Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas – receptas žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas – receptas žingsnis po žingsnio

Sako, kad meilės kalbos yra penkios, bet aš jų savo gyvenime suskaičiuoju kur kas daugiau. Saulėti šviesūs rytai, jaukūs namai, juokas už pilvų susiėmus, knygos puslapių šnarėjimas, ilgi pasivaikščiojimai, miško ošimas, atostogų planai, pavasario jausmas širdy – viskas yra meilė! Dar ir desertai – saldūs, sutirpstantys burnoje. Meilė yra juos gaminti, meilė yra jais dalintis.

Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas – klasikinio angliško „Trifle“ deserto interpretacija. Tradiciškai „Trifle“ sluoksniuojamas iš biskvito (ar biskvitinių sausainių), uogų, želė sluoksnio, vanilinio kremo ir plaktos grietinėlės. Jo receptą galite rasti čia.

Tuo tarpu „Juodojo miško“  pavadinimas labiau būdingas tortui – ar kada ragavot? Panašiai kaip ir torto sluoksniuose, taip ir čia – sluoksniuojamas trupintas šokoladinis biskvitas, vyšnios, švelnus šokoladinis kremas, puri plakta grietinėlė.

Desertą susluoksniavus dideliame stikliniame inde, jis atrodo išties įspūdingai! Gal ir nėra lengva jį gražiai padalinti į lėkšteles, bet juk skonis yra svarbiausias, tiesa? Na, o jei vis tik norite išvengti kabinimo dideliu šaukštu ir dalijimo porcijomis, desertą iškart sluoksniuokite stiklinėse ar taurėse – atrodys taip pat labai gražiai!

Skonis Jus sužavės, jei mėgstate saldžius, kremiškus desertus su šokoladu ir uogomis. Mažo samtelio pakaks, kad apsaltų širdis, bet prie gabalėlio nesaldintos kavos toks desertas yra visiška meilė.

Ar vis dar svarstote, koks desertas tiktų meilės dienai paminėt? Šis tiktų tobulai!

8-10 porcijų
Paruošite per 2 val. + šokoladainio, vyšnių ir kremo vėsinimas


Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas

Šokoladainiui:

  • 180 g sviesto
  • 150 g juodojo šokolado
  • 1 stiklinės (200 g) cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės (140 g) kvietinių miltų
  • ½ stiklinės (60 g) kakavos miltelių
  • 1 arb. š. druskos

Vyšnioms:

  • 500 g šaldytų vyšnių
  • ¼ stiklinės (50 g) cukraus
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo

Plikytam kremui:

  • 1 ¾ stiklinės (440 g) pieno
  • ½ stiklinės (100 g) cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 4 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • žiupsnio druskos
  • 4 kiaušinių trynių
  • 30 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado

Plaktai grietinėlei:

  • 400 ml riebios grietinėlės (35-36 proc.)
  • 3 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus


1. Iškepkite šokoladainį. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formą (20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi.


3. Gabalėliais supjaustytą sviestą ir šokoladą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies maišydami, kol produktai ištirps ir susijungs į vientisą masę.


4. Šluotele įmaišykite cukrų ir vanilinį cukrų. Leiskite šiek tiek atvėsti.


5. Po vieną įplakite kiaušinius.


6. Suberkite miltus, sumaišytus su kakavos milteliais ir druska. Mentele lengvais judesiais išmaišykite tešlą, kol neliks sausų miltų.


7. Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Paviršių išlyginkite.


8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Atvėsinkite, o tuomet supjaustykite mažais gabalėliais ar sutrupinkite.


9. Išvirkite vyšnias. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


10. Į puodą sudėkite vyšnias, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Įpilkite nedidelį šlakelį vandens.


11. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies nuolat maišydami, kol vyšnios suminkštės, išskirs sultis ir masė ims tirštėti. Vėsdama ji sutirštės dar labiau.


12. Atvėsinkite vyšnias iki kambario temperatūros.


13. Paruoškite plikytą šokoladinį kremą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


14. Pieną supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir truputį atvėsinkite.


15. Dubenyje cukrų, vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą, druską ir kiaušinių trynius išplakite iki vientisos balkšvos masės.


16. Toliau plakdami, lėtai supilkite karštą pieną.


17. Mišinį iš dubens supilkite atgal į puodą.


18. Grąžinkite puodą virš vidutinio dydžio ugnies ir kaitinkite nuolat maišydami šluotele, kol kremas sutirštės.


19. Nuėmę puodą nuo ugnies, įmaišykite į karštą kremą sviestą ir smulkiai pjaustytą juodąjį šokoladą, kol šie ištirps ir gausite tirštą lygios tekstūros kremą.
 

 

20. Sudėkite kremą į švarų dubenį ir paviršių kruopščiai uždenkite maistine plėvele taip, kad ji priglustų prie kremo. Kremui vėstant, plėvelė neleis jo paviršiui apdžiūti.


21. Susluoksniuokite desertą. Į didelį stiklinį indą dėkite pusę plikyto šokoladinio kremo. Paskirstykite taip, kad tolygiai dengtų visą indo dugną.


22. Ant viršaus suberkite kiek daugiau nei trečdalį smulkinto šokoladainio.


23. Ant šokoladainio sluoksnio paskleiskite pusę vyšnių.


24. Ant vyšnių sluoksnio paskleiskite pusę elektriniu plaktuvu iki standžių putų su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplaktos grietinėlės.


25. Dar kartą pakartokite sluoksnius: plikyto šokoladinio kremo, smulkinto šokoladainio, vyšnių (jų šiek tiek pasilikite papuošimui), grietinėlės.


26. Viršų apiberkite likusiais šokoladainio trupiniais, papuoškite vyšniomis ir mėtų šakelėmis.


27. Iki patiekiant bent porą valandų palaikykite šaldytuve, kad visi sluoksniai susijungtų į harmoningą skonio visumą.
 


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Šokoladainį kepkite keliomis minutėmis ilgiau nei įprastai – kad būtų šiek tiek tvirtesnis, bet išliktų minkštas ir drėgnas. Atvėsinę supjaustykite jį mažais gabalėliais ar, dar geriau, sutrupinkite. Trupinto šokoladainio sluoksniai pasiskirstys tolygiau ir atrodys gražiau.
  • Vietoje naminio šokoladainio galite naudoti ir pirktinį šokoladinį biskvitą ar minkštus šokoladinius sausainius.
  • Vyšnias galite naudoti tiek šaldytas, tiek šviežias. Svarbiausia, kad būtų be kauliukų.
  • Atskirus sluoksnius – šokoladainį, vyšnias, plikytą kremą – galite pasiruošti iš anksto, o kitą dieną išplakti grietinėlę ir viską susluoksniuoti.
  • Desertą galite sluoksniuoti dideliame stikliniame inde arba atskirose stiklinėse ar taurėse. Pirmuoju atveju desertas atrodys efektingiau, bet bus sunkiau jį gražiai padalinti į lėkšteles. Antruoju atveju deserto sluoksnių neteks „sujaukti“, dalinant porcijomis.
  • Jei viso deserto nesuvalgysite iškart, indą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve iki trijų dienų.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Onutė
2024-02-13 11:11
Labai dėkoju Jums Gerb.Astute . Aš noriu taip pat kepti šituos kepinius.desertus savo Anūkėlėms ir sūneliui.jie labai mėgsta saldumynus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital