius ir surenkant pyragėlių bokštą.
 

Vanilinis maskarponės kremas

Produktų temperatūra. Maskarponę ir grietinėlę prieš gaminant kremą laikykite šaldytuve. 

Grietinėlės išplakimas. Grietinėlę išplakite iki beveik standžios konsistencijos. Ją plakite atskirai ir tik tuomet įmaišykite į maskarponės, cukraus pudros ir vanilės plakinį. 

Grietinėlės įmaišymas. Grietinėlę į kremą įmaišykite konditerine šluotele tam, kad jos neperplaktumėte.

Kremo šaldymas. Kremą bent 15-20 minučių palaikykite šaldytuve. Jį būtina pasigaminti tą pačią dieną, prieš puošiant pyragėlius. 

 

Šokoladinis glajus.
 

Produktų temperatūra. Šokoladas turi būti kambario temperatūros, kitaip šiltos grietinėlės nepakaks jo ištirpinimui.

Grietinėlė. Neleiskite grietinėlei užvirti iki galo - tereikia, kad pasirodytų pirmieji burbuliukai. Karštą grietinėlę iš karto supilkite ant šokolado.

Ingredientų maišymas. Supylus grietinėlę, palikite kelioms minutėms, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės. Jei šokoladas neištirpo iki galo, glajų galite įdėti į mikrobangų krosnelę ir pašildyti 5 sekundes. Permaišyti. Pakartoti tol, kol šokoladas ištirps. Tik tuomet suberti kakavos miltelius.

Glajaus naudojimas. Pagamintą glajų naudokite iš karto, nes vėliau jis sustings. Paimkite pyragėlį, pripildytą kremu ir jo viršūnę pamirkykite į šiltą šokoladinį glajų. Padėkite ant lėkštės ir leiskite šokoladiniam glajui šiek tiek sutvirtėti. 

 

Religieuse surinkimas.

Ant didesnio pyragėlio dėkite mažesnį ir lengvai spustelėkite. Tarpus, kur pyragėliai susijungia, papuoškite vaniliniu maskarponės kremu. 

Viską pasiruošti galite iš anksto, tačiau pyragėlius pripildykite kremu ir surinkite tą pačią dieną, kai patieksite. Kol lauksite svečių, pyragėlius kelias valandas galite laikyti šaldytuve. 

 

Daugiau nuostabių desertų receptų galite rasti šioje Bangos knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital