1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Apvalios kepimo formos (naudojau 20 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, o išorė keliais sluoksniais folijos.
3.
Pasiruošti stiprią kavą. Tinka paprasta juoda arba espresso.
4.
Sausainius sutrinti elektriniu trintuvu arba smulkintuvu iki trupinių. Sumaišyti su ištirpintu sviestu.
5.
Paruoštą sausainių masę dėti į kepimo formą ir tolygiai paskirstyti spaudžiant dugną ir padarant 2-3 cm aukščio šonus (nebūtina).
6.
Pagrindą kepti iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje 10 min. Tada išimti ir palikti atvėsti, o orkaitės kaitrą sumažinti iki 160° C.
7.
Kol kepa pagrindas, paruošti kremą. Į virtuvinio kombaino dubenį dėti kreminį sūrį, lėtai plakti, kad masė taptų vientisa (jei kombaino neturite, maišykite šaukštu, bet jokiu būdu ne mikseriu, nes perplaksite ir kepamas pyragas gali suskilinėti).
8.
Į dubenį berti cukrų, pilti vanilės ekstraktą ir maišyti, kol cukrus ištirps.
9.
Supilti kavą, išmaišyti. Tuomet po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno išmaišyti.
10.
Ant atvėsusio pagrindo supilti paruoštą kreminę masę ir tolygiai paskirstyti.
11.
Į apatinę orkaitės lentyną dėti kepimo formą su vandeniu (vadinamąją garų vonelę).
12.
Pyragą kepti iki iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje 50-60 min. Tinkamai iškepusio sūrio pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys kiek tyvuliuoti lyg želė.
13.
Tada orkaitės kaitrą išjungti, o dureles šiek tiek praverti. Leisti pyragui lėtai atvėsti orkaitėje iki kambario temperatūros. Tuomet jį perkelti į šaldytuvą bent 2-3 val. (arba nakčiai).