Pavasaris atskuba ir pradedame ruoštis Velykų šventei. Visus artimuosius vaišiname gardumynais, kurie nugulę ant šventinio stalo laukia savo eilės. O kaip tas šventinis stalas be puikaus saldumyno? Skubame dalintis idėjomis, ką gardaus galima iškepti Velykų progai. Keksiukai, pyragai, vyniotiniai, tortai, bandelės, sausainiai ir dar daugiau. Iš tiek receptų sau patinkantį suars kiekvienas! Kepkime ir mėgaukimės skonių atradimais!
Šiame torte susipina minkštas, drėgnas morkų biskvitas su cinamono ir imbiero skonio natomis bei purus kokosinis maskarponės ir grietinėlės kremas. Morkų tortas jau savaime yra išskirtinis kepinys, o pagardintas kokosais jis dar skanesnis. Tai tobulas desertas Velykoms, kuriam pagaminti užteks maždaug valandos su trupučiu, o likusį laiką teliks išlaukti, kol tortas susistovės šaldytuve.
Tradicinė, labai skani Velykinė boba smaližiams, po sotaus stalo vaišių, prie puodelio kvapnios kavos. Tinkamas ne tik Velykoms, galima bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus ir, be abejo, skanus.
Pavasaris mums asocijuojasi ne tik su bundančia gamta, bet ir gaiviais desertais, pyragais, kuriuose jaustųsi gaiviai saldi uogų ar vaisių nata. Šis sūrio pyragas su avietėmis būtent toks ir yra - pavasariškas, spalvingas, kreminis, maloniai drėgnas ir be galo skanus.
Savo drėgna minkštute tekstūra jie primena braunius, tik be juodo šokolado. Taip, irgi saldūs ir skalsūs, tad pjaustomi mažais gabalėliais. Bet kiekvienas jų tiesiog sutirpsta mėgaujantis. O šie blondies dar ir taip žavingai velykiškai atrodo! Beje, gaminimas visiškai paprastutis, ingredientai irgi kasdieniai, o papuošimams vietoje šokoladinių kiaušinių tinka ir tiesiog saldainiai ar gabalėliais supjaustytas juodas ar pieniškas šokoladas.
Morkų biskvitai čia papildomi apelsino žievele, lazdyno ir migdolų riešutais bei kokosų drožlėmis. Šie nuostabūs auksiniai biskvitai vėliau sulaistomi apelsininiu sirupu, aptepami apelsininiu kremu ir tobulu, šilkiniu kreminio sūrio ir varškės kremu. Šis tortas nuostabiai drėgnas ir minkštas, visai ne per saldus, o skonis - pasakiškai geras.
Pavlova – smaližių desertas. Jis tikrai saldus, tačiau kiekvienas cukraus kristalėlis čia svarbus ir būtinas tam, kad iškeptumėte tobulą morengą. Visa, kas seka toliau, yra beribė kūryba – dešimtys variantų, kokiais kremais, uogomis ar vaisiais pagardinti šį sezonams bei laikui nepavaldų klasikinį saldėsį.
„Baltojo miško” tortas – tai dar viena gardi interpretacija klasikinio „Juodojo miško“ tema. Sodrūs šokoladiniai biskvitai čia pakeičiami šviesiais vaniliniais, o maskarponės kremas pagardinamas baltuoju šokoladu. Kremo sluoksniuose pasislėpusios sultingos, saldžiarūgštės vyšnios – neatsiejama šio torto dalis ir pagrindinis akcentas. Jums tikrai patiks, jei mėgstate minkštus, švelnius, kremiškus desertus su uogomis.
Neišpasakytai minkštas, drėgnas ir labai gaivaus skonio keksas, kurį įsimylėsite nuo pirmojo kąsnelio! Šis keksas nustebins savo puikiu skoniu ir dailia išvaizda. Tiesiog tobulas kepinys.
Šis morkų keksas - labai paprastai pagaminamas, šventiškai atrodantis ir puikaus skonio. Papildomai į morkų tešlą labai tinka įmaišyti šaukštelį cinamono (arba meduolių prieskonių) ir/ar pora saujų smulkintų graikinių riešutų, o varškės masei dar daugiau skonio ir tekstūros suteiks džiovintos spanguolės ar razinos.
Šis citrininis tortas tiesiog šaukia pavasarį - tik pažiūrėkit, koks jis saulėtas! Desertas yra stulbinamai skanus - gaivus, švelnus, turintis natūralios rūgštelės ir tiesiog palengva ištirpstantis burnoje. Ir puiki žinia visiems nevalgantiems glitimo - šiame deserte nėra nei gramo miltų.
Nesunku paruošti, o taip skanu! Tokie žavūs pyragėliai tikrai atras vietą ant stalo ir pradžiugisn tiek mažus, tiek didelius smaližius. Paruošimas paprastas, o ragauti gardu.
Labai gaivus, lengvas ir skanus. Tobulai tinka šventiiam stalui ir tikrai patiks gaivių desertų mėgėjams! Citrinos žievelė, sultys ir citrininė želė suteikia švelnios rūgštelės, o baltasis šokoladas – lengvo saldumo. Tai tiesiog puikus derinys! Vienas paprasčiausių ir greičiau pagaminamų tortų.
Morkų pyragai yra visiška klasika pavasario šventėms. Jie nesudėtingai paruošiami, švelnaus skonio, aromatingi ir gardūs. Šis pagardintas maskarponės kremu, kuris suteikia dar daugiau drėgmės ir puikiai subalansuoja skonius.
Šis sūrio pyragas yra vienas pačiausių. Šiek tiek lengvesnės tekstūros nei klasikiniai sūrio pyragai, neįtikėtinai kremiškas, o citrinos žievelė ir sultys skonį subalansuoja tobulai. Jis dažnas svečias namų virtuvėje, kai prireikia ypatingo, bet nesudėtingai pagaminamo skanėsto.
Pyragą pagaminsite visai paprastai, o atrodys jis įspūdingai net ir be didelių pastangų – ant viršaus užberkite saujelę riešutų, o gal uogų, ir tai bus desertas, galintis atstoti net šventinį tortą! Jo pjūvis išties iškalbingas ir atskleidžia visus sluoksnius: plonyčiai filo tešlos lakšteliai, sirupe sumirkę riešutai, švelnus kremas. Galite įsivaizduoti? Pasakiškai skanu!
Saldus vyniotinis – tai lyg tortas, tik jo forma yra kitokia. Iškepę didelį ploną biskvitą ir padengę jį kremu, švelniai susukite. Apiberkite milteliniu cukrumi, papuoškite uogomis ir šviežių mėtų lapeliais. Paruošite jį neįtikėtinai greitai ir paprastai, o minkštas, kremiškas, burnoje sutirpstantis desertas patiks daugeliui.
Tai vienas populiariausių Velykų pyragų Lenkijoje, bet puikiai tiks ir lietuviškam skoniui pradžiuginti. Minkštas, paprastas, bet skanus, o šokoladas su grietinėle suteikia švelnią papildomą skonių natą. Pagardintas uogienė, kuri maloniai pradžiugina savo skoniu.
Minkštas, drėgnas ir tikrai labai skanus varškės keksas su malonia citrinos rūgštele ir gaiva. Papuošti tinka cukraus pudra ar citrininių glaistu - išmaišyti citrinų sulčių, vandens ir cukraus pudros iki norimos konsistencijos ir skonio.
Minkštos ir purios mielinės bandelės, sviesto, cukraus ir citrinų įdaras, citrininis kremas bei kreminio sūrio glajus - visa tai sukuria nuostabaus skonio desertą, kurio paragavus sunku sustoti valgyti. Šias bandeles galima gaminti tiek tą pačią dieną prieš patiekiant, tiek ir pusę darbo atlikti iš vakaro ir gardžiuotis jomis ryte.
Puikiai subalansuoto skonio, lengvai paruošiamas, jaukus ir labai skanus pyragas. Šiame recepte ruošiamas su juodaisiais serbentais, tačiau galite naudoti ir kitas turimas smulkesnes šaldytas uogas kaip kad avietės, mėlynės ar šilauogės.
Ši tiramisu versija gaivesnė, pavasariškesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir malonios, švelnios rūgštelės. Tai yra vienas tų desertų, kuriuos paragavus suprasite, kad gaminsite dar ne kartą.
Tai puikus tradicinės mielinės Velykų bobos receptas. Tiesa, pagal jį iškepsite ne tik didelę bobą, bet papildomai net šešias mažas bobeles, tad, jeigu valgytojų nebus daug, rekomenduojame mažinti recepto proporcijas.
Drėgnas, sodraus šokoladinio skonio. Jei norisi, galima jį perpjauti į 2 - 3 sluoksnius, sutepti mėgstamu kremu, paįvairinti uogomis ir jau pavyks paruošti nedidelį tortuką.
Tradicinis Šimtalapis - nuostabus kepinys tinkantis daugeliui švenčių. Įdarytas rikotos sūriu (arba varške) ir gardintas citrinomis. Skonis kiek kitoks, bet ne mažiau ypatingas ir tikrai pavergiantis kiekvieną ragaujantį. Toks Šimtalapis tobulai tiks Velykų šventei, kuri jau visai arti.
Kokios Velykos be torto – vos iš kelių ingredientų, visai neįnoringo, lengvai pagaminamo, gaivaus, su maloniu citrinų poskoniu ir taip labai kvepiančiu citrininiu čiobreliu! Taip, tai tortas, kuris tikrai nepaliks abejingų – vos paragavus, norisi iškart atsipjauti dar ir dar gabalėlį.
Puikus gardėsis tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Paruošimas ilgai neužtruks, prireiks vos kelių ingredientų, o nuo stalo dings akimirksniu. Skoniu šiek tiek primena populiariuosius kokosinius saldainius, tad patiks mėgstantiems kokoso skanumynus.
Labai gardus, minkštas ir kvapnus kepinys... Tobulai tinka Velykų pusryčiams prie puodelio arbatos. Šis receptas paprastas, be įdaro, bet vainikas iškepa tikrai labai skanus.
Gaivus Velykinės bobos keksas be mielių! Nereikės laukti, kol tešla iškils ir paruošimo procesas daug greitesnis. Jeigu mėgstate, be razinų dar tinka įmaišyti kitokių džiovintų uogų ar vaisių.
Medaus pyragas (Medivnyk) – desertas, dažniausiai kepamas dailiose kepimo formose ir ragaujamas Velykų laikotarpiu. Tai labai paprastai ir greitai paruošiamas pyragas. Jis nuostabiai purus, minkštas, išskirtinumo jam suteikia sodrus medaus skonis ir aromatas.
Pagerintos mielinės tešlos bulka - pyragas. Tai nuostabus gardėsis Velykų stalui. Ji minkšta, puri, tokia nuostabi prie puodelio kavos ar arbatos, stiklinės pieno.
Velykų stalą nupuoš gardūs pagrindiniai valgiai ir pavasarį primenantys desertai. Šventės yra šventės, tad saldus pyragas yra privalomas. Pagaminti visiškai nesudėtinga, o žaismingos dekoracijos džiugins kiekvieno akį ir papuoš gražiausios Jūsų šventinį stalą.
Jeigu mėgstate purius ir kvapnius keksiukus, tačiau vis nesiryžtate patys išsikepti, imkite ir išbandykite šį receptą – tiesiog negali nepavykti! Minkšti, skanūs morkų keksiukai su kremo kepurėlę! Į paruoštą tešlą galite įdėti uogų, įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įberti saują razinų ar riešutų.