Sluoksniuotas desertas su bananais ir karamele

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sluoksniuotas desertas su bananais
Sluoksniuotas desertas su bananais
Sluoksniuotas desertas su bananais
Sluoksniuotas desertas su bananais
Sluoksniuotas desertas su bananais
Sluoksniuotas desertas su bananais
Sluoksniuotas desertas su bananais
Sluoksniuotas desertas su bananais
Sluoksniuotas desertas su bananais
Sluoksniuotas desertas su bananais
Sluoksniuotas desertas su bananais
Autorius apie receptą: Šis desertas – paprasta ir greita idėja visiems tiems kartams, kai biskvitai iškepa su nereikalingu kalneliu, arba – kai lėkštelėje lieka kelios riekelės jau spėto Šis desertas – paprasta ir greita idėja visiems tiems kartams, kai biskvitai iškepa su nereikalingu kalneliu, arba – kai lėkštelėje lieka kelios riekelės jau spėto atsivalgyti kekso ar pyrago. Atrodytų, ką jau čia benuveiksi su tais keliais gabalėliais biskvito, tiesa? Tuomet šis receptas jums – priminimas, kad viskas yra įmanoma, o biskvito, kekso ar pyrago likučiai visada gali tapti idėja naujam desertui. Stiklinėse sluoksniuoti desertai neįpareigoja laikytis recepto labai tiksliai. Prie karamelinio biskvito likučių čia puikiai dera bananai ir „Rududu“, tačiau tai tik vienas variantas iš daugelio. Bananus galite keisti keptais obuoliais, persikais ar abrikosais, o gal šviežiomis uogomis (priklausomai nuo to, koks sezonas už lango). O štai šokoladinio biskvito likučiai idealiai tiks sluoksniuoti mažiesiems „Juodojo miško“ desertams iš maskarponės kremo, vyšnių ir biskvito gabalėlių. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų biskvito (ar pyrago arba kekso arba smulkintų sausainių)
375 gramai grietinės, 30% riebumo
100 gramų cukraus
190 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas citrinų
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno ("Rududu")
50 gramų sviesto
Viršui:
2 vienetai bananų (didesnių ar 3 mažesnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Biskvito likučius supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2.
Į dubenį sudėkite grietinę, grietinėlę, nuo citrinos nutarkuotą žievelę (tik geltoną dalį) ir 2 šaukštus citrinos sulčių. Elektriniu plaktuvu viską išplakite iki standžių putų.
3.
Kitame inde minkštą kambario temperatūros sviestą ir „Rududu“ išsukite iki vientisos minkštos tekstūros.
4.
Bananus supjaustykite riekelėmis.
5.
Stiklinėse susluoksniuokite: porą šaukštų grietinės kremo, biskvito kubelius, šaukštelį karamelės, bananų griežinėlius. Sluoksniuokite, kol pripildysite stiklines, o viršų apiberkite smulkintais biskvito trupiniais.
6.
Prieš patiekdami bent kelias valandas ar per naktį palaikykite šaldytuve, kol biskvitas sugers kremą ir suminkštės.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital